App Muslim Pro owned by non muslim

CG Sponsors




Sponsored Post

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,472
Reaction score
2,110
Points
151
org bukan-islam buat produk islamik sbb depa tahu market produk-produk islamik ni mmg sangat besar....

so, tersangat rugi kalau org islam sendiri tak usaha mantapkan ekonomi islam.....
 

bami

Freshie
Joined
Jan 8, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
As salamualaikum dan salam lewat malam geng2 cari gold.

Aku nie, terjumpa post nie dari beberapa info viral tentang apps muslim pro.

Ok, TLDR; aku paham pasal semua take over or acquire saham sesebuah company, using other people money tu biasa. Ok sekarang, even though Bitsmedia yg empunya apps ni dah majority stakeholder bukan Islam tapi founder dan first app developer still Muslim kan? Ok sini yang buat aku pocah kepalo..

Now, ada distinguishing features pasal barang made by anyone. Contoh kipas, org jepun buat, semua pakai betul? Now, when it comes to prayer times, al quran and down right to Islamic daily activities and what not, bagi aku, a NO go zone for non muslims. Contoh pergi Haji ke Makkah pakai kapal terbang buatan U of S of A, no hal tapi every schedule activities haji bukan non muslim yang buat tapi muslim betul?

Sorry back story panjang, aku tak kisah kalau duit China ke, Cina ke, Singapura2 jadi singa ke, boleh jalan asal pengasas in the first place Muslims, tapi yang aku betul2 pelik, pengasas apps muslim pro ni nama dia Erwan Macé kan? Aku dok cari hal dia satu pun tak ada mention dia seorang muslim.. satu pun tak ada.. tu yang buat aku risau, even the CEO yang ambik alih tempat dia pun x ada mention dia seorang muslim. Louis ke apa nama.. Kalau yang part Malaysian manager tu, Nik Emir Din, lupa ejaan betul dia, aku tak ambik port, kerana bukan dia yang buat apps ni.

Jadi, kalau aku google nama zinedine zidane, ada mention dia seorang muslim walaupun tak practice.

Aku bukan apa, aku tak kisah apps ni dah download over millions but it doesn't reflect benda ni betul, facebook berbillion download beb, banyak lagha dari kebaikan pun betul? Siapa peduli asal aku dapat post berita sensasi peribadi yang aku sedang berak.. hehehe.. ok2.. Jadi, sesiapa yang ada biodata penuh Erwan, boleh share tak, video ke apa yg menyatakan dia seorang muslim.

Bukan apa, kalau dia seorang non muslim, beb, aku rasa baik aku blaja program lepas ni dgn otak lembab aku dan buat lagi baik dgn panel2 syariah.. kalau dia betul non muslim, maaf no offence to others, kalau dia buat sajadah tu still within purview of islamic law, tapi kalau bab sembahyang beb, aku tak nak non muslim dictate my time with Allah.. Tu dah lewat batas beb

Jadi geng2, sesiapa ada biodata penuh Erwan, boleh tak share.

Jazakallah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register