Apa pendapat korang tentang air kangen ?

Recommended Brokers


firdausah

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
713
Reaction score
24
Points
20
coway mmg air untuk minuman dan di iklankan untuk minuman
kangen ni plak, seller diorg anggap ubat la, penawar la n bla bla bla
siap ckp hampir sama dgn air zam zam
biase la MLM, ckp mesti xnak kalah
Air kangen pun air utk minuman jgk bro.
Cuma disebbkan ramai pengguna air ni yg claim
Mcm² dpt menyembuhkan tu yg ramai org awam
Melihatnya sbg percubaan utk mnggelarkannya air magik.

Jika pengguna kangen diam² mcm pengguna coway xde mslh yg timbul.
Minum jer mcm biase, ambil manafaat samada coway or kangen.

Ni dah sampai meraih pendapatan drp jualan air tu yg mcm² timbul.
Mungkin sbb mesinnya yg mahal dan company tidak buat byrn ansuran
Mcm yg coway buat tu yg msg² menjual dan xtahan ramaj pulak yg membeli.
 
Sponsored Post

pelitaminyak

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
736
Reaction score
75
Points
20
air kangen ni berfungsi apabila diminum, meneutralkan makanan yg dimakan,dgn erti lain MAKANAN YG DIMAKAN SEMUA JADI TAIK,

org2 jgn marah, ini fakta yg org2 atau agen kena terangkan pada pengguna
 

pelitaminyak

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
736
Reaction score
75
Points
20
bagi org2 yg ada diabetes, air akali amat sesuai utk diamalkan dan AWAS .... penggunaan air akali perlu di pantau kerana takut kandungan gula dlm pesakit diabetes terlampau sedikit dan boleh membahayakan.

Saya ada pengalaman dengan mak mertua saya sendiri, terpaksa admit wad seminggu utk recover dari kurang gula dalam badan
 

pelitaminyak

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
736
Reaction score
75
Points
20
Utk org2 yg memerlukan tenaga yg banyak, saya tidak galakan air akali ini diamalkan sebab makanan yg dimakan perlu ditukar kepada tenaga yg diperlukan utk bekerja.
 

pelitaminyak

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
736
Reaction score
75
Points
20
Utk makluman semua, air akali kangen memang ada dirumah saya tapi saya x pernah minum atau amalkan kerana saya tidak percaya air akali ni boleh membantu saya, bagi saya senaman adalah yg terbaik utk menjaga kesihatan badan
 

[email protected]$A!

Junior Member
Joined
Mar 23, 2013
Messages
65
Reaction score
0
Points
6
Air kangen dengan air turasan. Ape bezanya? :-?
 

no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
8,063
Reaction score
161
Points
88
air apa yg berakali selain air kangen? coway mcmana? ada alkali jugak ke? berapa ph utk air coway?
 

sitidianahazimi

Fun Poster
Joined
Jan 16, 2015
Messages
420
Reaction score
5
Points
15
air apa yg berakali selain air kangen? coway mcmana? ada alkali jugak ke? berapa ph utk air coway?
AIR KANGEN" - PELIK TAPI BERKHASIAT
Hi,

Nak cerita satu story dengan uolls. Nak kongsi rahsia jugak....Ye lah, dulu arwah mak selalu pesan, kalau ada ilmu tu jangan kedekut....terutamanya ilmu bab bab kesihatan dan kecantikkan

HAHHAHHAHHAHHAHAHHAHHAHHAHHA!!!!!!! statement tak boley belahkan??? sure uolls tengah terguling guling gelakkan akak kan??? .....

Oklah, berbalik semula kepada rahsia akak tadi.......

Dua tiga bulan sebelum ni akak ada masalah kesihatan sikit......teruk jugaklah sampai masuk sepital. Bila dah masuk hospital tu macam macamlah kena membebel dengan doktor.........

""u kena makan dengan cara yang betul........makanan tu pilih pilih sikit, banyakkan minum air kosong"

Yelah kan....akak ni spesis manusia yang tak sukakan ayaq masaq (bak kata orang utara).....akak tak boleh nak telan kalau minum air gitu gitu je.....selalu apa yang akak akan buat, akak akan perah limau kasturi or limau nipis ke kat dalam air tu....buat hilang bau......punyalah teruk kan?

