Apa yang pernah dicuba untuk penyakit kanser?

CG Sponsors
mmcnadia

Banned
Joined
Jan 11, 2013
Messages
4,078
Reaction score
7
Points
25
Testimoni – Testimony
Kesaksian para pengguna CellFood

Kesaksian - 1.

Nama: Zazali B Aripin
Umur: 42
Jantina: Lelaki
Masalah Kesihatan: Kencing Manis

Saya telah mengidap kencing manis selama empat lima tahun. Pada satu hari bulan November tahun 2003, kaki saya terkena dawai pancing ikan. Kaki saya bengkak, daging dikeliling luka telah dibuang. Saya amat kecewa apabila doktor memberitahu bahawa kaki saya perlu dipotong. Isteri saya tidak membenarkan kaki dipotong dan saya terus keluar dari hospital untuk mencari alternatif lain untuk mengubati kaki saya. Suatu hari, seorang kawan yang bernama Abbas memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya mengambil Cellfood 8 titis 3 kali sehari. Saya juga sembur Cellfood pada luka di kaki. Selepas mengguna Cellfood, banyak nanah dan darah mengalir keluar daripada luka. Bengkak di kaki menjadi kurang. Selepas 5 bulan, kaki saya sembuh. Saya amat bersyukur kerana sekarang saya boleh bangun, boleh berjalan dan bermain badminton. Sebelum ini, kaki saya adalah berwarna hitam dan tidak boleh berjalan dan tidak boleh bekerja langsung. Saya amat berterima kasih kepada Cellfood kerana telah menyelamatkan saya.Kesaksian – 2

Nama: Zaleha Bt Yusof
Umur: 41
Jantina: Perempuan
Masalah Kesihatan: Barah Rahim

Saya mengalami kesukaran membuang air kencing dan sakit di bahagian rahim. Pada bulan Jun 2003, doktor sahkan bahawa terdapat ketumbuhan yang bersaiz 4.8mm di bahagian rahim saya. Doktor menasihatkan supaya mengadakan pembedahan untuk membuang ketumbuhan itu.

Saya enggan menjalani pembedahan pembuangan itu dan berikthiar untuk mencuba alternatif lain. Saya bernasib baik kerana Pn Noriah memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya mula mengambil Cellfood dengan 10 titis 3 kali sehari. Selepas mengambil Cellfood, bahagian rahim saya bertambah sakit. Saya teruskan pengambilan Cellfood dan meningkatkan Cellfood kepada 15 titis 3 kali sehari. Hari demi hari, kesakitan di rahim menjadi kurang. Semasa membuang air kencing tidak berasa sakit lagi.

Sebelum mengambil Cellfood, kedatangan haid adalah sedikit dan selama 3 hari sahaja. Selepas mengambil Cellfood, haid saya datang dengan banyak dan berwarna hitam seperti cincau. Selepas 25 hari mengambil Cellfood, saya menjalani pemeriksaan rahim.

Saya amat gembira bahawa ketumbuhan di bahagian rahim menjadi kecil iaitu 2.2mm. Doktor berkata bahawa tidak perlu menjalani pembedahan lagi.Kesaksian – 3

Nama: Rohaila Bt Osman
Umur: 20
Jantina: Perempuan
Masalah Kesihatan: Lelah

Saya mula mengidap penyakit lelah sejak berumur 5 tahun lagi. Dengan ada penyakit ini, aktiviti harian saya amat terbatas. Jika bekerja dengan terlalu penat atau melakukan aktiviti yang agresif, saya akan mengalami lelah. Apabila lelah berlaku, saya akan berpeluh, susah bernafas dan jantung berdegup dengan cepat. Saya perlu menggunakan 'inhaler' semasa lelah berlaku.

Jika keadaan sangat serius, saya perlu dihantar ke hospital dengan cepat. Disebabkan kerap menggunakan 'inhaler', ia membawa kesan sampingan seperti penat dan jantung berdegup dengan cepat.

Suatu hari, Pn Noriah memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya mula mengambil Cellfood 8 titis 3 kali sehari. Saya juga sembur 50 titis Cellfood di bahagian dada, muka dan belakang badan. Setelah menggunakan Cellfood, saya berasa segar, lebih bersemangat dan lelah tidak berulang.


Kesaksian – 4

Nama: Farah Izzah Bt Lutfi
Umur: 2
Jantina: Perempuan
Masalah Kesihatan: Sakit Saraf

Farah mengidap penyakit sakit saraf kira-kira 6 bulan selepas dilahirkan. Badannya lembik, tidak boleh bergerak, tidak boleh bercakap dan tidak boleh berjalan.

En. Abd Halim memperkenalkan Cellfood kepada bapanya. Farah mula mengambil Cellfood 2 titis 3 kali sehari. Cellfood juga disapukan pada lelangit dan sendi. Bapanya mula memperlihatkan perubahan pada hari pertama Farah mengambil Cellfood.

Selepas 5 bulan, Farah mula boleh berjalan, boleh bangun sendiri dan bercakap dengan jelas. Ini amat memeranjatkan bapanya dan terasa amat gembira melihat perkembangan baik yang berlaku pada anaknya selepas mengambil Cellfood.

Kesaksian – 5

Nama: Zaleha Bt Yusof
Umur: 41
Jantina: Perempuan
Masalah Kesihatan: Barah Rahim

Saya mengalami kesukaran membuang air kencing dan sakit di bahagian rahim. Pada bulan Jun 2003, doktor sahkan bahawa terdapat ketumbuhan yang bersaiz 4.8mm di bahagian rahim saya. Doktor menasihatkan supaya mengadakan pembedahan untuk membuang ketumbuhan itu.

Saya enggan menjalani pembedahan pembuangan itu dan berikthiar untuk mencuba alternatif lain. Saya bernasib baik kerana Pn Noriah memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya mula mengambil Cellfood dengan 10 titis 3 kali sehari. Selepas mengambil Cellfood, bahagian rahim saya bertambah sakit. Saya teruskan pengambilan Cellfood dan meningkatkan Cellfood kepada 15 titis 3 kali sehari. Hari demi hari, kesakitan di rahim menjadi kurang.

