BTC USD 44,729.9 Gold USD 1,742.75
Time now: Jun 1, 12:00 AM

apa nak jadi dgn kontractor melayu?

centepede

Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
1,371
Reaction score
20
Points
25
aku sajer jer nak meluahkan peraasan kat sini:((
aku baru buat grill satu rumah, guna ler satu kedai buat grill melayu nih...ingatkan nak tolong melayu...tapi:(:)(scam
bila dia citer pasal projek dier buat tak nak kalah, dapat sub cont plus ler aper ler DLl...tapi bila pasang grill kat umah aku...mula2 memang aku mencarut2...menyesal, nak menagis ...punyala kualiti kerja cam haram....
aku dah 3 kali panggil dia buat balik...dia hantar 2 pekerja indon pasti tinggalkan...pastu dia suruh aku cakap kat budak indon tuh aper yang nak kena betulkan...aku lak jadi mando x bergaji...
aku sekrang sedih tgk umah akuu...memang grill x puas hati
aku rasa cam na buang ajek semua grill tuh, buat baru kat kedai cina...dah tentu puas hati
memang aku x akan amik orang melayu lagik but umah aku...biar orang nak kata aku x tolong melayu...esok aku nak panggil contrctor cina balik dok clear taik2 diorang..
 
Sponsored Post

muorian

Active+ Member
Joined
Apr 27, 2007
Messages
3,798
Reaction score
61
Points
40
tak suma macam tu bro.. ada yg keje cantek.. cuma nasib la kot.. :)
 

jutaONEfami

Elite Member, Well-Known Member
Paid Membership
Joined
May 13, 2006
Messages
6,716
Reaction score
48
Points
70
aku sajer jer nak meluahkan peraasan kat sini:((
aku baru buat grill satu rumah, guna ler satu kedai buat grill melayu nih...ingatkan nak tolong melayu...tapi:(:)(scam
bila dia citer pasal projek dier buat tak nak kalah, dapat sub cont plus ler aper ler DLl...tapi bila pasang grill kat umah aku...mula2 memang aku mencarut2...menyesal, nak menagis ...punyala kualiti kerja cam haram....
aku dah 3 kali panggil dia buat balik...dia hantar 2 pekerja indon pasti tinggalkan...pastu dia suruh aku cakap kat budak indon tuh aper yang nak kena betulkan...aku lak jadi mando x bergaji...
aku sekrang sedih tgk umah akuu...memang grill x puas hati
aku rasa cam na buang ajek semua grill tuh, buat baru kat kedai cina...dah tentu puas hati
memang aku x akan amik orang melayu lagik but umah aku...biar orang nak kata aku x tolong melayu...esok aku nak panggil contrctor cina balik dok clear taik2 diorang..

aku tumpang simpati ke atas ape yg terjadi..cuma satu jer aku minta jgnla sebab sorg ni problem smp terpalit yg lain2 company melayu ikhlas dan jujur cari makan..:D

aku ramai kawan buat grill kalau ko nak aku rekomenkan..ramai dah melayu yg boleh buat kerja2 ni..btw aku kat skudai johor..

p/s- byk jugak comp cina lain lagi teruk dari ape ko ckp tuh..ikut nasib jugakla
 

apipmeka

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
x semua kontraktor melayu camtu... aku terasa (mak aku pon kontraktor gak) :D sabar je r bro
 

centepede

Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
1,371
Reaction score
20
Points
25
aku tumpang simpati ke atas ape yg terjadi..cuma satu jer aku minta jgnla sebab sorg ni problem smp terpalit yg lain2 company melayu ikhlas dan jujur cari makan..:D

aku ramai kawan buat grill kalau ko nak aku rekomenkan..ramai dah melayu yg boleh buat kerja2 ni..btw aku kat skudai johor..

p/s- byk jugak comp cina lain lagi teruk dari ape ko ckp tuh..ikut nasib jugakla

tu la apala nasib aku camnih...sampai aku x selera tgk umah aku:((
 

ammar5

Super Active Member
Joined
Feb 23, 2006
Messages
6,511
Reaction score
14
Points
65
bro kena ingat,yg kerja tu bkn org cina.if kon tu betul2 cina yg buat sure die org yg kasi welding sendiri,nie guna org kita gak.kon melayu ramai yg bagus dlm welding nie,cuma mungkin sdr kena yg teruk & x bertanggungjawap....sdr kena call suruh kon tu dok situ until semua siap & sdr puas....:):)
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
tak suma macam tu bro.. ada yg keje cantek.. cuma nasib la kot.. :)

yang nih betul, jangan disebabkan yang satu tuh sumer kena kondem sian yang lelain cari makan klu kena cop cenggini...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

Zul.H

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2007
Messages
2,754
Reaction score
21
Points
25
Aku pernah tgk ada bkn melayu buat grill..cam hapes...

ada sorg kontraktor melayu tu buat..pergh...besh....


moral:

x suma org melayu x pandai buat kerja, dan x semua org cina pandai buat kerja..begitu gak sebaliknya..

Jgn kerana nila setitik, rosak susu sebelangan..pasal ko pun ada dalam belanga tu sekali!!1
 

centepede

Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
1,371
Reaction score
20
Points
25
bro kena ingat,yg kerja tu bkn org cina.if kon tu betul2 cina yg buat sure die org yg kasi welding sendiri,nie guna org kita gak.kon melayu ramai yg bagus dlm welding nie,cuma mungkin sdr kena yg teruk & x bertanggungjawap....sdr kena call suruh kon tu dok situ until semua siap & sdr puas....:):)

dah penat dah aku... ...tu yang susah ...semalam aku dah maki diorang...ngan indon2 tuh kena maki...aku malas ler kang kelain lak jadinya...

* ader ke patut grill tuh besar sikit dia pecahkan dinding aku bukan dia nak alter balik grill tuh:(scam
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register