Apa yang pernah dicuba untuk penyakit kanser?

CG Sponsors




moore426559

Super Active Member
Joined
May 11, 2012
Messages
7,685
Reaction score
460
Points
81
apa2 nasi & jenis tepung cuba elakkan?
maksudnya kurangkan makan nasi & jgn ambil apa2 tepung? ke aku yg tak berapa faham.
:eek:





mohon pm no & alamat perawat..terima kasih..:)
tak semua kanser daripada makanan.

bawak je utk chemo. chemo awal menyelamatkan nyawa. sepupu aku sendiri pernah kena ALL masa umur 10 tahun. amik chemo kat HUSm je. murah. alhamdulillah sembuh.
paling aku anti, ramai geng-geng penjual ubat datang umah dia promotekan ubat traditional yg mahal mahal giler, tapi takde data support yg boleh sembuhkan kanser.
 
Sponsored Post

Encik Sponge

Active+ Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
4,223
Reaction score
327
Points
51
Breast CA kalau dan operate jalan ja kemo tu TT... Kalau masih awal & belum operate, cuba la apa y bro m0rFez bagi tu... Memang ada orang boleh berubat cara tue utk Breast CA
 

wowowulkaw

Active Member
Joined
Aug 9, 2011
Messages
1,878
Reaction score
4
Points
25
tak semua kanser daripada makanan.

bawak je utk chemo. chemo awal menyelamatkan nyawa. sepupu aku sendiri pernah kena ALL masa umur 10 tahun. amik chemo kat HUSm je. murah. alhamdulillah sembuh.
paling aku anti, ramai geng-geng penjual ubat datang umah dia promotekan ubat traditional yg mahal mahal giler, tapi takde data support yg boleh sembuhkan kanser.
ALL tu apa?:)
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,449
Reaction score
53
Points
120
makan betik, nenas, dan kacang badam setiap hari.
betik dan nenas - 1 ulas sehari.
kacang badam - 7 biji sehari...
 

moore426559

Super Active Member
Joined
May 11, 2012
Messages
7,685
Reaction score
460
Points
81
ALL tu apa?:)
acute lymphocytic leukemia. bila dah di kesan, chemo terus. jangan tunggu. bila tunggu, akan merebak cepat.

tu masalh orang melayu. phobia ngan chemo, nak tunggu dulu, nak jumpa bomoh dulu. tahyul tak abis, padahal dah tahun 2013. tu yg budak hilang dikata kena sembunyi hantu kopek ke ape, padahal budak tido rumah awek ( kes vila nabila).
 

luissaviola00

Banned
Joined
Nov 21, 2013
Messages
330
Reaction score
0
Points
10
tak semua kanser daripada makanan.

bawak je utk chemo. chemo awal menyelamatkan nyawa. sepupu aku sendiri pernah kena ALL masa umur 10 tahun. amik chemo kat HUSm je. murah. alhamdulillah sembuh.
paling aku anti, ramai geng-geng penjual ubat datang umah dia promotekan ubat traditional yg mahal mahal giler, tapi takde data support yg boleh sembuhkan kanser.
sama jugak masa bapa saya kena stroke dulu. kita tengah sedih. datang la beberapa pihak yg pada saya tak bertanggung jawab promote air ECPI, PAmoga, dr jism dan macam macam lagi( saya pun dah lupa). sepatutnya tak perlu lah masa orang tgh sedih ni datang promote dgn harga yg mahal mahal. Alhamdulilah, lepas jalani pisioterapis dan rawatan hospital lain, keadaan dia beransur pulih walaupun tak seratus peratus pulih.
 