Semasa membuang air kencing tidak berasa sakit lagi. Sebelum mengambil Cellfood, kedatangan haid adalah sedikit dan selama 3 hari sahaja. Selepas mengambil Cellfood, haid saya datang dengan banyak dan berwarna hitam seperti cincau. Selepas 25 hari mengambil Cellfood, saya menjalani pemeriksaan rahim.

Saya amat gembira bahawa ketumbuhan di bahagian rahim menjadi kecil iaitu 2.2mm. Doktor berkata bahawa tidak perlu menjalani pembedahan lagi.Kesaksian – 6

Nama : Jamaludin B Harum
Umur : 47 tahun
Alamat : Puchong

Kencing manis, kaki reput dan buah pinggang

Diabetic, leg decaying & kidney.Saya menghidap penyakit kencing manis sejak berumur 25 tahun, tetapi keadaan semangkin serius dalam masa 2 tahun kebelakangan ini. Kulit dikaki saya menjadi reput dan sukar sembuh. Kesihatan saya menjadi semakin buruk dari hari kesehari. Yang sangat menakutkan saya ialah apabila doktor meramalkan bahawa buah pinggang saya juga akan berhenti berfungsi dalam masa 6 bulan.

Walau bagaimanapun saya bernasib baik kerana perkara tersebut tidak berlaku. Rakan anak saya memperkenalkan CELLFOOD kepada saya. Setelah sebulan meminum dan menyapukannya dikaki yang reput, saya mendapati keadaannya beransur sembuh.

Selepas menggunakan CELLFOOD selama 6 bulan, buah pinggang saya juga menjadi semakin sihat dan berfungsi dengan baik. Sekarang saya merasa sungguh sihat dan dapat menjalani kehidupan seharian dengan penuh ceria seperti sediakala.Kesaksian – 7

Nama : Ong Gan
Pekerjaan : Peniaga
Alamat : Muar

Tekanan Darah Tinggi, Mata Kabur dan Pening Kepala

High Blood Pressure, Presbyopia, Severe Headache

Saya mengidap penyakit darah tinggi dan pening kepala yang teruk selama 20 tahun. Selepas menggunakan CELLFOOD

selama 2 minggu saya merasa lebih bertenaga. Setelah menggunakan sebanyak 3 botol, saya tidak lagi diserang pening kepala dan selepas hari yang ke-29 menggunakannya, saya tidak menghadapi masalah membaca Surat Khabar tanpa menggunakan cermin mata.

CELLFOOD telah mengembalikan kepercayaan saya untuk meneruskan hidup dan kesihatan saya kini telah pulih dengan hebatnya.Kesaksian - 8

Lumpuh kaki akibat serangan angin ahmar

Seorang pesakit di Batu Pahat, Johor tidak boleh berjalan selepas terkena serangan angin ahmar sejak 2 tahun yang lepas. Kemudian beliau meminum CELLFOOD setiap hari selama 3 bulan berturut-turut dan mendapati kakinya telah sembuh serta boleh berjalan seperti biasa.

(Gambar diambil pada 24 April 2002 semasa mengadakan seminar produk di Batu Pahat)

Kesaksian – 9

Nama : Lin Pang Honn
Umur : 24
Alamat : Kangsar, Perak

Kemalangan Kereta:Koma selama 2 minggu - rosak sistem saraf

Car Accident : Coma for 2 Weeks

Beliau telah terlibat didalam kemalangan kereta 4 tahun lalu dan tidak sedarkan diri selama 2 minggu. Beliau hanya berupaya menggerak-gerakkan badannya sahaja sebagai isyarat kepada ahli keluarganya. Mata kanannya tidak dapat dibuka, pertuturannya gagap dan berat badannya bertambah.

Kawan abang En.Lin memperkenalkan CELLFOOD kepadanya beliau terus meminumnya pada hari itu juga. Keesokan harinya beliau sungguh hairan kerana sudah mampu untuk berlari mengelilingi padang bola. Selepas hari ke empat meminum CELLFOOD, beliau sudah boleh bangun dengan sendiri tanpa bantuan dari ahli keluarganya. Perkara ini tidak pernah berlaku dalam tempoh 4 tahun sebelumnya itu. En. Lin yakin dan bersyukur dengan adanya CELLFOOD telah menjadikan dirinya lebih sihat dan bertenaga.

Kesaksian 10.

Nama : Serene Lim
Umur : 38
Alamat : Penang

Pengerasan Kulit, haid yang tidak teratur, kencing tidak lawas dan badan menggigil

Pada bulan Mei tahun 2000 semasa menjalani pemeriksaan di sebuah hospital, doktor telah mengatakan saya mengidap sejenis penyakit yang dinamakan Scleroderma(Pengerasan kulit). Semenjak itu saya telah membaca bermacam-macam jenis ubat dan berbagai kaedah rawatan perubatan termasuk Homeopati,akupuntur,berpuasa dan sebagainya tetapi penyakit saya tidak juga sembuh.

Walaubagai mana pun saya sangat berterima kasih kepada Tuhan kerana dengan pertolongannya telah menemukan saya kepada seseorang. Beliau menceritakan tentang kegunaan CELLFOOD untuk kesihatan. Tanpa berlengah lagi saya pun mengamalkan CELLFOOD seperti yang dicadangkannya.Selepas 3 minggu meminumnya, saya dapati ada perubahan yang baik pada diri saya dan badan saya rasa semakin selesa. Antara perubahan yang dialami ialah haid saya yang telah terhenti 3 bulan dahulu telah ada semula, membuang air kecil dengan lawas, menaiki tangga tanpa perlu memegang susurnya, suara lebih lantang, boleh mencangkung, rambut tidak lagi gugur dan badan kembali bertenaga dan tidak lagi menggigil.

