Apple iPhone 11 Series

Recommended Brokers


Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,572
Reaction score
1,911
Points
176
^^ lagi satu saya kurang minat dengan iOS ni, Apple hadkan storage (contoh untuk heavy user) dan paksa pelanggan / pengguna untuk muatnaik ke Cloud mereka, macam saya memang tak suka benda2 yang ada maklumat peribadi naik ke server orang .. ada isu privacy dan sekuriti, saya mamang ada latar belakang IT dan memang tahu selok belok, cara guna, aliran perancangan dan kurang percaya dengan apa yang dimaksudkan dengan "Security" .. saya memang ada syak yang "somebody out there able, capable and are accessing" those informations stored.

isu Presiden Obama untuk larangan gunakan segala jenis telefon kecuali Samsung Galaxy S3 yang diubahsuai adalah satu contoh terbukti kelonggaran sistem sekuriti tersebut.
 
Sponsored Post

nixtitan

Freshie
Joined
Sep 16, 2019
Messages
9
Reaction score
0
Points
3
Senarai Harga & Spesifikasi

iPhone 11 Pro 64GB: RM 4,899
iPhone 11 Pro 256GB: RM 5,599
iPhone 11 Pro 512GB: RM 6,499
iPhone 11 Pro Max 64GB: RM 5,299
iPhone 11 Pro Max 256GB: RM 5,999
iPhone 11 Pro Max 512GB: RM 6,899
boleh tahan harga...
sambar XR or Xs MAx dulu pun da cun da la ni
 

peja510

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2009
Messages
7,874
Reaction score
39
Points
80
Sblm pamai 6s dah dua tahun
Pastu adik bg vivo x20
Guna android skrg dh xguna 6s tu dah

Sbb kamera x20 mmg cun. Saing2 6s jugakla
Selama pakai x20 xpernah hang dan yg plg pnting dh xpyh nk bwk powerbank dah ke mana2
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,644
Reaction score
881
Points
166
den 3 kali nak try pakai iphone semua ada insiden

first beli ifon 5 dulu2 rosak
beli ifon5s adik den beli dari den
baru nak pakai ip6+ button rosak

so mmg x seusai kot den dgn ifon ni.

pegang2 ifon adik den yg guna xs tu takde benda yg spesel pun.. ntah apa la orang gila ifon
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,572
Reaction score
1,911
Points
176
Antara Video - Video iPhone 11




 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
258,531
Reaction score
8,700
Points
2,226


17 year old from Malaysia is the first guy to buy the iPhone in Singapore. He bought both the 11 and the 11 Pro. And a watch
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,572
Reaction score
1,911
Points
176
Ujian Kelajuan iPhone 11 Pro Menunjukkan Lambat Daripada iPhone XS

Dengan setiap pengumuman generasi baru Apple, datang janji peningkatan baru dan kurang dari yang terakhir, dan baru-baru ini dilancarkan Apple 11 Pro Pro tidak terkecuali. Bagaimanapun, video YouTube baru-baru ini seolah-olah mencadangkan bahawa telefon itu tidak cukup laju kerana Apple mengatakan ianya cukup memuaskan hati pengguna.

Video yang dimuat naik oleh peminat Apple, EverythingApplePro, menunjukkan perbandingan kelajuan antara iPhone yang merupakan generasi canggih daripada yang lain. Dalam kes ini, telefon dalam soalan ialah iPhone 11 Pro, dan iPhone XS, iPhone X.

Ujian kelajuan dijalankan dua kali; sekali dengan aplikasi yang dibuka untuk kali pertama, diikuti oleh aplikasi yang dibuka semula selepas jangka awal. Yang menghairankan, iPhone XS dapat bersaing dengan masa pelancaran aplikasi iPhone 11 Pro dengan perbezaan hanya satu saat apabila masa pusingan ditetapkan.

Semasa jangka masa kedua, iPhone XS dapat memulakan aplikasi dengan lebih cepat, akhirnya memukul penggantinya untuk garisan penamat hampir 30 saat lebih cepat. Dalam ujian ini, iPhone X jelas menunjukkan umurnya kerana telefon mengambil sedikit masa untuk membuka apl sepenuhnya ke menu utamanya.

Kelewatan yang paling ketara ketika melancarkan aplikasi adalah antara Fornite dan Minecraft. Dalam bahagian ujian ini, kedua-dua iPhone XS dan iPhone 11 Pro adalah leher ke leher dalam memuatkan kedua-dua permainan. Sebaliknya, penguji menyatakan bahawa iPhone 11 Pro mempunyai masalah haba semasa penggunaan, dan isu itu tidak terhad semasa ujian sahaja. Terdapat juga menyebut bunyi aneh yang keluar dari paparan pada waktu yang rawak.

Salah satu sebab untuk ini, seperti yang ditunjukkan, mungkin kerana sesetengah pemaju tidak mengoptimumkan tajuk mereka untuk memanfaatkan sepenuhnya chipset A13 Bionic di dalam iPhone 11 Pro. Pada nota itu, penguji percaya bahawa versi iOS yang akan datang akan membawa beberapa pengoptimuman untuk iPhone 11 Pro, yang pada gilirannya bermakna dia akan menjalankan ujian yang sama pada ketiga-tiga telefon pada masa akan datang.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
258,531
Reaction score
8,700
Points
2,226








Gambar raw dari ketiga-tiga lens yang ada kat iPhone 11 Pro Max. #OhmediaApple
 
Sponsored Post
Top
Log in Register