Lagi satu story, at one time ni akak pernahlah berangan nak jadi Zizzie Izette balik.......so, belilah Herbalife...harga toksah ceritalah RM500 lebih....tetapi......penyudahnya jadi pameran kat dalam almari dapur......sebab utamanya kena minum berbotol botol air masak.....akak try minum air masak sebanyak mungkin untuk 3 hari, masuk hari kedua terus pening lalat, rasa badan kembang and kembung macam boya pun ye jugak.....hahhahhahha!

Kadang kadang jeles tenguk kawan kawan yang boleh minum berbotol botol air masak....yelahkan, bukan akak tak tahu kebaikkannya.....cuma memang tak boleh masuk dalam tekak ni...

2-3 minggu lepas Tiba tiba akak dapat panggilan daripada member lama, katanya nak datang rumah melawat akak......akak apa lagik, ok je.....bila dah jumpa tu macam macam ceritalah keluar.....rupa rupanya si mamat ni sekarang usahawan kecil..apa lagi sambil bercerita keluarlah segala barang barang bussiness dia kan......

hahhahhahhahha! takpelah, yang mana kita boleh support kita support kan?

Kawan akak ni sebenarnya tahu jugaklah serba sedikit masalah kesihatan akak ni....so dia cubalah usha satu barang ni dekat akak.....

Akak as usual cari alasan tak nak beli......

"Barang mahal akak tak mampu nak beli Pi"......hahhahhahhahha

"Eh kak, saya nak kasik free kat akak ni...akak try, kalau okey Alhamdulillah...."

Wah! bila dengar free je.....apa lagi....."Ha apo yang ekau nak bagi kat den tadi?"....hahhahhhaa.....terus offer nak, tadi bukan main eksen....

Terus dia keluarkan produk meniaga dia......

Ni "AIR KANGEN" kak.....

Mula mula dengar macam nak gelak pun ada.....Jawa sungguh bunyinya....

"Kak.....KANGEN tu bahasa Jepunlah...." ianya bermaksud "Kembali Kepada Asal". Sekiranya kita meminum AIR KANGEN setiap hari dalam jangka waktu yang lama, InsyaAllah tubuh kita akan kembali seperti keadaan tubuh orang orang tua dahulu yang mana kondisi kesihatan tubuh badan mereka yang amat baik sehingga sekiranya mereka jatuh sakit, sakit tersebut akan sembuh dengan sendirinya (Self Healing)"

Tak perlu nak telan ubat tu ubat ni banyak sangat....."

Produk ni kak, sangat terkenal di USA, yang mana ramai selebriti terkenal meminumnya......seperti BEYONCE, bla bla bla........




Lagiklah akak nak gelak....promosi kau dik.....kerlaszz......

"Eh kak, tak caya? sila Google "KANGEN WATER"......akak jangan terperanjat kalau akak nampak OBAMA pun minum air ni....

Hahhahhahhha....layanlah kan? Maka akak pun menggoogle..dan terjumpa website ni...

(sila klik)

Air Kangen ni mempunyai molekul air yang tersangat kecil (micro cluster 3-5 molecul) dibandingkan dengan air biasa (16-20 molecul)...sebab tu ianya dapat diserapkan ke dalam tubuh dengan cepat dibandingkan dengan air biasa. Oleh kerana sifat molekulnya yang halus, ianya boleh meneutralkan asid dan sisa pembakaran dalam tubuh yang berasal daripada sisa makanan.

Dalam ertikata lain uolls, AIR Kangen ni boleh berfungsi sebagai detoxifikasi/ pembersihan kepada kekotoran yang ada dalam tubuh kita. Kandungan PH nya juga agak tinggi dibandingkan dengan air puteh biasa.




