Apa itu "Gold Investment"?

CG Sponsors




kamarif

Fun Poster
Joined
Jul 3, 2009
Messages
235
Reaction score
0
Points
10
Sy nak tau apa jua yg berkaitan dgn "Gold Investment" ini. Sbb sy
tgk ader bermcm2 jenis company yg ader..pastu ader emas dan dinar? sy tak fhm apa bezanya. pastu nak tanya klau kita jual & beli emas..adakah akan terjadi:
1) beli emas dan simpan, harga naik jual.
2) ada company yg menjlnkan urusniaga mengikut market price.

Sesiapa yg dpt membantu sy silakan, kpd mana2 agent dialu2kan. Sbb sy tak tahu sgt psl "Gold Investment" nie..hrp bole bantu..:D:D
 
Sponsored Post

putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,182
Points
191
salam bro,

den ni pun baru jugalah pasal emas2 ni. noobies juga cam bro. secara amnya, pelaburan emas ada 2 jenis

1)emas fizikal
bro boleh tgk thread ni - http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=78524 ataupun ini http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=187715

untuk dinar, selain link ke2 diatas, bro boleh cek yang ni http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=77440

2)saving a/c
kfh - http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=141536

public bank - http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=54643

maybank - http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=28538

setakat ni yang den tgk, semua harga emas kat malaysia ni dah ada premium dari harga spot.

ada yang pilih entry level cost rendah, ada yang pilih spread rendah dan ada yang pilih ikut suka masing2. jadi pilihan ditangan anda. hehehehe:D:D

p/s - entry level cost rendah xbermakna spread tinggi.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register