BTC USD 50,064.3 Gold USD 1,822.29
Time now: Jun 1, 12:00 AM

ape teknik terbaik untuk newbie yg deposit kecik2

cyberkids

Super Active Member
Joined
Nov 10, 2008
Messages
5,428
Reaction score
35
Points
70
aku ni newbie je..bru nk bljr2..bru main 2 minggu..aku bru deposit 16usd je....tiap kali deposit aku deposit dlm 3 usd je..pastu trade manual je..aku bru try kai TSL ari ni..coz bru bljar dri CG ni smlm..otai2 tlg la bgi tnjuk ajar utk aku yg trade kecik2
 
Sponsored Post

sureheboh.com

Passed Away
Platinum Member
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
309
Points
131
aku ni newbie je..bru nk bljr2..bru main 2 minggu..aku bru deposit 16usd je....tiap kali deposit aku deposit dlm 3 usd je..pastu trade manual je..aku bru try kai TSL ari ni..coz bru bljar dri CG ni smlm..otai2 tlg la bgi tnjuk ajar utk aku yg trade kecik2

cyberkids,
Kalau modal kecil mcm tu saya syorkan trade kat MV sebab boleh entry order 1 quantity.

Boleh gunakan MT4 utk tengok chart dan analisa disamping teknik² yang diminati.

Jika lebih $100 saya berani syorkan aktif di broker MT4 yang boleh entry order serendah 0.01 (bukan mini atau micro acc) untuk lebih selesa trade forex.

Berbalik kepada teknik yang sesuai? Saya pun tak pasti yang mana nak dicadangkan.
 

ammal07

Super Active Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
5,069
Reaction score
368
Points
81
boleh cuba teknik scalping, tp 10pip, termasuk spread.
 

cyberkids

Super Active Member
Joined
Nov 10, 2008
Messages
5,428
Reaction score
35
Points
70
boleh cuba teknik scalping, tp 10pip, termasuk spread.


scalping n spread tu pe??mintk maaf la.sy ni tul2 zero ngan forex ni...yg tau beli time chart naik n jual time chart turun....
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
scalping n spread tu pe??mintk maaf la.sy ni tul2 zero ngan forex ni...yg tau beli time chart naik n jual time chart turun....

scalping = amik profit (pip) kecil2 <10 pip dlm masa trade yg singkat


spread = perbezaan pip bid & ask yg harus dibayar oleh trader kpd
broker utk mendapat profit..

contoh eur/usd..
bila kita buy @ sell jer, terus loss 2 pip..
itulah spread..

lain currency lain spread,
so,
kat mt4 - tekan F10
tolak kan yg besar tolak kecil = spread
 

cyberkids

Super Active Member
Joined
Nov 10, 2008
Messages
5,428
Reaction score
35
Points
70

scalping = amik profit (pip) kecil2 <10 pip dlm masa trade yg singkat


spread = perbezaan pip bid & ask yg harus dibayar oleh trader kpd
broker utk mendapat profit..

contoh eur/usd..
bila kita buy @ sell jer, terus loss 2 pip..
itulah spread..

lain currency lain spread,
so,
kat mt4 - tekan F10
tolak kan yg besar tolak kecil = spread

thanx....thanx..thanx...satu lagi ilmu berharga aku dapat arini..semoga allah berkati perkongsian ilmu ini...semoga dimurahkan rezeki kepada pemurah2 ilmu...
 

baller

Active Member
Joined
Dec 30, 2005
Messages
1,687
Reaction score
17
Points
25
cuba scalp dulu buat masa nih...dah dapat profit lebih sket cuba teknik lain lak...ape2pun,elakkan drpd teknik memanggil cik marginah..hwahwawah
 

Dellyx

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
863
Reaction score
7
Points
15
kalau nak main 10 pip bagus letak SL berapa? scalping ni yg masuk dan tutup cepat tu kan? ada teknik yg menarik tak dicadangkan?
 

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
selalu scalper tak akan set SL besar2, sbb kita tumpu depan pc, macam saya, saya set TP je +5-6pips dari open price...kalau dia lari jauh sangat, saya manual close jer.....:D:D:D
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.20698
USD / JPY
109.617
GBP / USD
1.40393
USD / CHF
0.90700
USD / CAD
1.21403
EUR / JPY
132.294
AUD / USD
0.77231

CG Sponsors




Top
Log in Register