Apa Perniagaan yang Sesuai Dengan Modal RM20k?

CG Sponsors




cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
Salam..ada tak perniagaan yang sesuai dan mudah utk dijalankan dengan modal rm20k..?

klu ada boleh kongsi kat sini..sy nk kembangkan bisnes..nak pndapat forumer2 kat sini..:)

:)cgrock
 
Sponsored Post

yudiliya

Active Member
Joined
Jun 6, 2010
Messages
1,310
Reaction score
10
Points
25
Buka kedai pakaian bundle....
cari semua jenis pakaian seperti t-shirt,jeans,seluar trek,baju kot dll.

sekadar cadangan dari saya
 

arjunawan

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2009
Messages
875
Reaction score
26
Points
20
Salam..ada tak perniagaan yang sesuai dan mudah utk dijalankan dengan modal rm20k..?

klu ada boleh kongsi kat sini..sy nk kembangkan bisnes..nak pndapat forumer2 kat sini..:)

:)cgrock
masa ni buat bisnes apa? cikgu kat area mana? org melaka ker?
 

IstiqamahGOLD

Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 11, 2009
Messages
1,518
Reaction score
48
Points
35
Otai gold tu.. alang2 dah bergelumang dengan Gold.. trade Gold secara online je laaa bro.
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
TT minat apa? umur berapa?
umur sy 28..dulu sy minat nak bukak taska..(ppuan ye..rmi igt sy lelaki..hehe)

ada sehari tu sy pegi survey 3-4 buah taska..skitar rm15k-30k

mmg minat sgt2..msa tu msalahnya taska mereka semua tk ada lesen..tp nak jual mahal..kedudukan ada yg sgt strategik..

tp ada yg jual mahal..tk nk kurangkn hrga wpun tk ada lesen..

frust la jgk..

tp nasib baik..sbb pastu jd isu..taska haram nk kna serbu..

so..sy beralihla ke biz gold
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
masa ni buat bisnes apa? cikgu kat area mana? org melaka ker?
masa ni sy buat biz gold..niat asal nk beli utk diri sndri..tp scara tk lngsung dh jd peniaga sambilan skrg ni..sy jual produk PG scara online dan di kawasan setempat..

sy duk bentong,pahang...dkt dgn kl..customer online sy stakat ni dri sabah dan utara pun ada..

smua sy buat hujung jari..cuma sy plan..akn dtg nk kembangkan jgk dgn bisnes lain yg tk perlu jual2 brg mcm bju ke..sy tk pndai nk berckp..klu emas sng..mmg org minat dan tahu kelebihannya

lgpun dh 2 tahun kaji psal emas..bykla tau..
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
Buka kedai pakaian bundle....
cari semua jenis pakaian seperti t-shirt,jeans,seluar trek,baju kot dll.

sekadar cadangan dari saya
alamak..sy ada keje tetap..tk sesuaila rsanya..thanks 4 ideas..:)
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
Otai gold tu.. alang2 dah bergelumang dengan Gold.. trade Gold secara online je laaa bro.
mmg dh trade gold scara online..smbutan mmg menggalakkan-skrg ni sng..semua hujung jari..
nk jgk kembgkan kpd biz lain satu hari nnt..

sbb plan sy..simpan gold 10-15 tahun..sbahagian jual msa hrga tinggi..beli rumah/hrtanah dan buat biz sikit..:)
 

panarol

Fun Poster
Joined
Mar 26, 2010
Messages
554
Reaction score
7
Points
15
mantap cikgu sekarang ni...
bagus cikgu...
saya sokong altenatif cikgu...
rasa nyer kalau cikgu jual pakain wanita (tudung,jubah,shawl,bj kurung...) online ok gak sambil2 trade emas...
ramai supplier dalam CG ni...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register