Apa sebab mau jadi Maknyah????

CG Sponsors




harraz asyraaf

Super Active Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
7,794
Reaction score
93
Points
70
Perkara di atas adalah dengan ini dirujuk.

Atas kesedaran tinggi betapa sedihnya saya sendiri melihat ramai Mak Nyah hilang panduan setelah berumur 40 tahun ke atas..


Marilah kita sama-sama meneroka...apakesebabnya maknyah nak jadi maknyah....

Pasal isu agama..dah terang lagi bersuloh...pasal penerimaan masyarakat pun sudah terang lagi bersuloh....

apa la yg best sangat jadi maknyah niii???

kenapa perlu jadi maknyah..???

...................

sila kongsikan cerita perihal maknyah di sini....

moga-moga boley jadi iktibar buat mak nyah yg dok ada dan sapa pun yg nak jadi mak nyah to be...


"ya Allah....Kau hindarkan lah keturunanku daripada tergolong dalam golongan yg Engkau laknati ini..Amiinnn..."
 
Sponsored Post

Putra_Quezee

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Feb 7, 2008
Messages
1,287
Reaction score
19
Points
25
q pernah la interview maknyah ni lokasi stadium alor star... nama dia rahsia... ahaks... tanya dia kena best sgt ke jagi macam nie... antara yg dia bg tahu q...

bukan dia minta kedunia untuk jadi lelaki lembut... tetapi.. itu la hakikat yg terjadi padanya... tidak pernah langsung bernafsu pada kaum hawa... sebaliknya ghairah apabila melihat lelaki kacak.. dari dia kecil dia selalu berkawan dengan perempuan dan main pun bersama budak2 perempuan...

dia bg tahu lagi... biasanya golongan yg sama mcm dia tenaga kelakian tak ada... kita tak leh keras la... ahak...


q ada tanya lagi... adakah faktor ni didorong dari persekitaran dan pergaulan... dia jawab ya... kerana ramai lelaki tidak suka berkawan dgn lelaki lembut. dan ada yg menyindirkannya dan menabur fitnah.. dia cakap lg.. dari ditaburi fitnah baik dia buat betul... :D dan dia cerita kata bukan tak nak kawan ngan lelaki tetapi kelembutan yg dia ada ni menyebabkan kawan2 lelaki satu pejabat jijik dan geli nak bekawan dengannya... that why dia berkawan dengan perempuan dan terikut2 naluri perempuan...

q tanya lagi.. penerimaan keluarga dia... dia cakap mak ayah dia tak kisah pun... tapi cover la tak kan nak pakai macam ni balik ngadap org tua2... so pandai2 la cover... setakat nak lembut kat rumah tu, masak, sapu, sampah dah jadi kerja biasa bg dia...

q tanya lagi... tak rasa malu ke buat kerja macam nie. jawapan dia agak kasar kat q... yg engko peduli ni apa hal, ada aku kesah keja engko. menyibuk je ko nie... tapi q sabar lagi... q tanya lagi

soalan berikutnya macam nie lak... pernah teringin tak nak tukar jantina kat negara luar... dia ofcourse la.. buat masa ni dia baru je jalani proses besarkan payudara (dgn slamber dia selak tunjuk) dan jika ada masa nanti maybe dia akan tukar jantina terus. tapi dia agak takut dgn komen kawan2 yg dah ada pengalaman tukar jantina ni...


kemudian q tanya lagi... tak nak kawin dan ada isteri baik ke? soalan ni betul2 dia marah... tgk dia dah over marah q pun bangun dan berlalu pergi...


tak tahu la nak salah sapa hal nie.... :D
sekadar kongsi pengalaman q interview maknyah

sumber petikan dari pusat rujukan Mr. Q... ahaks...
 

manja

Active Member
Joined
May 19, 2007
Messages
1,359
Reaction score
2
Points
25
cm reporter asli arr ko intebiu. :D
 

soulsix

Super Active Member
Joined
Mar 31, 2009
Messages
5,867
Reaction score
8
Points
65
tetiba byk plak topik maknyah muncul:-?
 

harraz asyraaf

Super Active Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
7,794
Reaction score
93
Points
70
sekadar ingatan...bukan la tujuan pembukaan thread ini untuk menjengkelkan sesapa pun...cuma kita sebagai sebuah entiti masyarakat perlu la menangani isu ini sebaik mungkin.....

kalau kesalahan mencuri...org tangkap...penjara...

kalau kesalahan membunuh...kena bunuh balik,...gantung sampai mati...

kalau kesalahan mak nyah???

ke tak salah jadi mak nyah???

tak kesian ker ngn mak ayah yg lahirkan kan kita ke dunia...masyarakat bukan hanya mencemuh si tuan punya badan...malahan keluarga turut terpalit sama....
 

z3t_ex

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
3,601
Reaction score
32
Points
30
kwn dgn org lembut2 ne tarak hal..
tapi kena tahan skit ar dgn mulut dorang..
haha..

wajar gak wat pusat pemulihan utk golongan mcm nie,
atau amik pil2 yg leh tingkatkn hormon kelakian dia(kalo ade)..
 

soulsix

Super Active Member
Joined
Mar 31, 2009
Messages
5,867
Reaction score
8
Points
65
dulu masa aku blaja ramai gak la kwn2 ngan senior yg lembut2. kalau kene yg ok, mmg ok. yg tak ok ni bila ada segelintir diorang yg menyongsang. setakat perwatakan lembut takpe lg, tp kalau dah siap main belakang tu dah takleh buat ape dah


wajar gak wat pusat pemulihan utk golongan mcm nie,
atau amik pil2 yg leh tingkatkn hormon kelakian dia(kalo ade)..
diorang mmg ada mkn pil hormon pun, tp pil hormon pompuan so makin terserlah la keperempuanan diorang ni
 

prinCeszz LaDy

Super Active Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
7,396
Reaction score
273
Points
81
bkn pe mak yah sekrg,klu d lihat,mengalahkn pompuan....
 

harraz asyraaf

Super Active Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
7,794
Reaction score
93
Points
70
ada sorang mak nyah kat tempat aku..
dia kerja jadi tukang sapu kat shopping complex...

dalam geli tu kesian sungguh kat dia...

dah la umor dah cecah 60-an...lagi nak gincu...

kena plak kurus kering...tetiba jer yang kat dada tu pelik sungguh tegangnya....

apa yang aku nampak....muka diorang penuh kegundahan...

betol la kata pujangga..ikut rasa binasa....

ada member aku yg sebaya...

org dok cerita pasal cinta...dia pun dok cerita pasal cinta...tp cinta sama jenis....

bila berjiwang...lain bebenor jer bunyiknyer....

ada gak yg aku nengok lembut...

tp ada bini beranak semua....

kalau lembut cenggitu...senang la ati nengok...

yg aku paham...yg tak nampak...bukan la kita yg nak judge seghala...

tapi yg terang dok ada...kita kena tolong diorang...
tolong bagitau...

weii kawan...tak besh tau jadi pondan....

jadi laki la besh....
 

cilox

Banned
Joined
Nov 13, 2009
Messages
1,382
Reaction score
3
Points
25
terlebih hormon wanita, tu jadik lembut2 gittew...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register