Apa pendapat korang tentang air kangen ?

Recommended Brokers


njan

Fun Poster
Joined
Oct 10, 2013
Messages
284
Reaction score
16
Points
15
Rasa aku bekalan air paip di Malaysia ni dah memenuhi piawaian antrabangsa di mana kita boleh minum terus dari paip.
Tapi biasa la marketing gimmick kata air paip tak bersih dan tak boleh di minum terus.
Selalunya mereka akan tunjuk filter yg dah kotor dan berlumut tu sebagai bukti.
Air apa pun kalau dah lalu penapis beribu atau juta liter pasti akan kotor filter tu.
Pada hal kalau kita minum direct hanya beberapa ml saja dan takda kotor pun air tu.
Cuma kadang2 air yang keruh tu akibat kerja2 mantainence.
 
Sponsored Post

[email protected]$A!

Junior Member
Joined
Mar 23, 2013
Messages
65
Reaction score
0
Points
6
Rasa aku bekalan air paip di Malaysia ni dah memenuhi piawaian antrabangsa di mana kita boleh minum terus dari paip.
Tapi biasa la marketing gimmick kata air paip tak bersih dan tak boleh di minum terus.
Selalunya mereka akan tunjuk filter yg dah kotor dan berlumut tu sebagai bukti.
Air apa pun kalau dah lalu penapis beribu atau juta liter pasti akan kotor filter tu.
Pada hal kalau kita minum direct hanya beberapa ml saja dan takda kotor pun air tu.
Cuma kadang2 air yang keruh tu akibat kerja2 mantainence.
Like like like....:D
 

blankoguy85

Super Active Member
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,545
Reaction score
64
Points
70
Rasa aku bekalan air paip di Malaysia ni dah memenuhi piawaian antrabangsa di mana kita boleh minum terus dari paip.
Tapi biasa la marketing gimmick kata air paip tak bersih dan tak boleh di minum terus.
Selalunya mereka akan tunjuk filter yg dah kotor dan berlumut tu sebagai bukti.
Air apa pun kalau dah lalu penapis beribu atau juta liter pasti akan kotor filter tu.
Pada hal kalau kita minum direct hanya beberapa ml saja dan takda kotor pun air tu.
Cuma kadang2 air yang keruh tu akibat kerja2 mantainence.

mmg leh minum direct.. sbb fungsi klorin mmg akan mematikan bakteria yg ada dalam air tu..

tapi kalau boleh kita kena masak jugaklah air tu..
nk bunuh bakteria jahat lagi kuat dari serangan klorin..

he he he.. :D
 

firdausah

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
713
Reaction score
24
Points
20
Makanan dan minuman yg kita [email protected] almost
90% berasid dan dan kajian mereka menjelaskan
Bhw punca kebanyakan penyakit dtgnya dri tubuh.

Sebab itu air alkali ni elok tuk badan kita supaya
Dapat menjadikan badan kita supaya menjadi neutral
Balik.

Ni adalah kenapa kita perlu mnum air beralkali.

Kenapa KKM kata air kangen water ni xde lesen??
Sbb menjual kangen water ni memang salah kerana
Dia tidak memiliki lesen menjual air spt air mineral.

Tetapi lesen menjual mesin air kangen sudah diluluskan
Oleh sirim. Salah kerana menjual air kangen ttp xsalah
Menjual mesinnya.

Kalau pk logik kenapa mereka ni berani menjual air kangen?
Sebb xpernah pulak jupe org jual air coway dsb..huhu
 

akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
18,681
Reaction score
1,044
Points
196
Makanan dan minuman yg kita [email protected] almost
90% berasid dan dan kajian mereka menjelaskan
Bhw punca kebanyakan penyakit dtgnya dri tubuh.

Sebab itu air alkali ni elok tuk badan kita supaya
Dapat menjadikan badan kita supaya menjadi neutral
Balik.

Ni adalah kenapa kita perlu mnum air beralkali.

Kenapa KKM kata air kangen water ni xde lesen??
Sbb menjual kangen water ni memang salah kerana
Dia tidak memiliki lesen menjual air spt air mineral.

Tetapi lesen menjual mesin air kangen sudah diluluskan
Oleh sirim. Salah kerana menjual air kangen ttp xsalah
Menjual mesinnya.

