Apa beza trading online macam InstaForex dengan tukar duit kat kaunter dekat Tesco?

Recommended Brokers


Forex Chart

lautjernih

Junior Member
Joined
Jun 22, 2019
Messages
92
Reaction score
4
Points
11
Maaf lah ye kalau soalan terlalu asas sangat; saya tak tau sangat benda2 ni.
Apa beza diantara kedua-dua ni? Sama je kan? Cuma satu online satu kat kaunter?

Harap ada yang sudi memberi pencerahan.
 
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,311
Reaction score
441
Points
136
Kaunter mengenakan spread yg tinggi

Melalui broker
Spreadnya lebih rendah

Dan mudah

Boleh join saya di xsocio markets

Kami ada training centre di penang, muar dan cyberjaya
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
97,985
Reaction score
824
Points
566
Yang mana satu ye? Kenap dia haram?
isu dia bukan halal dan haram tuan. kalau haram , semua broker forex haram ...

isu dia modal diperlukan untuk melakukan transaksi dan nilai spread dia. jika guna broker modal mula dengan modal kecil sebab ada leverage .. dan spread rendah. jika guna money changer modal besar diperlukan dan nila spread pun besar ....
 

||||||

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2007
Messages
13,380
Reaction score
241
Points
123
kalau di broker yg banyak ada di forum ini seperti instaforex dan lain2 tu, semua transaksi adalah satu pembelian kontrak atau dikenali sebagai cfd manakala di kaunter money changer tu adalah pembelian matawang fisikal. Serupa, tapi tak sama tu
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
97,985
Reaction score
824
Points
566
kalau di broker yg banyak ada di forum ini seperti instaforex dan lain2 tu, semua transaksi adalah satu pembelian kontrak atau dikenali sebagai cfd manakala di kaunter money changer tu adalah pembelian matawang fisikal. Serupa, tapi tak sama tu
ya betul tuan .. dan nilai spread nya .. sangat tinggi .... berbeza jika berdagang di broker forex
 
Sponsored Post
Top
Log in Register