Sebelum ini saya telah mengambil banyak jenis produk kesihatan, ubat herba dan ubat dari farmasi. Ia hanya sekadar menahan rasa sakit tetapi tidak boleh menyembuhkannya. CELLFOOD pula terbukti bertindak memulihkan kesihatan kembali seperti sediakala walaupun masalah kesihatan saya agak kompleks. Saya harap sesiapa juga yang menghadapi masalah kesihatan kecil atau besar atau pun orang-orang yang nampaknya sihat pun boleh cuba meminumnya. Bukankah mencegah penyakit lebih baik dari mengubatinya?Kesaksian 11

Kencing manis pada umur 4 tahun

Di Batu Pahat, Johor terdapat seorang budak perempuan berumur 4 tahun menghidapi penyakit kencing manis. Badannya menjadi lemah, lesu dan mudah mendapat selsema. Setelah mengambil sebotol CELLFOOD, kesihatan badannya bertambak baik, bertenaga dan tidak mudah lagi kena selsema.(gambar beliau semasa memberikan testimonial di suatu seminar di Batu Pahat)Kesaksian 12

Nama : Mr Kee

Mr. Kee telah terlibat dalam suatu kemalangan di mana sebahagian mukanya terbakar. Akibatnya bahagian kuilit muka yang terbakar tersebut menjadi hitam dan mengeras.

Seorang kawan telah memperkenalkan CELLFOOD kepada En. Kee serta mengajar En. Kee cara menyapukannya ke bahagian muka yang terjejas tersebut. Selepas sebulan, En. Kee mendapati warna hitam tersebut telah berubah kepada warna asal kulit dan kulitnya yang keras telah menjadi lembut semula. En Kee percaya mukanya akan pulih normal pada suatu ketika nanti.

Kesaksian 13

Nama : Zainal Ekmar Bin Yahya Unur: 48
Alamat: Kuala Kangsar

Kencing Manis

Saya menghidapi penyakit kencing manis selama 16 tahun. Dalam masa tempoh tersebut, badan saya sentiasa rasa sakit dan sengal, sukar membuang air kecil dan besar, tangan menjadi kebas dan sukar memegang benda serta muka menjadi pucat. Kerana badan rasa kesejukan, saya terpaksa memakai beberapa lapis baju setiap hari. Begitu juga pada setiap malam saya akan menyuruh anak-anak saya memijak belakang badan bagi mengurangkan rasa sakit dan sengal.

Dengan cara demikian barulah dapat saya tidur. Disuatu ketika, kaki saya melecur akibat terkena ekzos motosikal yang panas. Lama kelamaan bahagian kaki yang melecur tersebut menjadi luka, bernanah dan busuk. Nasib baik seorang kawan saya datang dan memperkenalkan CELLFOOD. Hari ke 3 selepas meminum CELLFOOD, saya dapati kebas tangan dan bau busuk di kaki mulai hilang, begitu juga badan saya mulai berpeluh, tidak lagi rasa kesejukan dan pembuangan air kecil dan besar semakin sempurna. Seminggu selepas mengambil CELLFOOD, bacaan gula darah saya mulai menurun dan beberapa hari kemudiannya kembali semula menjadi normalKesaksian 14

Nama : Mrs Tan

Kanker Usus

Saya Mrs Tan daripada Batu Pahat. Sebulan yang lepas saya merasai kesakitan pada bahagian usus. Selepas membuat pemeriksaan di hospital, saya disahkan menghidapi kanser usus. Sementara menunggu pembedahan dan rawatan terapi, seorang kawan saya telah memperkenalkan CELLFOOD yang menurutnya dapat mengatasi masalah kanser.

Dalam pemeriksaan berikutnya di hospital, saya amat bergembira sekali apabila di beritahu bahawa usus saya tiada lagi kanser

Kesaksian - 15

Nama: Muhpi Bt Md Lazim
Umur: 42

Ketumbuhan di rahim

Saya mengalami ketumbuhan di pangkal rahim. Tiap-tiap bulan, saya perlu pergi ke hospital untuk menjalani pemeriksaan dan makan ubat yang diberikan oleh doktor. Ubat doktor tidak berkesan kerana saya akan mengalami kesakitan yang teruk pada rahim setiap malam.

Pada suatu hari, saya mula diperkenalkan Cellfood. Saya minum Cellfood 50 titis sehari. Selepas minum Cellfood, saya berasa kesakitan berkurangan.

Setelah menghabiskan 2 botol Cellfood, saya mengadakan pemeriksaan di hospital dan mendapati bahawa ketumbuhan di rahim menjadi kecil. Sekarang saya tidak perlu menjalani pembedahan dan tidak perlu makan ubat lagi.

Terima kasih kepada Cellfood.Kesaksian – 16

Nama : Kelly Low
Penyakit : Barah Payu Dara
Alamat : Kuala Lumpur.

Barah Payu Dara
Breast Cancer

Saya menghidap barah payu dara dan telah menjalani pembedahan. Saya juga menjalani rawatan kimoterapi dan radioterapi untuk mengawal sel barah daripada merebak. Ketika itu saya merasa amat tertekan dari segi emosi dan juga zahir. Saya merasa amat letih dan menghabiskan banyak masa ditempat tidur. Rambut saya juga gugur selepas rawatan.

Seorang kawan memperkenalkan CELLFOOD kepada saya. Pada 2 hari pertama menggunakannya, badan saya mula bengkak dan saya mendapat sakit tekak. Namun yang demikian, selepas 1 minggu menggunakan CELLFOOD, saya rasa bertenaga dan selepas 20 hari peningkatan tenaga saya amat menakjubkan. Selain daripada itu, selera makan juga bertambah dan rambut saya tidak lagi gugur. Daripada pengalaman ini, saya beranggapan bahawa mengidap penyakit barah bukanlah bermakna berakhir hidup kitaKesaksian – 17

Nama: Rasidi B Muhammad
Umur: 43

Strok

Saya mengidap strok selama 2 tahun. Sebelah kiri badan saya tidak boleh bergerak. Saya pernah dimasukkan ke hospital selama 2 minggu. Doktor pakar hanya memberikan saya ubat. Saya juga mencuba cara tradisional iaitu urut tetapi tidak berkesan. Banyak wang telah dihabiskan untuk perubatan moden dan tradisional tetapi tidak memberi kesan yang menggalakkan.

Dalam tempoh saya mengena strok, saya berasa amat susah hati. Saya tidak boleh bangun, tidak boleh berjalan, perlu dipapar orang, tidak boleh kawal pembuangan kencing dan najis, perlu pakai pempers.

