BTC USD 39,660.6 Gold USD 1,814.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Apa JAKIM kata Tentang Window Pirate?

Adakah dikira [email protected] kalau guna Window atau Program Bukan Ori ..?


  • Total voters
    0

bossprepaid

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Mar 13, 2008
Messages
3,101
Reaction score
19
Points
30
Em, terpikir nak tanye ahli-ahli CG yang Tinggi ilmunya samada Ilmu Dunia atopon Akhirat nie...

Berdosa ke kita kalu kita mcm menipu(tanpa memberitahu) yang kita mengambil sesuatu yang ownernye bukan muslim? :-?

Hasil dapatan ini akan saya tanya lagi satu SOALAN UTAMA, dan ini adalah intronya...

harap Ahli CG dapat memberikan pandangan, t.kasih..

*Cukop 10 respon, akan saya Lemporkan SOALAN KILLER nanti yea... :D


JAWAPAN JAKIM.....
 
Last edited:
Sponsored Post

mistermaster

Junior Member
Joined
Apr 10, 2008
Messages
89
Reaction score
0
Points
6
dah nama dia menipu ..dosa lah..cam dah nama dia mencuri..dosa jugak...bak kata nabil : lu pikrla sendiri :p haha
 

hazwan17

Super Active Member
Joined
Nov 24, 2007
Messages
7,442
Reaction score
3
Points
65
rase2 ny xleh kot uncle....
dosa gak...
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,248
Reaction score
854
Points
176
hmmm... tidak ada dalam syarak membenarkan sesiapa menipu atau dibolehkan menipu ... soalan yang diberikan terlalu umum.... kena tengok situasi yang macam mana...
 

steveorlando79

Active+ Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
3,880
Reaction score
56
Points
30
sebelum soalan bertubi2 kuar biar aku tlg jwb sikit la.... DOSA
 

JaMeQ

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 15, 2007
Messages
16,164
Reaction score
102
Points
123
berdosa ler...bila pulak tipu sesama muslim ajer yg berdosa?:-?
 

zCk

Banned
Joined
Sep 5, 2007
Messages
9,333
Reaction score
1
Points
65
aku rasa masalah sebenar dekat action kita tu...

kalau tuan tanah kata mencuri tu dosa...dosa la..
 

ajax932

Super Active Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
7,694
Reaction score
41
Points
75
kalau dah menipu xkira dengan sapa kira dosa la..
 

zCk

Banned
Joined
Sep 5, 2007
Messages
9,333
Reaction score
1
Points
65
Em, terpikir nak tanye ahli-ahli CG yang Tinggi ilmunya samada Ilmu Dunia atopon Akhirat nie...

Berdosa ke kita kalu kita mcm menipu(tanpa memberitahu) yang kita mengambil sesuatu yang ownernye bukan muslim? :-?

Hasil dapatan ini akan saya tanya lagi satu SOALAN UTAMA, dan ini adalah intronya...

harap Ahli CG dapat memberikan pandangan, t.kasih..

*Cukop 10 respon, akan saya Lemporkan SOALAN KILLER nanti yea... :D


ko sakit jiwa ker??
 

CrusheD_LameR

Moderator
Joined
Dec 25, 2007
Messages
1,308
Reaction score
72
Points
30
setuju dengan tok putih!

adakah istilah tipu (dalam islam) itu definasi untuk orang muslim menipu sesama muslim??

tapi sesungguhnya tipu itu perlu juga kita tengok sebab musababnya...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register