Apa pendapat korang tentang air kangen ?

Recommended Brokers


hulkhogan

Fun Poster
Joined
Aug 5, 2007
Messages
619
Reaction score
10
Points
15
Salam...ceritanya begini... aku adalah seorang pesakit diabetes ...baru2 ini aku dimasukkan ke dalam wad untuk pembedahan kerana tangan aku terkena jangkitan kuman...:(:)((

Oleh kerana panik dan ingin cepat baik aku cari alternatif dan terjumpa dengan air kangen... aku pun amalkan...tetapi yang menjadi kerisauan aku bila terbaca tentang sisi negatif tentang air kangen... contoh nurse tempat aku dressing luka ni pun kata tak bagus... dia kata Brunei dan Singapura dah haramkan air kangen ni... air ni leh menyebabkan sakit buah pinggang dll...:-?:-?

So apa pendapat korang...mungkin korang ada yang lebih tau pasal air ni...atau ada testimoni yang baik punya....:-?:-?

Air yg aku minum adalah ph9.5...
 
Sponsored Post

lelakiselamanya

Active Member
Joined
Nov 1, 2008
Messages
2,440
Reaction score
23
Points
30
aku pernah beli & minum ph air kangen 9.5 tp masalahnya bila aku test pakai ph tester sendiri dpt ph 7.5 hawau betul....ph sama cam air paip
 

amins33

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
5,481
Reaction score
5
Points
65
Jika inginkan air yg alkali bolrh cuba gunakan CMD sebab cmd gunakan air garam asli dari tasik

Bukan buatan
 

rosdi88

Active Member
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,133
Reaction score
65
Points
35
aku pernah beli & minum ph air kangen 9.5 tp masalahnya bila aku test pakai ph tester sendiri dpt ph 7.5 hawau betul....ph sama cam air paip
beli yg diaorg botolkan atau guna terus dari mesin kangen tu:-?
 

ihsankhalil

Fun Poster
Joined
Mar 6, 2010
Messages
512
Reaction score
5
Points
15
Salam...ceritanya begini... aku adalah seorang pesakit diabetes ...baru2 ini aku dimasukkan ke dalam wad untuk pembedahan kerana tangan aku terkena jangkitan kuman...:(:)((

Oleh kerana panik dan ingin cepat baik aku cari alternatif dan terjumpa dengan air kangen... aku pun amalkan...tetapi yang menjadi kerisauan aku bila terbaca tentang sisi negatif tentang air kangen... contoh nurse tempat aku dressing luka ni pun kata tak bagus... dia kata Brunei dan Singapura dah haramkan air kangen ni... air ni leh menyebabkan sakit buah pinggang dll...:-?:-?

So apa pendapat korang...mungkin korang ada yang lebih tau pasal air ni...atau ada testimoni yang baik punya....:-?:-?

Air yg aku minum adalah ph9.5...
Aku rasa ko elok pegi page kat FB Pseudoscience Watch. Segala persoalan ko akan terungkai. tp kena rajin scroll la...panjang lebar.
 

hulkhogan

Fun Poster
Joined
Aug 5, 2007
Messages
619
Reaction score
10
Points
15
aku pernah beli & minum ph air kangen 9.5 tp masalahnya bila aku test pakai ph tester sendiri dpt ph 7.5 hawau betul....ph sama cam air paip
Iya ke....kalo gitu aku pun nak kena check juga... mahal wooo... 4.5 liter = RM10... refill RM5...
 

hulkhogan

Fun Poster
Joined
Aug 5, 2007
Messages
619
Reaction score
10
Points
15
Aku rasa ko elok pegi page kat FB Pseudoscience Watch. Segala persoalan ko akan terungkai. tp kena rajin scroll la...panjang lebar.
Bahasa omputih ka...lomah dennn...:">:">:">:">
 

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
49,262
Reaction score
351
Points
131
TT, cuba guna CMD, nk tny apa2 boleh wasap terus





 
Sponsored Post
Top
Log in Register