ASB Dividen 2019 5% + Bonus 0.5%

CG Sponsors




fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,249
Reaction score
259
Points
131
Oh, ok. Napa ye 3 tahun insurans tu?

Bust dengan CIMB macam tak okay je nampak nya? Says ingat nak bust dengan Maybank. Ok tak?
elok dgn Maybank sbb senang nak minta turun rate jika perlu..
minta 3 tahun je insurans sbb nak bagi bayaran bulanan rendah..
 
Sponsored Post

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,249
Reaction score
259
Points
131
dah cek akaun rate interest CIMB 4.70%..
korang plak yg ade pinjaman dari CIMB dpt brape rate??
tgk akaun Maybank 4.40%..
 

lautjernih

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2019
Messages
242
Reaction score
24
Points
25
elok dgn Maybank sbb senang nak minta turun rate jika perlu..
minta 3 tahun je insurans sbb nak bagi bayaran bulanan rendah..
Nak apply turun rate tu melalui online ke?
 

miyun12

Fun Poster
Joined
May 21, 2008
Messages
285
Reaction score
26
Points
30
saya dah terminate LASB yg buat dari tahun 2007 dengan RHB. Dengan keadaan pasaran yg menjunam dan trend menurun dividen saya putuskan untuk terminate. Tunggu dan lihat perkembangan pasaran selepas covid nnt.
 

akukuli

Active Member
Joined
Oct 17, 2013
Messages
2,193
Reaction score
65
Points
35
patut time camni bank turunkan interest rate..
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,275
Reaction score
48
Points
130
saya dah terminate LASB yg buat dari tahun 2007 dengan RHB. Dengan keadaan pasaran yg menjunam dan trend menurun dividen saya putuskan untuk terminate. Tunggu dan lihat perkembangan pasaran selepas covid nnt.
Wow lme tu dri 2007, ada pnh wt refinance lasb ke?
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,955
Reaction score
21,021
Points
1,671
PNB perkenalkan pengeluaran online ASB

KUALA LUMPUR: Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) mengumumkan kemudahan pengeluaran pelaburan secara dalam talian untuk tabung unit amanah terpilih di bawah pengurusannya menerusi portal myASNB bermula hari ini.


Anak syarikat pengurusan unit amanah Permodalan Nasional Bhd (PNB), dalam kenyataan berkata, kemudahan itu bertujuan memberi lebih fleksibiliti kepada pelabur dalam pengurusan pelaburan masing-masing.

Katanya, pada masa yang sama, inisiatif itu dapat memastikan pelabur kekal fokus terhadap objektif pelaburan, khususnya bagi mengimbangi keperluan kewangan semasa dan jangka panjang.

“Ini selaras dengan komitmen ASNB untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pelabur, terutamanya dalam memastikan keperluan kewangan pelabur dapat dipenuhi pada setiap masa,” katanya.

Menerusi kemudahan pengeluaran itu, pemegang unit boleh mengeluarkan wang pelaburan dari mana-mana akaun unit amanah ASNB kecuali ASN Sara 2 dan ASN Equity 5.

Jumlah yang dipohon seterusnya akan dipindahkan ke akaun bank pelabur yang didaftarkan di myASNB pada hari bekerja yang berikutnya.

Waktu pengeluaran dibenarkan adalah mengikut waktu operasi sedia ada portal myASNB adalah Unit Amanah Harga Tetap (7:00 pagi - 6:00 petang waktu tempatan, Isnin hingga Ahad kecuali cuti umum); Unit Amanah Harga Berubah (7:00 pagi - 4:00 petang waktu tempatan, Isnin hingga Ahad kecuali cuti umum)

Menurut kenyataan itu, pemegang unit dibenarkan membuat pengeluaran dengan jumlah minimum sebanyak RM100 bagi setiap transaksi.

Katanya, bagaimanapun, kemudahan pengeluaran menerusi myASNB itu dihadkan kepada tiga kali transaksi setiap bulan dengan jumlah maksimum terkumpul sebanyak RM500 dari mana-mana akaun unit amanah ASNB pelabur.

“Kemudahan pengeluaran dalam talian ini juga akan ditawarkan menerusi aplikasi mudah alih myASNB bermula 27 April 2020,” katanya.

Untuk maklumat lanjut, para pemegang unit boleh merujuk kepada soalan-soalan lazim di www.asnb.com.my atau menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan ASNB di talian 03 – 7730 8899.

 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,269
Reaction score
1,202
Points
221
PNB perkenalkan pengeluaran online ASB

KUALA LUMPUR: Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) mengumumkan kemudahan pengeluaran pelaburan secara dalam talian untuk tabung unit amanah terpilih di bawah pengurusannya menerusi portal myASNB bermula hari ini.


Anak syarikat pengurusan unit amanah Permodalan Nasional Bhd (PNB), dalam kenyataan berkata, kemudahan itu bertujuan memberi lebih fleksibiliti kepada pelabur dalam pengurusan pelaburan masing-masing.

Katanya, pada masa yang sama, inisiatif itu dapat memastikan pelabur kekal fokus terhadap objektif pelaburan, khususnya bagi mengimbangi keperluan kewangan semasa dan jangka panjang.

“Ini selaras dengan komitmen ASNB untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pelabur, terutamanya dalam memastikan keperluan kewangan pelabur dapat dipenuhi pada setiap masa,” katanya.

Menerusi kemudahan pengeluaran itu, pemegang unit boleh mengeluarkan wang pelaburan dari mana-mana akaun unit amanah ASNB kecuali ASN Sara 2 dan ASN Equity 5.

Jumlah yang dipohon seterusnya akan dipindahkan ke akaun bank pelabur yang didaftarkan di myASNB pada hari bekerja yang berikutnya.

Waktu pengeluaran dibenarkan adalah mengikut waktu operasi sedia ada portal myASNB adalah Unit Amanah Harga Tetap (7:00 pagi - 6:00 petang waktu tempatan, Isnin hingga Ahad kecuali cuti umum); Unit Amanah Harga Berubah (7:00 pagi - 4:00 petang waktu tempatan, Isnin hingga Ahad kecuali cuti umum)

Menurut kenyataan itu, pemegang unit dibenarkan membuat pengeluaran dengan jumlah minimum sebanyak RM100 bagi setiap transaksi.

Katanya, bagaimanapun, kemudahan pengeluaran menerusi myASNB itu dihadkan kepada tiga kali transaksi setiap bulan dengan jumlah maksimum terkumpul sebanyak RM500 dari mana-mana akaun unit amanah ASNB pelabur.

“Kemudahan pengeluaran dalam talian ini juga akan ditawarkan menerusi aplikasi mudah alih myASNB bermula 27 April 2020,” katanya.

Untuk maklumat lanjut, para pemegang unit boleh merujuk kepada soalan-soalan lazim di www.asnb.com.my atau menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan ASNB di talian 03 – 7730 8899.

Katanya, bagaimanapun, kemudahan pengeluaran menerusi myASNB itu dihadkan kepada tiga kali transaksi setiap bulan dengan jumlah maksimum terkumpul sebanyak RM500 dari mana-mana akaun unit amanah ASNB pelabur.
bagus la ni....setahun max 6k... dah macam pengeluaran dari epf....
gomen nak bagi rakyat berbelanja tapi tak boleh bagi byk byk.... untuk masa depan pencarum jugak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register