Apple iPhone 11 Series

Recommended Brokers


GPK1

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,167
Reaction score
71
Points
30
Aku tak pernah bertukar dari samsung...
kalau letak pisau kat leher baru tukar ke iphone:)
 
Sponsored Post

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,244
Reaction score
859
Points
161
time to upgrade to ip8....aku punya 6s masih ohsem... ip7 aku lak ilang... nk amik ipxr agak masih mahal... tp siyes aku rase ip11 ni bakal naikkan jualan apple... chipset dier most powerful dan video dier world class.. sesuai utk yg buat bisnes on9..
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
17,857
Reaction score
976
Points
161
saya ada tertarik siri iPhone ni bermula sejak siri yang ke 5, pernah main2 dengan telefon abang sedara, memang smooth walaupun dah masuk macam2 sampah sarap dalam .. tp mmg hati nak jadi pemilik memang xder, sebab saya memang kaki Android (sebelum ni Symbian) yang suka usik2 nak eksperimen dan cuba2 sesuatu ..

iPhone memang sesuai untuk direct end-user dan bukan untuk kaki mod, Android sesuai untuk kedua2nya kaki mod dengan end-user tapi pastikan end-user ni pilih kategori "high-end" dalam Android .. sebab lower-end Android ni ada ruang untuk "lag" kalau guna untuk tempoh jangkamasa lama .. unless kaki modify yang boleh atur partition dan buang bloatware dan beri lebih ruang secara custom ..
benda yg bro cakap mcm mcm tu aku takde masa nak fikir....so iphone ni dah beres kan banyak benda untuk aku...so aku guna je..hehehe
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
17,857
Reaction score
976
Points
161
time to upgrade to ip8....aku punya 6s masih ohsem... ip7 aku lak ilang... nk amik ipxr agak masih mahal... tp siyes aku rase ip11 ni bakal naikkan jualan apple... chipset dier most powerful dan video dier world class.. sesuai utk yg buat bisnes on9..
betul tu...utk kerja memang superb.....sekarang hp dah mcm laptop kat tangan....tapi kalau setakat untuk wassap...fb..insta...rugi lah...
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,244
Reaction score
859
Points
161
betul tu...utk kerja memang superb.....sekarang hp dah mcm laptop kat tangan....tapi kalau setakat untuk wassap...fb..insta...rugi lah...
bg kaki insta mmg berbaloi iphone ni.. sbb photo n vid dier mmg fix utk iphone... sbb insta mmg build up utk ios... tp aku x ada insta heheheh... sbb aku jenis pakai hp lame... malas nk upgrade.. 6s aku ni dah berapa kali jatuh n tukar skrin dah pakai sejak 2013 sampai skrg ..masih superb.. ip7 dl pun sbb ilang jerk.. tuh skrg igt nk upgrade ke ip8... kalo rezeki murah.. br berkira nk amik ip11 ni...
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
9,493
Reaction score
2,024
Points
176
benda yg bro cakap mcm mcm tu aku takde masa nak fikir....so iphone ni dah beres kan banyak benda untuk aku...so aku guna je..hehehe
betul, semua tak sama .. kekadang ada interest dalam bidang lain, saya mmg suka nak cuba sesuatu, ada jugak tolong member2 yang ada isu telefon, pecah lock, login GMAIL lupa, nak flash custom dan bagai .. bersepah barang Android saya, tgk lah ada peluang mungkin satu hari akan pakai iPhone permanently dan guna Android untuk modifikasi :)



 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
260,138
Reaction score
8,752
Points
2,226
memang tahan lama...aku bukan kaki game....tapi guna untuk kerja...so smooth...byk main game rosakkan otak je..hehehe...suka iphone sebab smooth...last last satu family anak 2 semua iphone...
Teman sdiri pengguna android
Beli pun ikut keperluan dan kemampuan
Kalau mampu beli iphone, beli je
Tak di nafikan kelebihan iphone jarang ada isu lag waima RAM rendah sekalipun
Alah membeli menang memakai 😁
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
17,857
Reaction score
976
Points
161
betul, semua tak sama .. kekadang ada interest dalam bidang lain, saya mmg suka nak cuba sesuatu, ada jugak tolong member2 yang ada isu telefon, pecah lock, login GMAIL lupa, nak flash custom dan bagai .. bersepah barang Android saya, tgk lah ada peluang mungkin satu hari akan pakai iPhone permanently dan guna Android untuk modifikasi :)



ini org panggil legend ni...
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
17,857
Reaction score
976
Points
161
Teman sdiri pengguna android
Beli pun ikut keperluan dan kemampuan
Kalau mampu beli iphone, beli je
Tak di nafikan kelebihan iphone jarang ada isu lag waima RAM rendah sekalipun
Alah membeli menang memakai 😁
keperluan masing masing..aku paling benci apple kutuk android...dan android kutuk apple..masing masing ada kelebihan....siapa nak pakai apa terpulang...sendiri tentukan..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
260,138
Reaction score
8,752
Points
2,226
keperluan masing masing..aku paling benci apple kutuk android...dan android kutuk apple..masing masing ada kelebihan....siapa nak pakai apa terpulang...sendiri tentukan..
Tak follow mana iphone ni
Setakat teman tahu la
Setiap kali ada versi baru
Masa tu kemampuan iphone di pertingkatkan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register