BTC USD 49,034.7 Gold USD 1,787.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

apa hukumnye perbomohkan tunangan org?

copy left

CG Top Poster Club
Messages
27,085
Joined
Jun 25, 2008
Messages
27,085
Reaction score
579
Points
161
ade sesaper leh bg pendapat ttg hal ini? atau ceritakan pengalaman anda jika pernah putus tunang gara2 org ke tiga.:-?:-?:-?:-?
 
Sponsored Post

ims

Active Member
Messages
1,123
Joined
Mar 11, 2008
Messages
1,123
Reaction score
5
Points
25
ade sesaper leh bg pendapat ttg hal ini? atau ceritakan pengalaman anda jika pernah putus tunang gara2 org ke tiga.:-?:-?:-?:-?

frankly dosa besar.
wallahualam
 

gOdFeLLa

Senior Member, InstaForex Official, Introducing Br
Messages
9,441
Paid Membership
Joined
Jan 4, 2007
Messages
9,441
Reaction score
401
Points
81
ade sesaper leh bg pendapat ttg hal ini? atau ceritakan pengalaman anda jika pernah putus tunang gara2 org ke tiga.:-?:-?:-?:-?

aku pernah kena. tapi bukan tunang la. baru jadi awek.
orang tua dia sendiri yang buat...
 

Kurma

Active+ Member
Messages
4,219
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
tak baek bdosa woooo benda2 cam ni....biarlah ia secara takdir berlaku dr Ilahi itu lebih mantap...ada hikmah
 

sconsult

CG Top Poster Club
Messages
22,646
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
Perbuatan meminta bantuan dari bomoh/dukun/pawang/tabib tu sendiri sudah boleh membawa syirik kepada Allah.
 

dr_alban

Super Active Member
Messages
7,350
Joined
Apr 5, 2007
Messages
7,350
Reaction score
170
Points
88
sape ada pnglmn..silakan cerita
 

AceGlobal13

Active Member
Messages
1,969
Joined
Dec 22, 2008
Messages
1,969
Reaction score
81
Points
30
ade sesaper leh bg pendapat ttg hal ini? atau ceritakan pengalaman anda jika pernah putus tunang gara2 org ke tiga.:-?:-?:-?:-?

Salam,

Pengalaman takde...tapi dari sudut hukum, mereka yang mem"bomoh"kan orang walaupun orang salah dan berdosa adalah Haram dan dilaknati Allah dan Rasul. bahkan boleh jatuh kufur. Sihir adalah Syirik.
 

anbusan

Super Active Member
Messages
8,368
Joined
Jan 22, 2006
Messages
8,368
Reaction score
306
Points
91
akak aku pernah kene, tunang gan duda hehe pastu bekas bini tunang die bomoh2kan duda die sampai le die putus gan akak aku. pastu aku selalu amik air dr sorang ustaz ni klinik kat shah alam tp akhir bulan die p pagoh, die kate akak aku kene ngetest gan kwn keje die....kwn keje die tu minat kat akak aku tp sbb die da ade bini so x mampu la kot jd ngetest power yg die ade kat akak aku. so secara x sengaja akak aku cam kerap gak la dikaco and cam ade deria rase ke 6 lak sbb mudah nampak kelibat hehe.

nak senang kene crk gambo mamat tu tp sampai skang x dpt2 sbb ye ah bkn kenal sangat pun. so kesimpulannye jauhilah mende2 yg bleh menyusahkan org sbb Allah tu maha kuasa hehe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register