BTC USD 66,399.7 Gold USD 1,786.14
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Apakah ukuran kejayaan dan erti kebahagian bagi korang?

Avista

Active+ Member
Joined
Feb 15, 2010
Messages
2,652
Reaction score
17
Points
25
Salam semua...

Saya buka topik ni nak tanya dan berkongsi ukuran kejayaan dan erti kebahagian bagi korang semua?Maan tahu yg mana berjaya tu leh dijadikan motivasi bagi sahabat yang lain dan juga erti kebahagian tu boleh dijadikan panduan juga untuk sahabat yang lain.Marilah kita berkongsi kat sini.

Ukuran kejayaan : Ada rumah, ada kereta ada wang simpanan atau kerja bagus atau apa-apa yg korang tafsirkan sebagai kejayaan untuk korang dan keluarga korang.

Erti Kebahagian : Ada isteri yg memahami, anak-anak yg pandai ke ..atau apa sahaja yg membahagiankan korang.



:)cgrock


Jgn marah ya saya bukak thread cam gini...:)
 
Sponsored Post

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,048
Reaction score
244
Points
133
Kalau boleh masuk syurga, baru kira berjaya, sudah pass exam di dunia. Kalau gaji RM1juta sebulan, bini cantik, famili happy pun tapi gagal masuk syurga, itu satu kegagalan. Nak repeat ambik exam dunia dah tak boleh dah. Masa di dunia ni tak sampai pun 1mm panjang berbanding masa di akhirat yg tiada penghujung selamanya.

Kalau kita berjaya masuk syurga, begitu juga ibubapa & anak2 kita, maka itu kebahagiaan....
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,979
Reaction score
109
Points
128
kebahagian : hidup happily ever after..
 

bintangtimor

Active Member
Joined
Jun 11, 2010
Messages
1,509
Reaction score
2
Points
30
kejayaan ?
kebahagiaan ?

kejayaan = susah nak explain lah..,tanggoklh stakat mana kita dah capai kemajuan.
kebahagiaan = ada family bahagia,walaupon blom ada awekz..huhu..

tapi.....
adakah kejayaan tanpa kebahagiaan akan membuatkan seseorang itu gembira ? :-?

&
adakah kebahagian tanpa kejayaan itu akan membuat manusia itu berpues ati ? :-?
 

Avista

Active+ Member
Joined
Feb 15, 2010
Messages
2,652
Reaction score
17
Points
25
kejayaan ?
kebahagiaan ?

kejayaan = susah nak explain lah..,tanggoklh stakat mana kita dah capai kemajuan.
kebahagiaan = ada family bahagia,walaupon blom ada awekz..huhu..

tapi.....
adakah kejayaan tanpa kebahagiaan akan membuatkan seseorang itu gembira ? :-?

&
adakah kebahagian tanpa kejayaan itu akan membuat manusia itu berpues ati ? :-?


jawapannya kalau BERSYUKUR DAN REDHA aku rasa manusia akan ok.
 

Cookies

Junior Member
Joined
Nov 27, 2010
Messages
87
Reaction score
0
Points
6
kejayaan=masuk surga
kebahagian=bidadari dlm surga
huhuhh...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register