Saya amat bernasib baik kerana En Halim Abdulah memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya minum Cellfood selama 2 bulan sebanyak 2 botol dan saya mendapat kesan yang menakjubkan. Sekarang saya berasa ceria kerana boleh bangun sendiri, boleh berjalan, bahagian kiri badan saya boleh bergerak dan saya boleh menunggang motosikal. Saya berterima kasih kepada Cellfood. Saya akan terus mengambil Cellfood untuk kesihatan saya.Kesaksian - 18

Nama: Rubiah Bt Mohammad
Umur: 53

Kencing Manis & Ketumbuhan di rahim

Saya mengidap penyakit kencing manis selama 30 tahun. Banyak ubat dan produk kesihatan telah saya cuba tetapi tidak terdapat satu yang berkesan. Pada suatu hari, tapak kaki saya terkena paku dan luka itu tidak dapat sembuh. Doktor berkata kaki itu perlu dipotong. Saya bertegas supaya tidak melakukan pembedahan pada kaki.

Saya amat sedih kerana selama 3 tahun saya tidak boleh berjalan, hanya duduk di rumah dengan kaki yang sakit. Saya bersyukur kerana seorang kawan telah mengesyorkan Cellfood kepada saya. Saya ambil Cellfood 8 titis 3 kali sehari dan sembur Cellfood pada luka di kaki. Hampir sebulan, kaki saya sembuh dengan sempurna dan sekarang saya sudah boleh berjalan ke sana sini.

Selain penyakit kencing manis, pada Febuari 2004, saya menjalani pemeriksaan dan didapati terdapat ketumbuhan pada pangkal rahim. Doktor nasihatkan saya supaya menjalankan pembedahan di Hospital Johor. Saya enggan menjalani pembedahan itu dan menggunakan Cellfood. Saya amat berterima kasih kepada Cellfood kerana ketumbuhan di rahim telah hilang.Kesaksian – 19

Nama: Puteri Nurqasdina Bt Mohammed Zaran
Umur: 4

Masalah Kesihatan: Down syndrome

Anak saya mengidap penyakit Down syndrome. Antibodi badannya kurang dan dia sering jatuh sakit. Dia kerap dimasukkan ke hospital, keradangan paru-paru dan makan banyak jenis ubat. Dia juga mempunyai lelah, kakinya lemah, tidak boleh berdiri dan berjalan, pembelajarannya lambat.

En Fauzi memperkenalkan Cellfood kepada anak saya. Saya memberi 5-8 titis Cellfood untuk anak saya. Saya juga menggunakan Cellfood untuk sembur pada kepala, kaki, mulut dan mukanya. Setelah menggunakan Cellfood selama 2 minggu, saya amat gembira melihat kesan yang baik pada anak saya.

Kakinya menjadi lebih kuat, dia boleh berdiri dengan baik dan boleh berlari. Dia juga mula bercakap dan menjadi lebih aktif. Ketahanan badan menjadi semakin baik. Dia tidak mengalami selsema walaupun bercampur gaul dengan kanak-kanak lain yang selsema.

Kesaksian – 20

Nama: Noriah Bt Ali
Umur: 44

Masalah Kesihatan: Retak tulang

10 tahun dahulu, saya mengalami satu kemalangan dan tulang belakang saya meretak. Sejak kemalangan itu, kaki saya bengkak, saya tidak boleh berjalan, apabila berjalan lutut dan kaki amat sakit. Saya tidak boleh duduk tegak, hanya boleh duduk dengan serong sebelah badan. Suatu hari, En Fuzi perkenalkan Cellfood kepada saya. Mula-mula saya semburkan Cellfood pada lutut dan bahagian pinggang. Selepas 15 minit, saya berasa perubahan yang baik pada lutut dan pinggang. Saya boleh pusing ke kiri dan kanan, bahagian belakang saya tidak sakit. Saya boleh mengangkat kaki saya dan lutut tidak sakit.

Sejak itu, saya mula minum 15 titis Cellfood 3 kali sehari dan sembur 50 titis Cellfood pada bahagian dada, lutut, kaki, pinggang dan muka. Selepas sebulan, saya mengalami perubahan yang sangat ketara. Saya tidak perlu lagi ke hospital untuk membuat suntikan yang biasa saya lakukan 2 kali sebulan. Ini dapat mengurangkan perbelanjaan saya.

Selain itu, badan saya yang gemuk telah manjadi kurus. Sekarang berat badan saya ialah 67kg. Saiz baju yang saya pakai juga berkurang saiznya. Muka saya yang penuh dengan jeragat dan parut kerana kemalangan juga menunjukkan perubahan yang baik. Jeragat dan parut di muka tidak lagi jelas seperti dahulu. Resdung yang saya alami juga menjadi baik. Kulit badan saya tidak lembik seperti dahulu.
ada jaminan ke cellfodd ni takd steroid secara semula jadi??
 
Sponsored Post

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,554
Reaction score
112
Points
73
Penah attach 2 bln kat hosp ampang...wad hematology (khas leukemia n lymphoma)..hari2 tgk pt ngan chemo regime
 

luissaviola00

Banned
Joined
Nov 21, 2013
Messages
330
Reaction score
0
Points
10
http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/?region=bc

Chemotherapy drugs kill cancer cells, but they can also damage healthy cells. This damage to healthy cells causes side effects. Different cells and tissues in the body tolerate chemotherapy differently. Chemotherapy drugs have the greatest effect on rapidly dividing cells, such as blood cells in the bone marrow, cells lining the mouth and gastrointestinal (GI) tract and hair follicle cells.

Side effects can occur with any type of treatment, but not everyone has them or experiences them in the same way. Side effects of chemotherapy will depend mainly on:
the type of drug
the dose
how the drug is given
the person’s overall health

Side effects can happen any time during, immediately after, or a few days or weeks after chemotherapy. Most side effects go away when chemotherapy is over. However, some side effects may continue after treatment is over because it takes time for healthy cells to recover from the effects of chemotherapy drugs. Late side effects can occur months or years after treatment. Some side effects may last a long time or be permanent.


Read more: http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/?region=bc#ixzz2lJLxK81i
Kimo ni takde la teruk sgtm makcik saya yg kn kanser breast kn gak kimo. Dia komplen rambut gugur ngan takde selera makan. Alhamdulilah sekaeang dah sihat tgh duduk kat UK buat phd.
 