Antara kebaikkan-kebaikkannya adalah:


berkesan untuk mengurangkan kolestrol dan juga sakit sakit berkaitan saraf.
menghapuskan radikal radikal bebas dan mengaktifkan sel sel penting seperti DNA
merawat sel sel yang rosak (dengan kadar moleculnya yang tersangat kecil kadar serapan amat tinggi)
anti-oksidan yang tinggi baik untuk awet muda.....antioksidan yang 6-8 kali lebih kuat daripada sebijik epal. (yang ni akak suka!!!!hehhehe)
mengurangkan keletihan
kadar PH air yang tinggi bawah sikit daripada PH air zam zam




Cuba uolls tengok gambar orang berpenyakit kulit ni....selepas minum dan sapu AIR KANGEN secara konsisten, sakit di alami pulih...


Tapi yang penting bagi akak rasanya sedap....tak plain dan payau macam air biasa.....yucks!

Bekas loyar macam akak kan....... mesti nak soal banyak banyak....sebabnya sekarang ni banyak produk yang kononnya boleh buat tu boleh buat ni....tapi at the end.....hampeh!!!!

Akak pun tanya lagik kat kawan akak, macamama air ni dihasilkan ye? Jawapannya, air ni diproses menggunakan mesin...proses enargiz ionizer....yang mana harga mesinnya boleh tahan jugaklah....kalau mampu tak salah beli...untuk kesihatan kita jugak...



Tetapi beli airnya dulu saja pun boleh....kalau dah rasa serasi, bolehlah beli mesin dia pulak.....

Cuba lihat gambar kat bawah ni.....yang ni salah satu contoh size botol yang uolls boleh beli......

http://2.bp.blogspot.com/-3VeO8t2EXqg/VJcFwVfvZ5I/AAAAAAAAAG4/5j5B_p24scc/s1600/1234567.jpg"]http://2.bp.blogspot.com/-3VeO8t2EXqg/VJcFwVfvZ5I/AAAAAAAAAG4/5j5B_p24scc/s1600/1234567.jpg[IMG]


Jenis jenis AIR KANGEN

[IMG]http://www.airkangenamazing.com/wp-content/uploads/2014/12/jenisairkangenwater.jpg

Harga:

Drinking Water PH9.0 sebotol RM10 - 4 liter (Sesuai untuk diminum)
Alkaline Water PH11.5 sebotol RM20 - 4 liter (air ni sesuai untuk diminum, cuci mencuci - contoh guna untuk mencuci muka sebab tahap PH nya agak tinggi)



AIR KANGEN yang dibotolkan khusus untuk kecantikkan ni akak suka (rujuk gambar di atas). Lepas pakai akak rasa licin je muka...sama standard dengan SK11 yang dah bertahun akak guna tawwwww!!!!

Harga:
Strong Acidic water sebotol RM25 - sesuai untuk disemburkan ke luka dan jerawat..boleh menghapuskan bakteria 10ml
Beauty Water RM20 - 100ml -bertindak sebagai penyegar wajah, boleh mengecilkan pori pori, mencegah infeksi bakteria pada wajah dan juga boleh juga dijadikan perapi pada rambut
Sekiranya membeli Strong Acidic Water dan Beauty Water sekali, harga pakej adalah RM35.00...murahkan? Bayangkanlah khasiat yang dibekalkan oleh produk ini..


Apa lagi akak pun secara teratur setiap hari mula lah meminum AIR KANGEN ni.....Aalhamdulillah, rasanya pun sedap tak seteruk rasa air puteh, tapi yang pasti badan akak dah mula bertenaga tak lesu macam dahulu. Kulit akak yang dulu kusam pun dah semakin bercahaya (lagi statement perasankan???? hahhahhhaha!).

Suami akak pun amalkan minum air ni sejam sebelum sarapan pagi.....katanya lepas minum dia mesti nak ke tandas......Uish!!!! power betul kuasa detox dia.....

One thing for sure, akak akan cuba untuk consume air ni secara tetap........yelah, baru minum 2 -3 hari pun dah nampak perubahannya.... daripada akak beli air mineral berbotol botol tapi khasiat tak menentu....

Terlanjur air dicatu, apa kita terus order Air Kangen ni.....sangat sesuai digunakan untuk memasak dan juga membuat air minuman

Oklah, sekiranya uolls berminat bolehlah melawat FB https://www.facebook.com/AirSehatMalaysia/ ataupun boleh menghubungi mereka di no.011 1284 6553

Selamat mencuba!!!![/B]
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register