Ask/Help Apa maksudnya kalau dia minta gambar bil api dan bil air?

CG Sponsors




3 D

Fun Poster
Joined
Jun 5, 2014
Messages
740
Reaction score
0
Points
10
Salam & selamat sejahtera, baru-baru ni saya baru berkenalan dengan seorang yg banyak membantu saya masa kerja sebab menerajui bidang yg sama (self employed). Selepas tiga minggu perkenalan, kami semakin rapat pastu dijadikan cerita, tiga hari lepas smartphone saya rosak.. tak mampu nak repair sebab melibatkan motherboard (kos repair mahal), oleh tu dia offer saya guna je la smartphone dia jenis iPhone 11, semuanya ok setakat tu la kan sebab bagi guna smartphone dia. Pastu dia minta saya kongsikan gambar bil api dan bil air terkini rumah kediaman saya sebab katanya ada aplikasi dalam smartphone yg perlukan gambar bil api dan bil air, biar betul ni... aplikasi apa sampai minta gambar bil-bil ni? Tanya dia balik, dia macam nak melenting bila saya tak bagi kat dia gambar bil-bil tu.

Saya perlukan jawapan segera, terima kasih.
 
Sponsored Post

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,875
Reaction score
243
Points
73
dia mintak bil utilities umah ko..ko tya nak buat apa dia melenting.

jwpn dia kawan ko tu mental..tggalkan dia
 

rsat

Active Member
Joined
Aug 4, 2011
Messages
1,037
Reaction score
115
Points
43
Zaman sekarang ni, yg paling bahaya ialah kawan rapat. Baik ada makna tu. Kena hati2 kalau tak nak hilang tangan. Kawan ketawa senang di cari, kawan menangis susah la ni.
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
21,186
Reaction score
2,359
Points
201
Kalau dia pi buat hutang dgn along naya lah kau....tinggalkan saja...
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Top Poster #3
Joined
Nov 23, 2012
Messages
25,798
Reaction score
3,791
Points
236
google je .. tengok ada bil api / air kat sana .. bagi kat dia :D
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,976
Reaction score
1,674
Points
101
dalam kepala otak aku rasa ..
syarikat pinjam wang berlesen.

(dekat signboard je la tulis lesen.. lesen ape yg ada tatau la..)
 

blankoguy85

Super Active Member
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,575
Reaction score
66
Points
80
biasa nak buat loan tu.. jaga jaga dan berhati2...
 

amieshoro

Active+ Member
Joined
Mar 21, 2009
Messages
2,639
Reaction score
108
Points
43
kat flat banyak bil api & air bersepah kat depan pintu umah.. lagi2 masa PKP sebab ramai stay singapore...
tapi takkan la bole pinjam ah long guna bil api je...
senanng nya....
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,263
Reaction score
311
Points
46
awat tak tanya je app apa kat dia ? kan dpt jawapan trus..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register