Dr Wan

Fun Poster
Joined
Sep 10, 2013
Messages
185
Reaction score
2
Points
20
Jemput lah datang ke klinik kalau nak maklumat lanjut...Terima kasih.
 

moore426559

Super Active Member
Joined
May 11, 2012
Messages
7,827
Reaction score
524
Points
111
Kimo ni takde la teruk sgtm makcik saya yg kn kanser breast kn gak kimo. Dia komplen rambut gugur ngan takde selera makan. Alhamdulilah sekaeang dah sihat tgh duduk kat UK buat phd.
tu la. yg elok tak di war warkan. dok gebang cakap itu ini.
tahniah kpd makcik bro.
 

panglima_ayam

Active+ Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
4,104
Reaction score
23
Points
25
bila dah tahap 4, doktr dah tak buat kemo, cuma palliative care je. ko tu dok scam orang.:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam
bila dah tahap 4, doktr dah tak buat kemo, cuma palliative care je, betul cakap kau moore426559,ayah aku dah meninggal 7 hari lepas,ajal nya sudah ditetapkan
 

themuse

Fun Poster
Joined
Jan 11, 2013
Messages
135
Reaction score
0
Points
10
Mak aq kene kanser pankrious... Tapi da meninggal.. Doktor ckp kanser ni.. Klau dpt taw msti da tahap 3 atau 4... Fobia bile cerite psal kanser ni...
 

MS3263

Fun Poster
Joined
Apr 21, 2013
Messages
242
Reaction score
0
Points
10
Testimoni – Testimony
Kesaksian para pengguna CellFood

Kesaksian - 1.

Nama: Zazali B Aripin
Umur: 42
Jantina: Lelaki
Masalah Kesihatan: Kencing Manis

Saya telah mengidap kencing manis selama empat lima tahun. Pada satu hari bulan November tahun 2003, kaki saya terkena dawai pancing ikan. Kaki saya bengkak, daging dikeliling luka telah dibuang. Saya amat kecewa apabila doktor memberitahu bahawa kaki saya perlu dipotong. Isteri saya tidak membenarkan kaki dipotong dan saya terus keluar dari hospital untuk mencari alternatif lain untuk mengubati kaki saya. Suatu hari, seorang kawan yang bernama Abbas memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya mengambil Cellfood 8 titis 3 kali sehari. Saya juga sembur Cellfood pada luka di kaki. Selepas mengguna Cellfood, banyak nanah dan darah mengalir keluar daripada luka. Bengkak di kaki menjadi kurang. Selepas 5 bulan, kaki saya sembuh. Saya amat bersyukur kerana sekarang saya boleh bangun, boleh berjalan dan bermain badminton. Sebelum ini, kaki saya adalah berwarna hitam dan tidak boleh berjalan dan tidak boleh bekerja langsung. Saya amat berterima kasih kepada Cellfood kerana telah menyelamatkan saya.Kesaksian – 2

Nama: Zaleha Bt Yusof
Umur: 41
Jantina: Perempuan
Masalah Kesihatan: Barah Rahim

Saya mengalami kesukaran membuang air kencing dan sakit di bahagian rahim. Pada bulan Jun 2003, doktor sahkan bahawa terdapat ketumbuhan yang bersaiz 4.8mm di bahagian rahim saya. Doktor menasihatkan supaya mengadakan pembedahan untuk membuang ketumbuhan itu.

Saya enggan menjalani pembedahan pembuangan itu dan berikthiar untuk mencuba alternatif lain. Saya bernasib baik kerana Pn Noriah memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya mula mengambil Cellfood dengan 10 titis 3 kali sehari. Selepas mengambil Cellfood, bahagian rahim saya bertambah sakit. Saya teruskan pengambilan Cellfood dan meningkatkan Cellfood kepada 15 titis 3 kali sehari. Hari demi hari, kesakitan di rahim menjadi kurang. Semasa membuang air kencing tidak berasa sakit lagi.

Sebelum mengambil Cellfood, kedatangan haid adalah sedikit dan selama 3 hari sahaja. Selepas mengambil Cellfood, haid saya datang dengan banyak dan berwarna hitam seperti cincau. Selepas 25 hari mengambil Cellfood, saya menjalani pemeriksaan rahim.

Saya amat gembira bahawa ketumbuhan di bahagian rahim menjadi kecil iaitu 2.2mm. Doktor berkata bahawa tidak perlu menjalani pembedahan lagi.Kesaksian – 3

Nama: Rohaila Bt Osman
Umur: 20
Jantina: Perempuan
Masalah Kesihatan: Lelah

Saya mula mengidap penyakit lelah sejak berumur 5 tahun lagi. Dengan ada penyakit ini, aktiviti harian saya amat terbatas. Jika bekerja dengan terlalu penat atau melakukan aktiviti yang agresif, saya akan mengalami lelah. Apabila lelah berlaku, saya akan berpeluh, susah bernafas dan jantung berdegup dengan cepat. Saya perlu menggunakan 'inhaler' semasa lelah berlaku.

Jika keadaan sangat serius, saya perlu dihantar ke hospital dengan cepat. Disebabkan kerap menggunakan 'inhaler', ia membawa kesan sampingan seperti penat dan jantung berdegup dengan cepat.

Suatu hari, Pn Noriah memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya mula mengambil Cellfood 8 titis 3 kali sehari. Saya juga sembur 50 titis Cellfood di bahagian dada, muka dan belakang badan. Setelah menggunakan Cellfood, saya berasa segar, lebih bersemangat dan lelah tidak berulang.


Kesaksian – 4

Nama: Farah Izzah Bt Lutfi
Umur: 2
Jantina: Perempuan
Masalah Kesihatan: Sakit Saraf

Farah mengidap penyakit sakit saraf kira-kira 6 bulan selepas dilahirkan. Badannya lembik, tidak boleh bergerak, tidak boleh bercakap dan tidak boleh berjalan.

En. Abd Halim memperkenalkan Cellfood kepada bapanya. Farah mula mengambil Cellfood 2 titis 3 kali sehari. Cellfood juga disapukan pada lelangit dan sendi. Bapanya mula memperlihatkan perubahan pada hari pertama Farah mengambil Cellfood.

