BTC USD 63,006.7 Gold USD 1,805.79
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Apakah 'CAR LOCK" Terbaik untuk kereta kita??

mr_x6006

Legendary Member
Joined
Sep 26, 2009
Messages
14,719
Reaction score
282
Points
131
Aku bukak thread ni coz nak tau apakah jenis 'CAR LOCK' yg terbaik untuk kereta kita pada masa kini..

De sesetengah orang pakai lock biase pada Steering @ Paddle Lock..

Klu yg lebih canggih siap pakai GPS Detector & Satellite Tracking System punye.. So korg pakai Car Lock jenis yg macamana??

Meh kongsi2 ngan warga CG yg lain OK.. :)cgrock



Antara alat pengunci keselamatan kereta yg trdapat di pasaran..


2007413162746365200_steering_wheel_lock.jpg



carlock.jpg



20100724100352809.jpg




voshy_Car-Lock._svdh.jpg

Yg ni paling 'Champion', huhuhu
 
Sponsored Post

-pojie-

Well-Known, Member, XM Official, Representative
Joined
Oct 29, 2008
Messages
20,951
Reaction score
50
Points
120
cabut stereng jer..:)):))
 

sarialong

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
3,116
Reaction score
1
Points
25
pic yg last skali tuh..mcm shipping kete dlm kontena jer..
 

hafizan78

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Apr 2, 2009
Messages
12,818
Reaction score
155
Points
123
Quote
Klu yg lebih canggih siap pakai GPS Detector & Satellite Tracking System punye.. So korg pakai Car Lock jenis yg macamana?? Unquote

Ada kelemahan, dalam bangunan xleh detect... baik guna handphone dan daftar pelan yg seumur hidup (student punya kalau xsilap)... pastu buat friend finder... letak la kat tempat tersorok... kena mod sikit supaya charge terus ke kereta bila kereta hidup...
 

faidz1809

Fun Poster
Joined
May 27, 2010
Messages
260
Reaction score
0
Points
10
picture yang teakhir tu memang memenatkan tuannya! nak pasang benda tu time panas, mandi peluh nampaknye. gambar ke2 & 3 nampak canggih =)
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,036
Reaction score
61
Points
80
Ada satu car lock yg siap dengan satelite tracking sesapa yg beli kete proton waja dulu.....er x berapa ingat la nama dia, x salah CAPTOR.....bleh cite sikit x ...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register