Apa Ke Ha Nyer M'sia Nie

CG Sponsors




gentleman5555

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2010
Messages
343
Reaction score
7
Points
15


Bola sepak di M'sia ni femes.Sama je femes kalau kat negara2 lain.Tp player negara mmg la x femes lgsg compare ngn negara2 lain.Cuma issue kat sini,setiap kali kita kalah,pengurusan/coach kata pemain xde pengalaman.
Abis tu,pemain negara yg lain dh main lama sgt ke main?byk ke pengalaman diorg?
Semua nya bergantung pada pengurusan.Pengurusan diorg yg berpengalaman handle n train player berpuluh2 tahun sehingga meninggkat kan mutu player negara diorg x kira muda or lama.
Yg pelik nyer,pengurusan ni x cukup pengalaman lagi ker?Mgkn dah sampai masa,pengurusan kena bagi org yg life dia mmg utk football.

(tau mcm wrong timing discuss,tp tetiba teringat psl terbaca komen shebby pasal pengadil australia ari tu)
 
Sponsored Post

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
dari dulu kurang pengalaman...
rasanya alasan tu dah sepuluh tahun lebih dah...
 

gentleman5555

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2010
Messages
343
Reaction score
7
Points
15
dari dulu kurang pengalaman...
rasanya alasan tu dah sepuluh tahun lebih dah...
xnak mengaku salah sendiri mmg la mcm tu.player lak,kalau berpengalaman konfirm la dh tua.dah tua lak,main pun x larat sbb masa muda pun dh main malas.sbb nya,coach sendiri yg x push.manjakn sgt player
 

niz93

Fun Poster
Joined
Feb 15, 2010
Messages
253
Reaction score
0
Points
10
mungkin FAM dengan Kementerian pelajaran malaysia perlu lebih serius kalau nk lahirkan pemain terbaik..setiap guru akan kata "PELAJAR YANG CEMERLANG IALAH MENSTABILKAN SUKAN DAN PELAJARAN" hakikatnya memang MUSTAHIL..
cuba pandang ke negara luar contohnya PORTUGAL cristiano ronaldo bukannya fasih sangat pun bahasa inggeris,tetapi pengaruhnya boleh dikatakan amat kuat...kebanyakkan pemain bola yang berjaya hanya fokus kepada bola 100%..
malaysia dh ada akademi bola..jadi tidak mustahil untuk malaysia menyinar..:) ..sekadar bagi pendapat je
 

gentleman5555

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2010
Messages
343
Reaction score
7
Points
15
mungkin FAM dengan Kementerian pelajaran malaysia perlu lebih serius kalau nk lahirkan pemain terbaik..setiap guru akan kata "PELAJAR YANG CEMERLANG IALAH MENSTABILKAN SUKAN DAN PELAJARAN" hakikatnya memang MUSTAHIL..
cuba pandang ke negara luar contohnya PORTUGAL cristiano ronaldo bukannya fasih sangat pun bahasa inggeris,tetapi pengaruhnya boleh dikatakan amat kuat...kebanyakkan pemain bola yang berjaya hanya fokus kepada bola 100%..
malaysia dh ada akademi bola..jadi tidak mustahil untuk malaysia menyinar..:) ..sekadar bagi pendapat je
nk wat macammana,ibubapa budak2 tu yg xnmpak mcm tu.bg diorg,pelajaran 1st,sport second or x yah langsung
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
denial......denial......denial.......
 

gentleman5555

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2010
Messages
343
Reaction score
7
Points
15
tp aku berani jamin la,kalau mintak statistic setiap player mcm dlm game Championship Manager tu,confirm coach xde nyer.so,mcmana nak tau player tu improve or merosot.rated pun pakai agak2 je..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register