Apa yang pernah dicuba untuk penyakit kanser?

Recommended Brokers


G.Spicy

Super Active Member
Joined
Mar 19, 2011
Messages
5,850
Reaction score
57
Points
70
Cuba try makan buah Avocado. Sebab alkaline dia tinggi.
Dan cuba makan sayur2ran yang alkaline dia tinggi.

Aku tak berapa pasti. Sebab ini ikut logik aku ja dari sumber2 baca di internet.


Badan kita ada ph dia. Sama ada acid atau alkaline. Makan banyak2 sayur ph badan akan jadi alkaline. Makan banyak2 benda2 daging. Akan jadi acid.

Bila acid, ia akan attract cancer. Badan beracid adalah tanah yg subur bagi cancer untuk hidup. Manakala, jika badan ber alkali(akibat banyak makan sayur2ran yang berakali seperti Avocado, bayam, timun dan lain2).

Cancer tak boleh hidup. Jadi cer bro try. Hari-hari makan sayur2 ran. Bagi sampai badan punya ph alkali 8.0 - 9.0 :D

Tgk apa jadi pada cancer ni.


Selalunya bila cancer dr bg ubat. Analogi dia samalah seperti akuarium yang kotor, ikan sakit, tapi kita duk bg ikan tu makan ubat ja, walhal motif utamanya cuci akuarium tu.
 
Sponsored Post

arecong

Fun Poster
Joined
Aug 24, 2011
Messages
617
Reaction score
23
Points
15
Transfer factor

aku byk implikasi pas eksiden.

darah beku kat paru2
pastu hematoma, darah beku kt peha
pastu hempedu bengkak, dada ada infection, n batu kt salur hempedu n jaundince

ikhtiar member aku bg transferfactor aku mkn, alhamdulillah
tp yg menyembuhkan Allah, jgn berhenti ikhtiar

sbb transferfactor ni dia yg bagus die boost and educate immune system, mcm darah beku aku mengalir kluar kt tmpt jahit. admit hari pertama jaundince 154, selang 2 hari 34. mujarab gak la
 
Last edited:

Ibn Raffar

Super Active Member
Joined
May 19, 2011
Messages
7,002
Reaction score
369
Points
81
Antara penawar lagi, sabar, solat, quran, madu, habbatus sauda.
 

kaki_bola

Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
1,222
Reaction score
0
Points
20

matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,202
Reaction score
250
Points
41
Sesiapa yang pernah ada kanser atau kenal sesiapa yang ada kanser...yang sudah sembuh , tengah nak sembuh atau tengah cari penawar.....sila kongsi kat sini.........
orang tua aku berkata,,,sekiranya ada anak bini atau member2, saudara mara yg ada kanser,,,

ingat satu benda ni

daun belalai gajah

....selalunya cakap orang tua aku BETOL....




satu lagi ubat yang boleh dipercayai, adalah madu...sebab dalam Quran ada sebut madu....dan juga berdasarkan pengalaman aku yang mengalami penyakit misteri....aku try amal madu..satu sudu je setiap hari...1 tahun lebih aku amalkan madu...alhamdulillah sehat....bila dah lama tinggal madu, penyakit tu dtg balek....aku ingat nak amalkan madu balek macam dulu2...
 

LaDy eLkEN

Freshie
Joined
Feb 21, 2014
Messages
44
Reaction score
0
Points
6
Upline saya pernah kena kanser prostat level 4...dia cuma minum air Tulen + Spirulina + DR-XENIJI. Alhamdulillah dia hidup lagi sampai jadi Jutawan dah la ni... InshaAllah setiap penyakit ada ubatnya..semuanya kuasa Allah..kita cuma mencuba yg terbaik.....:D:D
 

panglima_ayam

Active+ Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
4,104
Reaction score
23
Points
25
ayah bro n ayah brader sorang lagi yg kanser paru2 tu perokok tegar ke bro ?
ayah aku tak ada la hisap rokok kuat sangat biasa je,tapi kena jugak ,kanser lidah 3 bulan dah meninggal ,hari 2 aku teringat kat ayah aku sedih betul,3 tahun dia kena kanser dapat bertahan 3 tahun saja ,seperti ramalan doktor,cuma masa dia kena kanser tu dia makan tak pantang,doktor suruh kimo lagi kanser tu melawan kuat :((
 

panglima_ayam

Active+ Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
4,104
Reaction score
23
Points
25
orang tua aku berkata,,,sekiranya ada anak bini atau member2, saudara mara yg ada kanser,,,

ingat satu benda ni

daun belalai gajah

....selalunya cakap orang tua aku BETOL....




satu lagi ubat yang boleh dipercayai, adalah madu...sebab dalam Quran ada sebut madu....dan juga berdasarkan pengalaman aku yang mengalami penyakit misteri....aku try amal madu..satu sudu je setiap hari...1 tahun lebih aku amalkan madu...alhamdulillah sehat....bila dah lama tinggal madu, penyakit tu dtg balek....aku ingat nak amalkan madu balek macam dulu2...

setuju cakap bro tu ,daun belalai gajah penawar yg asli benda lain susah nak caya
 
Sponsored Post
Top
Log in Register