Selepas 5 bulan, Farah mula boleh berjalan, boleh bangun sendiri dan bercakap dengan jelas. Ini amat memeranjatkan bapanya dan terasa amat gembira melihat perkembangan baik yang berlaku pada anaknya selepas mengambil Cellfood.

Kesaksian – 5

Nama: Zaleha Bt Yusof
Umur: 41
Jantina: Perempuan
Masalah Kesihatan: Barah Rahim

Saya mengalami kesukaran membuang air kencing dan sakit di bahagian rahim. Pada bulan Jun 2003, doktor sahkan bahawa terdapat ketumbuhan yang bersaiz 4.8mm di bahagian rahim saya. Doktor menasihatkan supaya mengadakan pembedahan untuk membuang ketumbuhan itu.

Saya enggan menjalani pembedahan pembuangan itu dan berikthiar untuk mencuba alternatif lain. Saya bernasib baik kerana Pn Noriah memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya mula mengambil Cellfood dengan 10 titis 3 kali sehari. Selepas mengambil Cellfood, bahagian rahim saya bertambah sakit. Saya teruskan pengambilan Cellfood dan meningkatkan Cellfood kepada 15 titis 3 kali sehari. Hari demi hari, kesakitan di rahim menjadi kurang.

Semasa membuang air kencing tidak berasa sakit lagi. Sebelum mengambil Cellfood, kedatangan haid adalah sedikit dan selama 3 hari sahaja. Selepas mengambil Cellfood, haid saya datang dengan banyak dan berwarna hitam seperti cincau. Selepas 25 hari mengambil Cellfood, saya menjalani pemeriksaan rahim.

Saya amat gembira bahawa ketumbuhan di bahagian rahim menjadi kecil iaitu 2.2mm. Doktor berkata bahawa tidak perlu menjalani pembedahan lagi.Kesaksian – 6

Nama : Jamaludin B Harum
Umur : 47 tahun
Alamat : Puchong

Kencing manis, kaki reput dan buah pinggang

Diabetic, leg decaying & kidney.Saya menghidap penyakit kencing manis sejak berumur 25 tahun, tetapi keadaan semangkin serius dalam masa 2 tahun kebelakangan ini. Kulit dikaki saya menjadi reput dan sukar sembuh. Kesihatan saya menjadi semakin buruk dari hari kesehari. Yang sangat menakutkan saya ialah apabila doktor meramalkan bahawa buah pinggang saya juga akan berhenti berfungsi dalam masa 6 bulan.

Walau bagaimanapun saya bernasib baik kerana perkara tersebut tidak berlaku. Rakan anak saya memperkenalkan CELLFOOD kepada saya. Setelah sebulan meminum dan menyapukannya dikaki yang reput, saya mendapati keadaannya beransur sembuh.

Selepas menggunakan CELLFOOD selama 6 bulan, buah pinggang saya juga menjadi semakin sihat dan berfungsi dengan baik. Sekarang saya merasa sungguh sihat dan dapat menjalani kehidupan seharian dengan penuh ceria seperti sediakala.Kesaksian – 7

Nama : Ong Gan
Pekerjaan : Peniaga
Alamat : Muar

Tekanan Darah Tinggi, Mata Kabur dan Pening Kepala

High Blood Pressure, Presbyopia, Severe Headache

Saya mengidap penyakit darah tinggi dan pening kepala yang teruk selama 20 tahun. Selepas menggunakan CELLFOOD

selama 2 minggu saya merasa lebih bertenaga. Setelah menggunakan sebanyak 3 botol, saya tidak lagi diserang pening kepala dan selepas hari yang ke-29 menggunakannya, saya tidak menghadapi masalah membaca Surat Khabar tanpa menggunakan cermin mata.

CELLFOOD telah mengembalikan kepercayaan saya untuk meneruskan hidup dan kesihatan saya kini telah pulih dengan hebatnya.Kesaksian - 8

Lumpuh kaki akibat serangan angin ahmar

Seorang pesakit di Batu Pahat, Johor tidak boleh berjalan selepas terkena serangan angin ahmar sejak 2 tahun yang lepas. Kemudian beliau meminum CELLFOOD setiap hari selama 3 bulan berturut-turut dan mendapati kakinya telah sembuh serta boleh berjalan seperti biasa.

(Gambar diambil pada 24 April 2002 semasa mengadakan seminar produk di Batu Pahat)

Kesaksian – 9

Nama : Lin Pang Honn
Umur : 24
Alamat : Kangsar, Perak

Kemalangan Kereta:Koma selama 2 minggu - rosak sistem saraf

Car Accident : Coma for 2 Weeks

Beliau telah terlibat didalam kemalangan kereta 4 tahun lalu dan tidak sedarkan diri selama 2 minggu. Beliau hanya berupaya menggerak-gerakkan badannya sahaja sebagai isyarat kepada ahli keluarganya. Mata kanannya tidak dapat dibuka, pertuturannya gagap dan berat badannya bertambah.

Kawan abang En.Lin memperkenalkan CELLFOOD kepadanya beliau terus meminumnya pada hari itu juga. Keesokan harinya beliau sungguh hairan kerana sudah mampu untuk berlari mengelilingi padang bola. Selepas hari ke empat meminum CELLFOOD, beliau sudah boleh bangun dengan sendiri tanpa bantuan dari ahli keluarganya. Perkara ini tidak pernah berlaku dalam tempoh 4 tahun sebelumnya itu. En. Lin yakin dan bersyukur dengan adanya CELLFOOD telah menjadikan dirinya lebih sihat dan bertenaga.

Kesaksian 10.

Nama : Serene Lim
Umur : 38
Alamat : Penang

Pengerasan Kulit, haid yang tidak teratur, kencing tidak lawas dan badan menggigil

Pada bulan Mei tahun 2000 semasa menjalani pemeriksaan di sebuah hospital, doktor telah mengatakan saya mengidap sejenis penyakit yang dinamakan Scleroderma(Pengerasan kulit). Semenjak itu saya telah membaca bermacam-macam jenis ubat dan berbagai kaedah rawatan perubatan termasuk Homeopati,akupuntur,berpuasa dan sebagainya tetapi penyakit saya tidak juga sembuh.

