Ask/Help Apa nama kedai makan ni?

CG Sponsors




PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
salam,

dari Kulim..
ikut high-way BKE ...
lepastu keluar dari simpang Penanti kowt x silap..

lepastu ikut jalan biasa nk ke seberang perai(careffore) ..

sebelum nk sampai simpang tiga ada 1 kedai makan ni belah kanan...
mmg ramai org gile...

apa nama kedai ni yer? ..

sebab..


1.makanan dia sedap
2. murah
3. lauk super banyak ..

aku amik ikan bakar + sayur + sotong + air sirap = RM5.20 je :-?

customer cina pun ramai...
org kata kalau kedai makan melayu tu ada cina sure kedai tu sedap..
sebab cina susah nk makan kedai melayu...

tempat makan pun best bawah pokok ada meja...

perfect...


tapi nama kedai tu aku tataw... dia hari jumaat tutup
 
Sponsored Post

redship

Active Member
Joined
Sep 10, 2010
Messages
1,111
Reaction score
24
Points
25
Lain kali ambil picture kedai makan berkenaan ok...senang sikit nak beritahu
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
kalau jumaat tutup ni biasanya owner kelantanese/trg...
 

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
kalau jumaat tutup ni biasanya owner kelantanese/trg...
aku berani potong jari.. owner dia kalo bukan kedah mesti peneng.. :D

sebab tgk persekitaran dia... yg bersih... selesa.. dan jenis makanan.. dah taw org utara.. :)

sorry la aku x terfikir plak nk snap pic
 

afifdaud

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 28, 2010
Messages
32,518
Reaction score
237
Points
123
aku rasa aku tau restoran tuh dari cara penerangan TT..
aku panggil dia restoran bumbung kuning sebab bumbung dia kaler kuning..
mula2 aku xtau jgk tapi bila sebut jumaat dia tutup,aku tau la :))
tepi sungai kan..budak2 UiTM Permatang Pauh selalu lepak situ
termasukla aku masa blaja kt UiTM tu :D

restoran tepian sungai kot kalau xsalah :D

kena tgk nama restoran kt resit la..nama dh x ingat..

murah mmg murah...pekena ulam dia dgn sambal,perrghh...layan! :)
 

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
aku rasa aku tau restoran tuh dari cara penerangan TT..
aku panggil dia restoran bumbung kuning sebab bumbung dia kaler kuning..
mula2 aku xtau jgk tapi bila sebut jumaat dia tutup,aku tau la :))
tepi sungai kan..budak2 UiTM Permatang Pauh selalu lepak situ
termasukla aku masa blaja kt UiTM tu :D

restoran tepian sungai kot kalau xsalah :D

kena tgk nama restoran kt resit la..nama dh x ingat..

murah mmg murah...pekena ulam dia dgn sambal,perrghh...layan! :)
ya betul :eek:

bumbung dia kaler kuning...
tapi mmg ramai beb... nk cari parking pun susah...
aku tgk ade sorang apek ni...

penuh 1 pinggan dia borong ulam2..
 

afifdaud

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 28, 2010
Messages
32,518
Reaction score
237
Points
123
ya betul :eek:

bumbung dia kaler kuning...
tapi mmg ramai beb... nk cari parking pun susah...
aku tgk ade sorang apek ni...

penuh 1 pinggan dia borong ulam2..
tringat plak kt kari dia..bersusun periuk2 gergasi atas meja..
customer layan diri je...:)cgrock:)cgrock

soryla nama mmg x hingat sebab dh 2 tahun aku tinggalkan utara
kerana berhijrah ke shah alam..rezeki di sini..:)paid

ulam dia tu feveret aku..klau mkn kt situ msti amik ulam skali :)paid
 

forexworld

Active+ Member
Joined
May 12, 2007
Messages
2,944
Reaction score
85
Points
30
ya betul :eek:

bumbung dia kaler kuning...
tapi mmg ramai beb... nk cari parking pun susah...
aku tgk ade sorang apek ni...

penuh 1 pinggan dia borong ulam2..
tul la tu ,mmg restoran tepian...org memeang selalu ramai kat situ...aku pun slalu gak mkn kat situ...ambik ulam cam gunung:D
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,498
Reaction score
115
Points
128
aku berani potong jari.. owner dia kalo bukan kedah mesti peneng.. :D

sebab tgk persekitaran dia... yg bersih... selesa.. dan jenis makanan.. dah taw org utara.. :)

sorry la aku x terfikir plak nk snap pic
dah tu org Kl tak pembersih ke?:-?
 

afifdaud

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 28, 2010
Messages
32,518
Reaction score
237
Points
123
bab parking plak,kena parking kt depan umah orang..ade tanah kosong..
ramai yg parking kt situ pastu kena lintas jalan dulu...
kedai tu kalau dtg lewat (dlm kul 1.30pm),lauk dah nk abih...
slalu nak mkn kt situ kena awal la..sebelum tghari dah kena pegi :)
ade skali aku n the geng gi kul 1 (lepas abih klas),lauk dh abih...:))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register