Artikel percuma - support dan resistance

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.1245
USD / JPY
107.506
GBP / USD
1.24839
USD / CHF
0.94564
USD / CAD
1.35505
EUR / JPY
120.891
AUD / USD
0.6945

CG Sponsors




harrybanes

Fun Poster
Joined
Nov 4, 2007
Messages
399
Reaction score
21
Points
15
Salam....

Ini ada artiker percuma menjelaskan tentang konsep support dan resistance. sesuai untuk yang baru belajar forex. otai2 tak sesuai :D. Saja nak asah bakat...cita2 nak jadi penulis...mudahan....:D

http://mixresearch.com/Konsep Support dan Resistance.pdf

kalau tak dapat di atas sila downlowd kat sini


Konsepsupportdanresistance





kalau dapat sambutan saya tulis lagi :D


update

second article is up

http://www.ziddu.com/download/2958648/snradvance.pdf.html

bonus: http://www.ziddu.com/download/3067059/forexmarketiva.pdf.html
 
Last edited:
Sponsored Post

dandyman_7

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2007
Messages
885
Reaction score
5
Points
15
good job sedara...
leh gak aku belajar2 R n S nie...
tp kalo leh... leh sedara ajar camne
nak letak line R n line S dengan lebih tepat lg..
thanks
 

dandyman_7

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2007
Messages
885
Reaction score
5
Points
15
tahniah sedara

:D:D:D:D:D:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

thanks
 
Last edited:

harrybanes

Fun Poster
Joined
Nov 4, 2007
Messages
399
Reaction score
21
Points
15
good job sedara...
leh gak aku belajar2 R n S nie...
tp kalo leh... leh sedara ajar camne
nak letak line R n line S dengan lebih tepat lg..
thanks
Snr nie bagi saya sangat penting. klau di perhatikan betul2 price selalu stop pada s n r nie. terutama horizontal s n r mcm saya terangkan dalam e-article tu. nak letak s n r kita buat satu garisan kasar jer pasal ini melibatkan psikologi - dengan kata lain s nr nie sempadan psikologi yang selalu diperhatikan oleh trader malah bank mcm kes BOE lawan Soros and BOJ dulu. thanks kerna membaca article saya.....:D
 

mygolang

Fun Poster
Joined
Nov 17, 2007
Messages
364
Reaction score
4
Points
15
tahniah bro...nak tanya sket, bro pernah baca buku "The Truth About Trading Support and Resistance" tak? penulis dia Erich Senft
 

harrybanes

Fun Poster
Joined
Nov 4, 2007
Messages
399
Reaction score
21
Points
15
tahniah bro...nak tanya sket, bro pernah baca buku "The Truth About Trading Support and Resistance" tak? penulis dia Erich Senft
takde bro...saya belajar kat rob booker tp dari buku dia jer...adventures of currency trader....tulisan dia mcm novel jer.... tp very infomative dan emosi sikit......tp bukan ebook ler bro...saya beli dari amazon. in fact nick name nie pun saya ambik dari situ :D
 

dandyman_7

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2007
Messages
885
Reaction score
5
Points
15
so tajuk seterusnye ape bro..
ari2 minggu nie elok kite blajar kan..
hahahahaha...isnin nak trade..tak sempat
nak study plak... hahahahahahah
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
655
Points
161
tahniah bro...nak tanya sket, bro pernah baca buku "The Truth About Trading Support and Resistance" tak? penulis dia Erich Senft
Apa ye kesimpulan penting yg kita boleh dapat dr buku tu?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register