Walaubagai mana pun saya sangat berterima kasih kepada Tuhan kerana dengan pertolongannya telah menemukan saya kepada seseorang. Beliau menceritakan tentang kegunaan CELLFOOD untuk kesihatan. Tanpa berlengah lagi saya pun mengamalkan CELLFOOD seperti yang dicadangkannya.Selepas 3 minggu meminumnya, saya dapati ada perubahan yang baik pada diri saya dan badan saya rasa semakin selesa. Antara perubahan yang dialami ialah haid saya yang telah terhenti 3 bulan dahulu telah ada semula, membuang air kecil dengan lawas, menaiki tangga tanpa perlu memegang susurnya, suara lebih lantang, boleh mencangkung, rambut tidak lagi gugur dan badan kembali bertenaga dan tidak lagi menggigil.

Sebelum ini saya telah mengambil banyak jenis produk kesihatan, ubat herba dan ubat dari farmasi. Ia hanya sekadar menahan rasa sakit tetapi tidak boleh menyembuhkannya. CELLFOOD pula terbukti bertindak memulihkan kesihatan kembali seperti sediakala walaupun masalah kesihatan saya agak kompleks. Saya harap sesiapa juga yang menghadapi masalah kesihatan kecil atau besar atau pun orang-orang yang nampaknya sihat pun boleh cuba meminumnya. Bukankah mencegah penyakit lebih baik dari mengubatinya?Kesaksian 11

Kencing manis pada umur 4 tahun

Di Batu Pahat, Johor terdapat seorang budak perempuan berumur 4 tahun menghidapi penyakit kencing manis. Badannya menjadi lemah, lesu dan mudah mendapat selsema. Setelah mengambil sebotol CELLFOOD, kesihatan badannya bertambak baik, bertenaga dan tidak mudah lagi kena selsema.(gambar beliau semasa memberikan testimonial di suatu seminar di Batu Pahat)Kesaksian 12

Nama : Mr Kee

Mr. Kee telah terlibat dalam suatu kemalangan di mana sebahagian mukanya terbakar. Akibatnya bahagian kuilit muka yang terbakar tersebut menjadi hitam dan mengeras.

Seorang kawan telah memperkenalkan CELLFOOD kepada En. Kee serta mengajar En. Kee cara menyapukannya ke bahagian muka yang terjejas tersebut. Selepas sebulan, En. Kee mendapati warna hitam tersebut telah berubah kepada warna asal kulit dan kulitnya yang keras telah menjadi lembut semula. En Kee percaya mukanya akan pulih normal pada suatu ketika nanti.

Kesaksian 13

Nama : Zainal Ekmar Bin Yahya Unur: 48
Alamat: Kuala Kangsar

Kencing Manis

Saya menghidapi penyakit kencing manis selama 16 tahun. Dalam masa tempoh tersebut, badan saya sentiasa rasa sakit dan sengal, sukar membuang air kecil dan besar, tangan menjadi kebas dan sukar memegang benda serta muka menjadi pucat. Kerana badan rasa kesejukan, saya terpaksa memakai beberapa lapis baju setiap hari. Begitu juga pada setiap malam saya akan menyuruh anak-anak saya memijak belakang badan bagi mengurangkan rasa sakit dan sengal.

Dengan cara demikian barulah dapat saya tidur. Disuatu ketika, kaki saya melecur akibat terkena ekzos motosikal yang panas. Lama kelamaan bahagian kaki yang melecur tersebut menjadi luka, bernanah dan busuk. Nasib baik seorang kawan saya datang dan memperkenalkan CELLFOOD. Hari ke 3 selepas meminum CELLFOOD, saya dapati kebas tangan dan bau busuk di kaki mulai hilang, begitu juga badan saya mulai berpeluh, tidak lagi rasa kesejukan dan pembuangan air kecil dan besar semakin sempurna. Seminggu selepas mengambil CELLFOOD, bacaan gula darah saya mulai menurun dan beberapa hari kemudiannya kembali semula menjadi normalKesaksian 14

Nama : Mrs Tan

Kanker Usus

Saya Mrs Tan daripada Batu Pahat. Sebulan yang lepas saya merasai kesakitan pada bahagian usus. Selepas membuat pemeriksaan di hospital, saya disahkan menghidapi kanser usus. Sementara menunggu pembedahan dan rawatan terapi, seorang kawan saya telah memperkenalkan CELLFOOD yang menurutnya dapat mengatasi masalah kanser.

Dalam pemeriksaan berikutnya di hospital, saya amat bergembira sekali apabila di beritahu bahawa usus saya tiada lagi kanser

Kesaksian - 15

Nama: Muhpi Bt Md Lazim
Umur: 42

Ketumbuhan di rahim

Saya mengalami ketumbuhan di pangkal rahim. Tiap-tiap bulan, saya perlu pergi ke hospital untuk menjalani pemeriksaan dan makan ubat yang diberikan oleh doktor. Ubat doktor tidak berkesan kerana saya akan mengalami kesakitan yang teruk pada rahim setiap malam.

Pada suatu hari, saya mula diperkenalkan Cellfood. Saya minum Cellfood 50 titis sehari. Selepas minum Cellfood, saya berasa kesakitan berkurangan.

Setelah menghabiskan 2 botol Cellfood, saya mengadakan pemeriksaan di hospital dan mendapati bahawa ketumbuhan di rahim menjadi kecil. Sekarang saya tidak perlu menjalani pembedahan dan tidak perlu makan ubat lagi.

Terima kasih kepada Cellfood.Kesaksian – 16

Nama : Kelly Low
Penyakit : Barah Payu Dara
Alamat : Kuala Lumpur.

Barah Payu Dara
Breast Cancer

Saya menghidap barah payu dara dan telah menjalani pembedahan. Saya juga menjalani rawatan kimoterapi dan radioterapi untuk mengawal sel barah daripada merebak. Ketika itu saya merasa amat tertekan dari segi emosi dan juga zahir. Saya merasa amat letih dan menghabiskan banyak masa ditempat tidur. Rambut saya juga gugur selepas rawatan.

