BTC USD 57,878.3 Gold USD 1,792.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Apakah itu Zero Moving Cost dan Non Zero Moving Cost?

darkkiller

Super Active Member
Messages
8,311
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Salam
1.Nak tanya apakah itu Zero Moving Cost dan apakah itu Non Zero Moving Cost?
2.Manakah yang terbaik?
 
Sponsored Post

faizal_bulat

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
3,920
Joined
Aug 29, 2008
Messages
3,920
Reaction score
164
Points
33
Salam
1.Nak tanya apakah itu Zero Moving Cost dan apakah itu Non Zero Moving Cost?
2.Manakah yang terbaik?

Zero/Free moving cost, bank akan tanggung semua kos berkaitan.. mcm legal fee, lawyer, MOT dan sbg nye.. Tp pada hakikaktnye bank campur dlm loan..

Non Zero/Free lak semua kos di tanggung pembeli..

Nasihat aku, kalu ada duit, bayar je la..
 

darkkiller

Super Active Member
Messages
8,311
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
ooohhh baru faham..sebab masa dengar cik adik kat alrajhi tu cakap...aku boleh lupe pula masa balik rumah hehehe
 

Mlano Rock

Fun Poster
Messages
441
Joined
Dec 9, 2009
Messages
441
Reaction score
2
Points
15
Zero/Free moving cost, bank akan tanggung semua kos berkaitan.. mcm legal fee, lawyer, MOT dan sbg nye.. Tp pada hakikaktnye bank campur dlm loan..

Non Zero/Free lak semua kos di tanggung pembeli..

Nasihat aku, kalu ada duit, bayar je la..

klu bank bagi free nape nak bayar. cuma bank akan ikat minimum 5 tahun tak boleh re-finance ke bank lain. klu tak bank tu impose penalti sekitar rm5k atau % of the loan which ever is higher.
 

ayip

Active Member
Messages
2,294
Joined
May 6, 2009
Messages
2,294
Reaction score
371
Points
41
tuan tanah...valuation cost tak termasuk dalam ZMC..hehehehhehehe
 

ejoybaik

Super Active Member
Messages
5,534
Joined
May 22, 2008
Messages
5,534
Reaction score
29
Points
70
ada lagik ker zmc ni?

arituh mase nak apply

budak bank tuh kate dah takde..
 

ayip

Active Member
Messages
2,294
Joined
May 6, 2009
Messages
2,294
Reaction score
371
Points
41
ada lagik ker zmc ni?

arituh mase nak apply

budak bank tuh kate dah takde..


cimb ada kot....

tp yang cimb islamic...memang tarak..hehehehehe

range rega..mungkin 100K ke ataih lar...otai darkkiller nak beli umah kat mana tu?...JB hometown ka???


tahniah....:D
 

Ridzuan_AIA

Active+ Member
Messages
3,021
Joined
Jan 26, 2008
Messages
3,021
Reaction score
241
Points
33
klu bank bagi free nape nak bayar. cuma bank akan ikat minimum 5 tahun tak boleh re-finance ke bank lain. klu tak bank tu impose penalti sekitar rm5k atau % of the loan which ever is higher.

takde istilah free bro dalam dunia ni... :D
sape yg amik ZMC, kalau perasan BLR - ??% akan lebih tinggi compare non-ZMC..
 

darkkiller

Super Active Member
Messages
8,311
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Aku tanya kat AlRaji...dan cam biasa..katanya ada kelulusan Syariah..aku angguk ajelah
 

faizal_bulat

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
3,920
Joined
Aug 29, 2008
Messages
3,920
Reaction score
164
Points
33
klu bank bagi free nape nak bayar. cuma bank akan ikat minimum 5 tahun tak boleh re-finance ke bank lain. klu tak bank tu impose penalti sekitar rm5k atau % of the loan which ever is higher.

bank apa yg bg free? :-? semuanye campur siap2 sudah dlm loan.. rata2 interest tinggi berbanding Non - FMC..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register