BTC USD 65,658.8 Gold USD 1,782.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Apa itu fahaman Shia?

farisdnl

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
Baru-baru ni saya baru kenali dengan fahaman shia ni yang sangat berlainan dengan apa yang saya lalui, walaupun beragama Islam.

Setahu saya, fahaman Shia ni antara orang yang tak percaya akan Hadith yang disampaikan, tapi mereka percaya dan hormat akan Rasulullah SAW,

ni ke contoh orang dengan fahaman Shia?

http://www.youtube.com/user/QuranVsHadith

Saya harap ahli CG yang arif tentang hal ni boleh jelaskan lebih lanjut.. :D
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
aku pernah bekam darah orang syiah nie...selalunya lepas buka mangkuk bekam tu aku akan lap dan bersihkan darah tu ngan tisu sebelum aku sapu sekali lagi ngan tisu beralkohol untuk elak dari jangkitan kuman...tapi mamat syiah nie tak kasi aku lap...dia terus bayar dan pakai baju...darah berketul2 kat badan dia...kebetulan masa tu aku sedang bekam 1 mamat nie..dia orang M'sia yg kerja kat Kuwait (pun dok buat bekam darah)...dia kata mamat tu orang syiah...dan bagi puak nie depa anggap darah depa mulia...bukan sebarang orang boleh sentuh...
 

AchmadHakim

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2009
Messages
584
Reaction score
7
Points
15
Org shiah pun percaya hadis la,ni bukan shiah, ni golongan anti-hadis, bukan shiah/sunni, tengok profil dia

PLEASE NOTE:
***i am not a SUMBITTER, SHIA, SUNNI, HANIFAITE etc. neither do i belong to ANY GROUP / SECT WHAT SO EVER! of ANY KIND!!
 

farisdnl

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
Org shiah pun percaya hadis la,ni bukan shiah, ni golongan anti-hadis, bukan shiah/sunni, tengok profil dia

Maaf, sebab saya rujuk daripada blog ni, dan juga ada beberapa komen daripada website lain yang ada fahaman shia, mereka selalunya akan berfikiran logik dan tak akan mudah menerima kenyataan orang lain..

Wallahualam, sebab tu saya hendak tanya kepada Ahli CG berkenaan dengan fahaman ni...

Ni lagi satu blog pasal Bahayanya Fahaman Shia
http://ilham-hasani.blogspot.com/2009/05/bahaya-fahaman-syiah.html
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register