Apa yang pernah dicuba untuk penyakit kanser?

CG Sponsors




joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,610
Reaction score
909
Points
161
skrg byk penyakit2 berbahaya..kdg takut..
tp tu la..bila dh nk mencecah 40 kena la jaga kesihatan
pemakanan jaga laa..dan buat la aktiviti yng keluarkan peluh
 
Sponsored Post

THX

Active+ Member
Joined
Nov 15, 2008
Messages
3,920
Reaction score
76
Points
40
Sel kanser bukan musuh manusia tapi satu mekanisme tubuh meneutralkan toksik dlm badan
? bukan ke sel cancer tu adalah toksik dlm badan..mohon pencerahan...

Tanpa sel kanser, sel tubuh manusia lebih cepat mati
statement yg mengelirukan dan bercanggah dgn pemahaman umum...sila huraikan dgn fakta...
rujuk

Cancer Is Not A Disease - It's A Survival Mechanism
Book by Andreas Moritz
 

traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,576
Reaction score
177
Points
73
belalai gajah daun rerama b17 aprikot segala bagai tu pernah ke terbukti scientifically.. nampak macam lubuk duit peniaga amik kesempatan je.. tuduh big pharma itu ini tapi dia jual lagi mahal kahkahkah
 
Last edited:

buffet2

Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
1,249
Reaction score
29
Points
40
tuan dah jumpa prevention kanser..?..
dh jumpa iaitu puasa sunat 2hari atau lebih seminggu, zikir, baca al quran dan berfikiran positif serta senaman 40minit [email protected] seminggu tu je yg dpt prevent dari semua penyakit...

makanan sunah sperti habratul sauda, minyak zaitun, minyak kelapa dara, kismis, madu(lebah, kelulut atau isteri oppp klau dpt lampu hijau dari isteri pertama...hehehe:D) dan vitamin kene ambik 3x seminggu utk kesihatan yg optimun takleh lebih atau terkurang terutama yg melepasi umur 40tahun...

jd terpulang kpd saudara2 utk memilih dan ini pendapat peribadi dari pembacaan dan pengalaman sy...

pilihan di tangan anda semua...

P/S:nabi, sahabat dan org2 beriman lg alim takde penyakit2 ni...fikir2kanlah...:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register