Apa yang pernah dicuba untuk penyakit kanser?

CG Sponsors




buffet2

Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
1,249
Reaction score
29
Points
40
Salam tuan macam Mana kesihatan tuan sekarang. Saya Hodgkin's lymphoma juga diagnosed ogos 2016. Kanser Saya masih x sembuh lagi
adik kawan sy pengidap kanser sama mcm tuan...dia hanya amalkan minum teh rerama alhamdulillah beransur pulih..

dia minum 2x sehari setiap hari selama setahun lebih...

tuan boleh cuba minum teh rerama dan bykkan berdoa semasa minum..

sy doakan tuan cepat sembuh..
 
Sponsored Post

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,841
Reaction score
321
Points
141
Allah...

Semoga Allah sembuhkan penyakit kanser yg tuan2 hidapi..

Bagi yg kehilangan org tersyg moga dikurniakn ketabahan & kekuatan utk tempuhi hari2 mendtg..

Sy nk bertanya...apekah punca kanser?

Sy skrg amal minum daun rerama...2 kali seminggu petik pastu rebus dlm air panas & minum

Boleh ke amalan seperti ini prevent kite dr kena kanser?
 

bell&ross

Active+ Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
4,130
Reaction score
159
Points
43
adik kawan sy pengidap kanser sama mcm tuan...dia hanya amalkan minum teh rerama alhamdulillah beransur pulih..

dia minum 2x sehari setiap hari selama setahun lebih...

tuan boleh cuba minum teh rerama dan bykkan berdoa semasa minum..

sy doakan tuan cepat sembuh..
kanser limfa ni memang liat utk pulih...tapi.. insyallah boleh pulih..:)cgrock
 

buffet2

Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
1,249
Reaction score
29
Points
40
Allah...

Semoga Allah sembuhkan penyakit kanser yg tuan2 hidapi..

Bagi yg kehilangan org tersyg moga dikurniakn ketabahan & kekuatan utk tempuhi hari2 mendtg..

Sy nk bertanya...apekah punca kanser?

Sy skrg amal minum daun rerama...2 kali seminggu petik pastu rebus dlm air panas & minum

Boleh ke amalan seperti ini prevent kite dr kena kanser?
kanser berpunca dari keturunan, stress, makanan daging merah sejuk beku berlebihan, tempat kerja yg mempunyai risiko kanser spt terdedah dgn bahan kimia yg meruap ke udara dll.

spt arwah biras sy yg tidak mempunyai keturunan kanser tp mengidap kanser nasofrinik atau kanser saluran penafasan disbkan oleh kilang tempat arwah bekerja. kilang tersebut telah menyebabkan ramai pekerja mengidap kanser saluran penafasan.

jd punca kanser ni pelbagai kita hanya perlu berhati2 utk mengelakkan dari sel kanser aktif.

mengawal stress, senaman, mkn ikan dan sayur kurangkan makan daging merah

paling penting ikut sunnah Rasullullah mkn sblm lapar berhenti sblm kenyang serta puasa 2x seminggu. insyaallah terhindar dari semua penyakit.

sy pun sdg berusaha utk mengikut sunah Rasul tp masih gagal.:D
 

bell&ross

Active+ Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
4,130
Reaction score
159
Points
43
Allah...

Semoga Allah sembuhkan penyakit kanser yg tuan2 hidapi..

Bagi yg kehilangan org tersyg moga dikurniakn ketabahan & kekuatan utk tempuhi hari2 mendtg..

Sy nk bertanya...apekah punca kanser?

Sy skrg amal minum daun rerama...2 kali seminggu petik pastu rebus dlm air panas & minum

Boleh ke amalan seperti ini prevent kite dr kena kanser?
kalau kanser rahim..disebabkan keputihan..kena cuci/jaga kebersihan faraj dgn sempurna...kebaikkannya mmng terbukti...suami akan sentiasa sayang ...:D

kalau lelaki..biasanya kanser datang dari perut..sihat perut..insyallah sihat seluruh anggota badan..cara terbaik..makan/ibadah ikut cara sunnah nabi.:)cgrock..

tapi kalau tuan sanggup telan minyak..boleh pm saya..dulu saya pun mcm tuan..suka main rebus2/cuka tin/cuka epal la..kesan dia kurang...tapi alhamdulillah sejak amalkan telan minyak..walaupun tekak menolak utk masuk..:D..tapi kesan dia sangat baik..kalau demam had dedah je..tak sampai badan jadi panas..panadol/paracetamol tak makan dah..no more drug..:)paid
 

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
7,100
Reaction score
344
Points
81
kita kene tahu/belajar apa itu sel kanser dan cara utk mengawal sel kanser...

perkara ni sy belajar dari pengalaman sy menjaga arwah isteri yg mengidap kanser payu dara tahap 4 dan penyakit multiple scrosis...

pelbagai usaha di buat rawatan hospital dan alternatif disebabkan 2 penyakit menyerang mmg tiada harapan utk sembuh...

