apasal Insuran MAA 46 Penyakit Kritikal..Lain 36 ajer?

CG Sponsors




Sponsored Post

rusydi_maatakaful

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2011
Messages
295
Reaction score
7
Points
15
Alhamdulillah..

HQ MAA Takaful telah menguruskan satu claim meninggal dunia melibatkan kematian biasa..dimana salah seorang polis di PULAPOL..yang meninggal dunia akibat kencing tikus..dan penyakit nie tidak di diagnose dalam 46 Penyakit Kritikal...

Tetapi oleh kerana hamba Allah ini mengambil polisi melibatkan 46 Penyakit kritikal..maka manfaat tersebut telah ditambah kepada kematian biasa...dan menjadikan jumlah manfaat yang diterima oleh penama faedah ini mendapatkan manfaat yang banyak...

Kala kalian masih ragu-ragu boleh refer terus ke HQ MAA Takaful..Hotline...03-62876666...InsyaAllah operator bertugas akan memberikan penerangan yang jelas dan bermutu tinggi...

Saya mendapat pencerahan ini daripada direct CMC Saya Dr. Anuar Nordin.. CHAMPION...beliau bukan 1 hari dalam dunia insurance/takaful...15 tahun..alhamdulillah informasi inilah yang saya kongsikan bersama kalian...maka apa tunggu lagi dapatkan pelan tambahan 46 PENYAKIT KRITIKAL...kepada wakil urus takaful MAA Takaful lain yang berikan 36 Penyakit Kritikal cepat-cepat ubah kepada 46 Penyakit Kritikal..ala caj sangat rendah just beza 10% daripada 46 Penyakit Kritikal...

Ingat HANYA RYDER...MT46S sahaja..jangan p amik MT46P...pula...kesian kat pelanggan yang dikasihi pula...

"We Do What Is RIght"
Rusydi Bin Zainul
Executive Consultant MAA Takaful
018-5759493
[email protected]
 

pitihdunia

Fun Poster
Joined
May 6, 2012
Messages
795
Reaction score
6
Points
15
satu je kelemahan org insuran atau org takaful...xabih2 nak kata kalo kita kena penyakit...36 penyakit la 46 penyakit la....kata2 tu doa bro...cam agen2 ni nak mendoakan prospek kena je penyakit2 kritikal tu...
dah melebihi TUHAN nampaknya...

yg penting berbalik pada konsep takaful...

untuk berkongsi kesusahan sesama umat islam bila ditimpa musibah... orang yang buang ranting kat tepi jalan pon dapat pahala ini kan pula bila kita membantu orang yg terkena musibah...

SORY TU PANDANGAN AKU...KALO XSETUJU..MAAF..AKU MANUSIA...PIKIR DENGAN LOGIK AKAL SAHAJA... :)
 

skYnEt-gEnIUs

Banned
Joined
Aug 19, 2010
Messages
23,971
Reaction score
501
Points
161
aku x reti bab2 ni,maap nk nanye..........

ok maknanye,MAA la paling bagus dlm cover risiko2 penyakit jika berlaku kelak...?

atau ade company lain yg sama ugak?
 

rusydi_maatakaful

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2011
Messages
295
Reaction score
7
Points
15
aku x reti bab2 ni,maap nk nanye..........

ok maknanye,MAA la paling bagus dlm cover risiko2 penyakit jika berlaku kelak...?

atau ade company lain yg sama ugak?
Semua company ada bagusnya..dan ada kelemahan yang bukan disebabkan oleh wakil Takaful/agen Takaful kerana segala hal berkaitan produk bergantung jua dengan kemampuan sesebuah syarikat dalam menyediakan kemudahan terbaik untuk pelanggan...disamping mendapat kebenaran BANK NEGARA untuk menyediakan kemudahan yang terbaik untuk pelanggan...

Peranan wakil Takaful/agen Takaful amat penting dalam menerangkan "KEPENTINGAN MEMILIKI PELAN TAKAFUL" sambil dibantu kemampuan PRODUK TAKAFUL itu sendiri..lagi bertambah penting wakil Takaful anda sentiasa membantu ada dalam apa jua keadaan untuk memastikan keperluan pelanggan terjaga..insyaAllah

Namun sudah terang lagi bersuluh dalam takaful ada produk takaful terbaik dan cemerlang yang diiktiraf oleh agensi yang menakrif kemampuan produk Takaful..alhamdulillah MAA TAKAFUL melalui PRODUK TAKAFULINK tela diiktiraf PRODUK TAKAFUL PALING CEMERLANG oleh KUALA LUMPUR ISLAMIC FINANCE FESTIVAL..bekan sekali bahkan 3 kali..tahun 2009, 2010 DAN 2011..

Alhamdulillah atas dasar itulah menyebabkan polisi syarikat MAA Takaful untuk memastikan segala keperluan dan kehendak pelanggan dapat disediakan dengan terbaik..insyaALLAH..

Doa saya PRODUK TERBAIK perlu dituruti oleh wakil TAKAFUL CEMERLANG DAN BERKALIBER..TERIMA KASIH..
 