MS3263

Fun Poster
Joined
Apr 21, 2013
Messages
242
Reaction score
0
Points
10
chemotherapy bukan membabi buta hapuskan semua sel. ada kaedah dia. jangan la buat kesimpulan yg buat orang jadi takut kat chemo. malaysia banyak belanja duit utk chemo setiap tahun. ramai je yg sembuh selepas chemo. yang tu taknak cakap pulak.

ko berapa lama spend masa kat hospital ni? jangan main cakap je.
http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/?region=bc

Chemotherapy drugs kill cancer cells, but they can also damage healthy cells. This damage to healthy cells causes side effects. Different cells and tissues in the body tolerate chemotherapy differently. Chemotherapy drugs have the greatest effect on rapidly dividing cells, such as blood cells in the bone marrow, cells lining the mouth and gastrointestinal (GI) tract and hair follicle cells.

Side effects can occur with any type of treatment, but not everyone has them or experiences them in the same way. Side effects of chemotherapy will depend mainly on:
the type of drug
the dose
how the drug is given
the person’s overall health

Side effects can happen any time during, immediately after, or a few days or weeks after chemotherapy. Most side effects go away when chemotherapy is over. However, some side effects may continue after treatment is over because it takes time for healthy cells to recover from the effects of chemotherapy drugs. Late side effects can occur months or years after treatment. Some side effects may last a long time or be permanent.


Read more: http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/?region=bc#ixzz2lJLxK81i
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,549
Reaction score
112
Points
73
http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/?region=bc

Chemotherapy drugs kill cancer cells, but they can also damage healthy cells. This damage to healthy cells causes side effects. Different cells and tissues in the body tolerate chemotherapy differently. Chemotherapy drugs have the greatest effect on rapidly dividing cells, such as blood cells in the bone marrow, cells lining the mouth and gastrointestinal (GI) tract and hair follicle cells.

Side effects can occur with any type of treatment, but not everyone has them or experiences them in the same way. Side effects of chemotherapy will depend mainly on:
the type of drug
the dose
how the drug is given
the person’s overall health

Side effects can happen any time during, immediately after, or a few days or weeks after chemotherapy. Most side effects go away when chemotherapy is over. However, some side effects may continue after treatment is over because it takes time for healthy cells to recover from the effects of chemotherapy drugs. Late side effects can occur months or years after treatment. Some side effects may last a long time or be permanent.


Read more: http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/?region=bc#ixzz2lJLxK81i

Ape yg tuan cakap betul..ape yg mmcnadia cakap pun betul..sebab tu kene balance btwn side effect n therapeutic effect..:)cgrock
 

mmcnadia

Banned
Joined
Jan 11, 2013
Messages
4,078
Reaction score
7
Points
25
http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/?region=bc

Chemotherapy drugs kill cancer cells, but they can also damage healthy cells. This damage to healthy cells causes side effects. Different cells and tissues in the body tolerate chemotherapy differently. Chemotherapy drugs have the greatest effect on rapidly dividing cells, such as blood cells in the bone marrow, cells lining the mouth and gastrointestinal (GI) tract and hair follicle cells.

Side effects can occur with any type of treatment, but not everyone has them or experiences them in the same way. Side effects of chemotherapy will depend mainly on:
the type of drug
the dose
how the drug is given
the person’s overall health

Side effects can happen any time during, immediately after, or a few days or weeks after chemotherapy. Most side effects go away when chemotherapy is over. However, some side effects may continue after treatment is over because it takes time for healthy cells to recover from the effects of chemotherapy drugs. Late side effects can occur months or years after treatment. Some side effects may last a long time or be permanent.


Read more: http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/?region=bc#ixzz2lJLxK81i
kalo ko nak kira side effect, makan telur pun ada orang meninggal sebab allergic. makan petai ada orang meninggal sebab renal faulre. persoalannya ialah takkan nak kata jangan makan telur, jangan makan petai. sebab tu ko kena tahu kaedah rawatan. tgk la daya ketahanan badan seseorang.

bukan main quote article internet, pastu buat kesimpulan.:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
cuba pi kat ward oncology sekali sekala
 
Sponsored Post
Top
Log in Register