apa yg sy belajar kanser ni adalah makhluk yg perlukan mkanan jd cara terbaik adalah laparkan kanser...

cara laparkan sel kanser adalah puasa setiap hari selama [email protected] tahun dan mengawal pengambilan gula sb makanan sel kanser adalah gula dan alternatif spt keladi tikus dan daun rerama...
Takziah pada tuan. Kita akan lebih mengenali sesuatu penyakit hanya apabila ianya menyerang diri sendiri ataupun keluarga terdekat. Aku dulu pun tak pernah pedulikan apa itu kanser, ingatkan macam penyakit biasa-biasa spt batu karang etc. Tapi bila dah kena kat arwah kakak sendiri, barulah tahu bahayanya dan cuba mencari sekiranya ada cara-cara untuk mengelakkan penyakit tersebut. Spt kata orang - prevention is better than cure.
 

bell&ross

Active+ Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
4,130
Reaction score
159
Points
43
kita kene tahu/belajar apa itu sel kanser dan cara utk mengawal sel kanser...

perkara ni sy belajar dari pengalaman sy menjaga arwah isteri yg mengidap kanser payu dara tahap 4 dan penyakit multiple scrosis...

pelbagai usaha di buat rawatan hospital dan alternatif disebabkan 2 penyakit menyerang mmg tiada harapan utk sembuh...

apa yg sy belajar kanser ni adalah makhluk yg perlukan mkanan jd cara terbaik adalah laparkan kanser...

cara laparkan sel kanser adalah puasa setiap hari selama [email protected] tahun dan mengawal pengambilan gula sb makanan sel kanser adalah gula dan alternatif spt keladi tikus dan daun rerama...

Takziah pada tuan. Kita akan lebih mengenali sesuatu penyakit hanya apabila ianya menyerang diri sendiri ataupun keluarga terdekat. Aku dulu pun tak pernah pedulikan apa itu kanser, ingatkan macam penyakit biasa-biasa spt batu karang etc. Tapi bila dah kena kat arwah kakak sendiri, barulah tahu bahayanya dan cuba mencari sekiranya ada cara-cara untuk mengelakkan penyakit tersebut. Spt kata orang - prevention is better than cure.
tuan dah jumpa prevention kanser..?..
 

alisya

Active Member
Joined
Dec 3, 2008
Messages
2,132
Reaction score
6
Points
30
Saya amalkan minum susu kolostrum untuk kesihatan, Insya Allah semuanya ok
 

THX

Active+ Member
Joined
Nov 15, 2008
Messages
3,920
Reaction score
76
Points
40
kita kene tahu/belajar apa itu sel kanser dan cara utk mengawal sel kanser...

perkara ni sy belajar dari pengalaman sy menjaga arwah isteri yg mengidap kanser payu dara tahap 4 dan penyakit multiple scrosis...

pelbagai usaha di buat rawatan hospital dan alternatif disebabkan 2 penyakit menyerang mmg tiada harapan utk sembuh...

apa yg sy belajar kanser ni adalah makhluk yg perlukan mkanan jd cara terbaik adalah laparkan kanser...

cara laparkan sel kanser adalah puasa setiap hari selama [email protected] tahun dan mengawal pengambilan gula sb makanan sel kanser adalah gula dan alternatif spt keladi tikus dan daun rerama...

Takziah pada tuan. Kita akan lebih mengenali sesuatu penyakit hanya apabila ianya menyerang diri sendiri ataupun keluarga terdekat. Aku dulu pun tak pernah pedulikan apa itu kanser, ingatkan macam penyakit biasa-biasa spt batu karang etc. Tapi bila dah kena kat arwah kakak sendiri, barulah tahu bahayanya dan cuba mencari sekiranya ada cara-cara untuk mengelakkan penyakit tersebut. Spt kata orang - prevention is better than cure.
Saya pun bukan pakar, hanya tahu dari pembacaan. Sel kanser bukan musuh manusia tapi satu mekanisme tubuh meneutralkan toksik dlm badan. Tanpa sel kanser, sel tubuh manusia lebih cepat mati. Ia satu peluang kepada manusia untuk bertaubat dan kembali kepada amalan sunnah yang diamalkan nabi.
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,543
Reaction score
265
Points
41
Saya pun bukan pakar, hanya tahu dari pembacaan. Sel kanser bukan musuh manusia tapi satu mekanisme tubuh meneutralkan toksik dlm badan. Tanpa sel kanser, sel tubuh manusia lebih cepat mati. Ia satu peluang kepada manusia untuk bertaubat dan kembali kepada amalan sunnah yang diamalkan nabi.
Sel kanser bukan musuh manusia tapi satu mekanisme tubuh meneutralkan toksik dlm badan
? bukan ke sel cancer tu adalah toksik dlm badan..mohon pencerahan...

Tanpa sel kanser, sel tubuh manusia lebih cepat mati
statement yg mengelirukan dan bercanggah dgn pemahaman umum...sila huraikan dgn fakta...
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register