Seorang kawan memperkenalkan CELLFOOD kepada saya. Pada 2 hari pertama menggunakannya, badan saya mula bengkak dan saya mendapat sakit tekak. Namun yang demikian, selepas 1 minggu menggunakan CELLFOOD, saya rasa bertenaga dan selepas 20 hari peningkatan tenaga saya amat menakjubkan. Selain daripada itu, selera makan juga bertambah dan rambut saya tidak lagi gugur. Daripada pengalaman ini, saya beranggapan bahawa mengidap penyakit barah bukanlah bermakna berakhir hidup kitaKesaksian – 17

Nama: Rasidi B Muhammad
Umur: 43

Strok

Saya mengidap strok selama 2 tahun. Sebelah kiri badan saya tidak boleh bergerak. Saya pernah dimasukkan ke hospital selama 2 minggu. Doktor pakar hanya memberikan saya ubat. Saya juga mencuba cara tradisional iaitu urut tetapi tidak berkesan. Banyak wang telah dihabiskan untuk perubatan moden dan tradisional tetapi tidak memberi kesan yang menggalakkan.

Dalam tempoh saya mengena strok, saya berasa amat susah hati. Saya tidak boleh bangun, tidak boleh berjalan, perlu dipapar orang, tidak boleh kawal pembuangan kencing dan najis, perlu pakai pempers.

Saya amat bernasib baik kerana En Halim Abdulah memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya minum Cellfood selama 2 bulan sebanyak 2 botol dan saya mendapat kesan yang menakjubkan. Sekarang saya berasa ceria kerana boleh bangun sendiri, boleh berjalan, bahagian kiri badan saya boleh bergerak dan saya boleh menunggang motosikal. Saya berterima kasih kepada Cellfood. Saya akan terus mengambil Cellfood untuk kesihatan saya.Kesaksian - 18

Nama: Rubiah Bt Mohammad
Umur: 53

Kencing Manis & Ketumbuhan di rahim

Saya mengidap penyakit kencing manis selama 30 tahun. Banyak ubat dan produk kesihatan telah saya cuba tetapi tidak terdapat satu yang berkesan. Pada suatu hari, tapak kaki saya terkena paku dan luka itu tidak dapat sembuh. Doktor berkata kaki itu perlu dipotong. Saya bertegas supaya tidak melakukan pembedahan pada kaki.

Saya amat sedih kerana selama 3 tahun saya tidak boleh berjalan, hanya duduk di rumah dengan kaki yang sakit. Saya bersyukur kerana seorang kawan telah mengesyorkan Cellfood kepada saya. Saya ambil Cellfood 8 titis 3 kali sehari dan sembur Cellfood pada luka di kaki. Hampir sebulan, kaki saya sembuh dengan sempurna dan sekarang saya sudah boleh berjalan ke sana sini.

Selain penyakit kencing manis, pada Febuari 2004, saya menjalani pemeriksaan dan didapati terdapat ketumbuhan pada pangkal rahim. Doktor nasihatkan saya supaya menjalankan pembedahan di Hospital Johor. Saya enggan menjalani pembedahan itu dan menggunakan Cellfood. Saya amat berterima kasih kepada Cellfood kerana ketumbuhan di rahim telah hilang.Kesaksian – 19

Nama: Puteri Nurqasdina Bt Mohammed Zaran
Umur: 4

Masalah Kesihatan: Down syndrome

Anak saya mengidap penyakit Down syndrome. Antibodi badannya kurang dan dia sering jatuh sakit. Dia kerap dimasukkan ke hospital, keradangan paru-paru dan makan banyak jenis ubat. Dia juga mempunyai lelah, kakinya lemah, tidak boleh berdiri dan berjalan, pembelajarannya lambat.

En Fauzi memperkenalkan Cellfood kepada anak saya. Saya memberi 5-8 titis Cellfood untuk anak saya. Saya juga menggunakan Cellfood untuk sembur pada kepala, kaki, mulut dan mukanya. Setelah menggunakan Cellfood selama 2 minggu, saya amat gembira melihat kesan yang baik pada anak saya.

Kakinya menjadi lebih kuat, dia boleh berdiri dengan baik dan boleh berlari. Dia juga mula bercakap dan menjadi lebih aktif. Ketahanan badan menjadi semakin baik. Dia tidak mengalami selsema walaupun bercampur gaul dengan kanak-kanak lain yang selsema.

Kesaksian – 20

Nama: Noriah Bt Ali
Umur: 44

Masalah Kesihatan: Retak tulang

10 tahun dahulu, saya mengalami satu kemalangan dan tulang belakang saya meretak. Sejak kemalangan itu, kaki saya bengkak, saya tidak boleh berjalan, apabila berjalan lutut dan kaki amat sakit. Saya tidak boleh duduk tegak, hanya boleh duduk dengan serong sebelah badan. Suatu hari, En Fuzi perkenalkan Cellfood kepada saya. Mula-mula saya semburkan Cellfood pada lutut dan bahagian pinggang. Selepas 15 minit, saya berasa perubahan yang baik pada lutut dan pinggang. Saya boleh pusing ke kiri dan kanan, bahagian belakang saya tidak sakit. Saya boleh mengangkat kaki saya dan lutut tidak sakit.

Sejak itu, saya mula minum 15 titis Cellfood 3 kali sehari dan sembur 50 titis Cellfood pada bahagian dada, lutut, kaki, pinggang dan muka. Selepas sebulan, saya mengalami perubahan yang sangat ketara. Saya tidak perlu lagi ke hospital untuk membuat suntikan yang biasa saya lakukan 2 kali sebulan. Ini dapat mengurangkan perbelanjaan saya.

Selain itu, badan saya yang gemuk telah manjadi kurus. Sekarang berat badan saya ialah 67kg. Saiz baju yang saya pakai juga berkurang saiznya. Muka saya yang penuh dengan jeragat dan parut kerana kemalangan juga menunjukkan perubahan yang baik. Jeragat dan parut di muka tidak lagi jelas seperti dahulu. Resdung yang saya alami juga menjadi baik. Kulit badan saya tidak lembik seperti dahulu.
Bump bump bump
 

Cellfood

Freshie
Joined
Dec 8, 2013
Messages
21
Reaction score
0
Points
3
petua kanser

kongsi pengalaman sakit kanser......

paling penting , jangan makan makanan manis, hirup oksigen yang segar ......

sesetengah ambil supplement......

kalau ada kanser , share kat sini, mana tau dapat petua.....
Cellfood mungkin dapat menolong......
g1.jpg
 
Sponsored Post
Top
Log in Register