Santai Apesal Susah Sangat Nak Berhenti Kerja? | APAKAH TANDA-TANDA BOS "SAYANGKAN" KITA?

Recommended Brokers


copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,080
Reaction score
290
Points
131
untong la bos syg pekerja....
zaman skrg ni dah le payah nk dpt kerja.... mudah kena bunag pulak tu utk jimatkan kos operasi
 
Sponsored Post

GPK1

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,153
Reaction score
68
Points
30
kalau aku berhenti, bos akan buat pulut kuning
u know what 1 mean
 

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,561
Reaction score
125
Points
133
aku dlu kerja mcm2 tmpt..
saja nk kongsi..

klo boss baik nk up gaji pun "hang tetap x leh handle krisis" dlm company tersebut..

sesetengah org shj leh pejamkan mata..

dgn alasan hidup dgn hutang..

mcm aku, bye2..

so bila nk resign..

aku ckp aku x berminat dgn duit dll..

aku hanya mencari kepuasan bekerja..

feeling team effort..
feeling dpt buat kerja dgn baik..
feeling boss berpuas hati dgn kerja yg dibuat..
feeling nk dptkan projek,sales supaya company boleh survive..
feeling bila buat kerja lebih, dan aku x rasa berkira..
feeling boss boleh terima idea dan cadangan penambahbaikkan kpd company..

aku bila dlm satu2 company..
aku cepat fahamkan situasi company..
how well hr manage, kedekut ke x, open to staff view, financial problem dll

bila dh faham.. aku cuba cari solution..
cuma sama ada boleh terima ke x shj..

tp major problem dlm company adalah team effort..
team dh toxic..
stuck habis projek..
delay semua benda.. dgn kerja2 kita pun delay..

aku rase kalau ko join dalam work situation aku... nangis ko :)) seriusly bos zero bla bla aku rase nak mencarut je hahah
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
aku rase kalau ko join dalam work situation aku... nangis ko :)) seriusly bos zero bla bla aku rase nak mencarut je hahah
ikut orang sebenarnya..
dalam kita tertekan dgn kehidupan, hutang dll

kita tunduk dan hadap sahaja..

___

tp aku dh bina lifestyle berbeza..
memberi aku bnyk pilihan utk ambil risiko..
calculate risk..
berani untuk keluar dan sanggup untuk susah payah..

aku cepat belajar dlm bnyk situasi kehidupan..

mematangkan cara berfikir..

time susah bkn main merayu kt tuhan..
time senang nmpk mcm sombong skit..

sikap manusia..
 

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,561
Reaction score
125
Points
133
ikut orang sebenarnya..
dalam kita tertekan dgn kehidupan, hutang dll

kita tunduk dan hadap sahaja..

___

tp aku dh bina lifestyle berbeza..
memberi aku bnyk pilihan utk ambil risiko..
calculate risk..
berani untuk keluar dan sanggup untuk susah payah..

aku cepat belajar dlm bnyk situasi kehidupan..

mematangkan cara berfikir..

time susah bkn main merayu kt tuhan..
time senang nmpk mcm sombong skit..

sikap manusia..
semoga ko join gomen dan gred tinggi... org berfikirkan cam ko insyallah leh majukan jabatan :)cgrock
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
semoga ko join gomen dan gred tinggi... org berfikirkan cam ko insyallah leh majukan jabatan :)cgrock
aku x sesuai duk kt jbtn kerajaann..
cepat lupa diri.. :))

prefer bisness enviroment..
jatuh bangun asam garam kehidupan..
kesungguhan dlm mennjayakan satu2 perkara tu priceless..
 

matabulat

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2016
Messages
2,559
Reaction score
640
Points
71
tanda2 bos syg kita bila hg bekerja lebih masa tanpa merungut & tau angguk2 tanpa geleng kpala.
jiwa memberontak merana pn dia tak peduli tau keje setel..
nk berenti?
lynkn jela,walaupn environment(politik) tempt kerja tu berbeza2 anggap shj la ujian.
pd aku lyn kerenah org ujian paling tough skali.
bila fikir2 balik mana ada hidup ni semudah A B C..
Allah SWT dh tentukn rezeki tgl usaha je..
tak perlu la risau...
anggap jela asam garam kehidupan...
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,792
Reaction score
1,827
Points
141
tanda2 bos syg kita bila hg bekerja lebih masa tanpa merungut & tau angguk2 tanpa geleng kpala.
jiwa memberontak merana pn dia tak peduli tau keje setel..
nk berenti?
lynkn jela,walaupn environment(politik) tempt kerja tu berbeza2 anggap shj la ujian.
pd aku lyn kerenah org ujian paling tough skali.
bila fikir2 balik mana ada hidup ni semudah A B C..
Allah SWT dh tentukn rezeki tgl usaha je..
tak perlu la risau...
anggap jela asam garam kehidupan...
betul...masalah/tekanan berkaitan "KERJA", aku ok lagi..aku boleh hadap lagi...tapi kalau masalah berkaitan dengan "RAKAN SEKERJA", kadang itu lah yg paling membuatkan kita pening kepala...haha...

sbb bagi aku, aku suka buat kerja dan aku suka lihat hasil kerja aku.....tak kisah lah tekanan mcm mana pun...

tapi kalau masalah dgn "ORANG", payah sikit....kdg2 aku pikir, lantak lah org nk marah dgn aku ke apa ke, janji aku buat kerja...tapi lama2 (last2) kita tetap takkan boleh tahan........lebih2 lagi bila kita duduk dalam "SATU TEMPAT KERJA"...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register