Apa Nak Jadi Dengan Melayu Malaysia?

CG Sponsors




hantamsajala

Fun Poster
Joined
Aug 29, 2008
Messages
945
Reaction score
2
Points
15
Apa nak jadi dgn Melayu Malaysia?
Lepas satu, satu... Tapi tak serik-serik...

Sila tolong listkan Ponzy ,,, yang pernah anda KETAHUI di sini, serta jelaskan serba sedikit jln cerita agar Melayu kita tak terpengaruh,,,

Saya listkan serba sedikit, syarikat yang dah kena banned or yang mungkin akan kena banned dengan BNM... Selebihnya anda boleh tambah...

1. Pak Man Telo
2. Labu Peram
3. Skybiz
4. JNSB - Stromberg - Jai
5. HTO
6. Swishcash
7. 888
Waterdrops & Smart Kiosk Vending Machine
Gp and Citipay kiosk
LampeBerger
Faratech
www.myportal.my
monsun-biz.com
IPC
GNI
PROGRAM TMBP ANJURAN FARATECH & INTELECA
PELABURAN SEAWEEDS RUMPAIR LAUT
Pelaburan Seaweeds Fresh Farm dan Ak United
Dinar Iraq
Pelaburan Sewa Kereta...
Gores dan Menang.... Tetiba menang kereta...
Centro First Sdn Bhd
Akar Korporat Sdn Bhd - Bisnes Tanam Kayu Jati,,,
Prestige dairy farm - Projek bela lembu...
SSS

cth: Skybiz... jln citer konon internet biz, multi corridor super highway konon... tapi rupanya jual web... tapi jual replika sampai rm300...
so klu nak kira replika website, hosting guna tak sampai 1mb... software replicate... untung =99% klu sign up 20 orang sehari... calculatelah sendirik... RM6000!!!



Yang lain-lain
Sila tolong sambung...

Jangan Takut!!! Senaraikan ajer... Cuba baca elok2, yang mungkin akan dibanned, dan yang telah dibanned...


...

Sambung Skit Lagi...
(Yang Baik Jadikan Teladan... Yang Buruk Jadikan Sempadan)
 
Last edited:
Sponsored Post

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
Apa nk jadi dgn Melayu Malaysia?
Lepas satu, satu... Tapi tak serik-serik...

Sila tolong listkan Ponzy ,,, yang pernah anda KETAHUI di sini, serta jelaskan serba sedikit jln cerita agar Melayu kita tak terpengaruh,,,

Saya listkan serba sedikit, syarikat yang dah kena banned dengan BNM... Selebihnya anda boleh tambah...

1. Pak Man Telo
2. Labu Peram
3. Skybiz
4. Stromberg
5. HTO
6. BuluhMas

Buluhmas dah confirm kene ban ke bro?:eek::eek:
 

hantamsajala

Fun Poster
Joined
Aug 29, 2008
Messages
945
Reaction score
2
Points
15
Thread ni dibuka untuk menyedarkan melayu... agar tidak terpedaya dengan skim Ponzi...
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
Apa nk jadi dgn Melayu Malaysia?
Lepas satu, satu... Tapi tak serik-serik...

Sila tolong listkan Ponzy ,,, yang pernah anda KETAHUI di sini, serta jelaskan serba sedikit jln cerita agar Melayu kita tak terpengaruh,,,

Saya listkan serba sedikit, syarikat yang dah kena banned or yang mungkin akan kena banned dengan BNM... Selebihnya anda boleh tambah...

1. Pak Man Telo
2. Labu Peram
3. Skybiz
4. Stromberg
5. HTO


Eh sorry,,, Maaf.. Buluh Mas tak tersenarai... Sorry...
mmg sesuai la dgn id ko bro "hantamsajala":))
 

hantamsajala

Fun Poster
Joined
Aug 29, 2008
Messages
945
Reaction score
2
Points
15
Biasanya skim labur duit... pastu kata, cari downline, tak cari pun takpa... labur Rm100 200 300 - hinggalah beratus-ratus ribu...
Barang tak yah jual... bulan-bulan dapat duit...
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
Ye betul.. hantamsajala... :D

Tapi percayalah... kesianlahh kat melayu2 kita...

Mari Maliq, mari sumbangkan ilmu...
>perigiduit
>e-dermawan

tapi aku tak expert sgt bab2 camni, alhamdulilah belum terkene lagi, nak2 terkene adela:p
 

rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,123
Reaction score
54
Points
75
wowowo ingat lgi ESCAP? manz_king :))

p.s prog tu lgi best, kes kawan makan kawan beb :eek:

:(scam:(scam:(scam
 
Sponsored Post
Top
Log in Register