Irwan De Gea

Active Member
Joined
Feb 8, 2012
Messages
2,025
Reaction score
15
Points
25
tumpang tanya jugak...

if kita tak ada buat claim dlm masa2 tertentu..
katakan dlm masa setahun..
ada dpt bonus ape2 tak ??
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
satu je kelemahan org insuran atau org takaful...xabih2 nak kata kalo kita kena penyakit...36 penyakit la 46 penyakit la....kata2 tu doa bro...cam agen2 ni nak mendoakan prospek kena je penyakit2 kritikal tu...
dah melebihi TUHAN nampaknya...

yg penting berbalik pada konsep takaful...

untuk berkongsi kesusahan sesama umat islam bila ditimpa musibah... orang yang buang ranting kat tepi jalan pon dapat pahala ini kan pula bila kita membantu orang yg terkena musibah...

SORY TU PANDANGAN AKU...KALO XSETUJU..MAAF..AKU MANUSIA...PIKIR DENGAN LOGIK AKAL SAHAJA... :)
Betul la tu, sebab jangan disebabkan takaful atau insurance ni, akidah kita rosak. Sebab apa2 pun Allah yang Maha Berkuasa menentukan atas tiap2 sesuatu. Takaful ni sebagai alat sahaja, dan secara hukum adatnya, boleh membantu memudahkan kita. Bukan boleh bantu secara mutlak. Kena fahamkan concept, jangan sampai lari akidah.
 

Ridzuan_AIA

Active+ Member
Joined
Jan 26, 2008
Messages
3,021
Reaction score
241
Points
33
ni adalah additional 10 CI;
1.Apallic Syndrome / Vegetative State
2.Creutzfeldt-Jacob Disease (Mad Cow Disease)
3.Myasthenia Gravis
4.Other Serious Coronary Artery Disease
5.Progressive Scleroderma
6.Brachial Plexus Injury resulting in total paralysis one limb
7.Medullary Cystic Disease
8.Major Head Trauma
9.Loss Of Independent Existence
10.Systemic Lupus Erythematosus with Lupus Nephritis[/B]
Assalam Tuan q.azhar,
ok saya sekadar nak berkongsi pendapat dengan tuan.
Dari 10 additional CI tuan senaraikn diatas, 4 yang saya highlight kan diatas adalah origin 36 CI di AIA..persoalan saya, jika ini adalah additional 10 CI MAAT,maksudnya apakah origin 36 CI MAAT ?

Sebab sekarang ni AIA ada produk cover 95 Critical Illness, cuma penambahan 59 CI AIA(95 - 36)adalah CI events dimana ia ada 3 peringkat AIA akan bayar dari jumlah sum insured which is low severity 30% , Medium severity 60% dan High severity 100% (origin 36 CI).

Contoh 4 CI yang saya highligh diatas ,yang pertama :
1- i)Other serious coronary artery disease AIA bayar 100%
ii) Other coronary disease 60%
iii) Early coronary disease 30%

2 - i) Major Head Trauma AIA Bayar 100%
ii) Mild head trauma 30%

3 - i) Medullary Cystic Disease AIA Bayar 100%
ii) Chronic Glomerulonephritis 30%

4 - i) Loss of independent existence AIA bayar 100%
ii) Early loss of independent existence 30%

Dan persoalan saya adalah, adakah penambahan itu dikategorikan sebagai 100% payout atau adakah penambahan CI itu merangkumi juga early payment for early disease diagnose?

Sekadar berkongsi pendapat :)cgrock
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Assalam Tuan q.azhar,
ok saya sekadar nak berkongsi pendapat dengan tuan.
Dari 10 additional CI tuan senaraikn diatas, 4 yang saya highlight kan diatas adalah origin 36 CI di AIA..persoalan saya, jika ini adalah additional 10 CI MAAT,maksudnya apakah origin 36 CI MAAT ?

Sebab sekarang ni AIA ada produk cover 95 Critical Illness, cuma penambahan 59 CI AIA(95 - 36)adalah CI events dimana ia ada 3 peringkat AIA akan bayar dari jumlah sum insured which is low severity 30% , Medium severity 60% dan High severity 100% (origin 36 CI).

Contoh 4 CI yang saya highligh diatas ,yang pertama :
1- i)Other serious coronary artery disease AIA bayar 100%
ii) Other coronary disease 60%
iii) Early coronary disease 30%

2 - i) Major Head Trauma AIA Bayar 100%
ii) Mild head trauma 30%

3 - i) Medullary Cystic Disease AIA Bayar 100%
ii) Chronic Glomerulonephritis 30%

4 - i) Loss of independent existence AIA bayar 100%
ii) Early loss of independent existence 30%

Dan persoalan saya adalah, adakah penambahan itu dikategorikan sebagai 100% payout atau adakah penambahan CI itu merangkumi juga early payment for early disease diagnose?

Sekadar berkongsi pendapat :)cgrock
Sekarang nie memang banyak plan dah start early payment of critical illness...kalau dulu, semua akan di bayar kalau dah tahap critical. Now, kalau early stage pun dah boleh claim, cuma tak boleh claim 100%..biasanya antara 25% to 30%.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register