Apa yang pernah dicuba untuk penyakit kanser?

Recommended Brokers


MS3263

Fun Poster
Joined
Apr 21, 2013
Messages
242
Reaction score
0
Points
10
amalan pemakanan,saya ada mendengar di siaran radio best 104.1 radio johor.salah satunya ada menyebut amalkan selepas makan,rehat 30 minit atau 1 jam dan minum air suam.kita akan lihat badan kita berpeluh.supaya lemak yang ada dalam makanan mudah dipecahkan.
boleh juga minum air teh hijau suam tampa gula.mencegah lebih baik dari mengubati.
:)
:):):):)
 
Sponsored Post

razi_zul

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2006
Messages
131
Reaction score
1
Points
15
cuba amalkan makan biji aprikot. Buang hujung yg tajamnya dulu. Ayah aku kena Kanser Tiroid. Allamdullilah setelah amalkan kan 1 bulan kanser tu mula mengecut dan hilang. Ambil 1 biji utk yg tiada kanser. 3 biji utk yg ade kanser. Boleh google kesahian biji aprikot dlm google..
 

achu

Junior Member
Joined
Jan 26, 2014
Messages
91
Reaction score
0
Points
11
sape nk pokok keladi tikus inbox sy ye...
 

kaishi

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 4, 2010
Messages
1,989
Reaction score
1
Points
25
tuan2 doktor, bakal2 doktor kat sini, MA or nurse3...

nak sangat2 tahu pasal kanser usus / rektum ni...

aku dah puas membaca... tapi aku confuse antara buasir dengan kanser usus / rektum..




p/s: bg pihak seseorang
 

lenz_ry

Fun Poster
Joined
Apr 27, 2012
Messages
282
Reaction score
0
Points
10
Salam Semua, aku pernah kena kanser, Hodgkin lymphoma..... bulan March 2011 diagnos, dalam bulan April hingga June 2011 minor & major surgery a.k.a open heart surgery, ade tumbesaran pada lymph node aku sebesar 2 biji bola tenis kat area antara jantung & paru-paru..... August 2011 start kemoterapi... seriusly sakit beb, abis keras urat aku duduk kena cucuk... 2012 check up kat Alhamdulillah, CONFIRM clear...skrg alhamdulillah sihat semula... syukur pada ALLAH...
 
Last edited:

pokyo

Super Active Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,281
Reaction score
144
Points
83
topik yg menarik sekali...
apa sebab sebenarnya mengikut kejian saintifik penyebab kanser? adakah kanser blh diwarisi? dlm famili wife aku, mak dia 3 beradik meninggal disebabkan kansel, 2 minggu lepas pakcik (suami kak arwah mak dia) pulak meninggal. selama ni orang kata kansel takde penawar tapi twngok lance armstrong sihat je sampai sekarang. ajal di tangan tuhan tapi mesti ada sebab musababnya...
 

Nutrilove

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2013
Messages
178
Reaction score
0
Points
10
salam bro2 sekalian,sy nk mtk tlg kalau ade seller yg jual daun belalai gajah tu,sy nk beli untuk adik sy,die kene cancer testis stage 4 skang dh spread ke lung and liver,sy mtk tolong sgt spe2 yg ade jual tu tlg roger sy.thanks all
 

alteregoIV

Permanently Banned
Joined
Feb 4, 2014
Messages
622
Reaction score
1
Points
15
Kimo ni takde la teruk sgtm makcik saya yg kn kanser breast kn gak kimo. Dia komplen rambut gugur ngan takde selera makan. Alhamdulilah sekaeang dah sihat tgh duduk kat UK buat phd.
untungnya dia. panjang umurnye..
 

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
24,973
Reaction score
46
Points
120
sama la kaylis ,ayah aku pun sama dah kurus kesian tengok,terseksa ,meleleh air mata kalau tgk keadaan pesakit kanser ni,buat kimo pun tak ada efect ,walaupun dr guna ubat dari us :((
ayah bro n ayah brader sorang lagi yg kanser paru2 tu perokok tegar ke bro ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register