Kalau pk logik kenapa mereka ni berani menjual air kangen?
Sebb xpernah pulak jupe org jual air coway dsb..huhu
coway mmg air untuk minuman dan di iklankan untuk minuman
kangen ni plak, seller diorg anggap ubat la, penawar la n bla bla bla
siap ckp hampir sama dgn air zam zam
biase la MLM, ckp mesti xnak kalah
 

zairie

Active Member
Joined
Feb 16, 2008
Messages
1,757
Reaction score
3
Points
25
yang buruk yang orang suka.. yang baik orang tak nampak...

Air Kangen ni bukan air syurga bukanlah air zam zam.. air kangen tidak boleh menyembuhkan apa2.. yang boleh menyembuhkan hanya kuasa Allah dan dengan izin Allah..

Air kangen hanyalah satu usaha sahaja... kalau nak minum air kangen kena ada ilmunya... bukan main minum aje...

ianya bukan air ph7.5 yang boleh diminum begitu sahaja..

9.5 adalah untuk mereka yang mempunyai sakit yang mild namun boleh diambil oleh pesakit diabetes.. 9.5 dan 11.5 tidak boleh diminum begitu sahaja...

air alkali 9.5 dan 11.5 hanya boleh diminum ketika perut kosong seeoloknya diawal pagi dan tidak boleh diminum semasa hendak tidur..

air ini juga tidak digalakkan diambil semasa makan...

kenapa brunei sahkan air ini tidak selamat.. sebabnya orang yang hantar test tu menghantar ph 9.5 dan 10.. kenapa orang itu tidak hantar air kangen 7.5...

9.5 dan 11 ini jika diambil berlebihan terutamawaktu perut tengah kenyang maka asid diperut akan neutral.. begitu juga kalau makan ubat sulam dengan air kangen ubat itu akan neutral dan tidak memberi kesan apa2.. sebab tu nurse kata jangan ambil...

mesin ini juga mengeluarkan ph 2.5 dan 5.5 yang ini juga tidak boleh diminum.. hanya bentuk semburan sahaja...

walau bagaimanapun baik atau tidak bukan dari air kangen tapi semuanya kuasa Allah.. terpulanglah pada anda untuk menilai baik dan buruk... rujuklah pada mereka yang mahir akan air ini...

maaf jika tok terkasar bahasa...
dh btl la apa yg tok katakan....
selama ni den mnm air ni xde masalah pe yg tmbul pn..malah mampu selesaikan masalah kesihatan den lak.
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
5,187
Reaction score
337
Points
81
walau mmg anti direct selling tp air tap mmg berlumut... siap keluar lumut hijau berketul2 lg di bangi...

jd was-was plak thp keselamatan air...

mcmn bleh dpt piawai antrbgsa & bleh minum tros dr pipe... ni yg mitos ni
:-?~X(~X(
 

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
653
Points
111
Rasa aku bekalan air paip di Malaysia ni dah memenuhi piawaian antrabangsa di mana kita boleh minum terus dari paip.
Tapi biasa la marketing gimmick kata air paip tak bersih dan tak boleh di minum terus.
Selalunya mereka akan tunjuk filter yg dah kotor dan berlumut tu sebagai bukti.
Air apa pun kalau dah lalu penapis beribu atau juta liter pasti akan kotor filter tu.
Pada hal kalau kita minum direct hanya beberapa ml saja dan takda kotor pun air tu.
Cuma kadang2 air yang keruh tu akibat kerja2 mantainence.
Standard bg rumah family kat area kl/selangor pakai 2 penapis air.1 kat luar rumah n satu lagi kat dalam rumah sbb kalau x pakai air memang keruh/kotor.rasa pun pelik.
 

pelitaminyak

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
792
Reaction score
87
Points
20
semakin hebat debat mengenai air ni, pro and kon .......


aku pun nak join juga........ nk yg pro ke atau nk yg sebaliknya?
 

pelitaminyak

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
792
Reaction score
87
Points
20
mari kita start dari awal .............. punca segala penyakit berasal dari perut iaitu pemakanan kita. Di Malaysia, terutama org melayu selalu makan secara berlebihan dan makanan yang dimakan pula mempunyai kandungan lemak yg berlebihan yang menjadi punca segala penyakit. Pengambilan tenaga yg berlebihan juga akan turut membantu kepada penyakit yg lain.

Sebagai contoh pengambilan gula yg melebihi setiap hari, akan menyumbang pada penyakit diabetes dan juga pada sel kanser dlm badan kita
 
Sponsored Post
Top
Log in Register