BTC USD 47,427.2 Gold USD 1,781.93
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Apa Beza Kapel Dgn 1st Hand dan 2nd Hand..

NEMO

CG Super Hardcore Club
Messages
109,190
Paid Membership
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,043
Points
1,101
Ist Hand -- mean boy/gurl tu xpernah bercinta sebelum ni...kire korang la first luv dia..

2nd Hand -- mean boy/gurl tu dah penah kapel sebelum ni..



Ada sape2 leh share experience.


From my view:


kapel dgn 1st hand ni...dorang lebih jujur dalam cinta...sebb dorang xpernah bercinta dan baru merasa nikmat bercinta..

2nd Hand -- potensi dipermainkan tinggi....namun adakalanya dorang lebih berhati2 dalam bercinta...dan cuba utk tidak mencintai korang sepenuh hati..takut terluka lagi..:-?



de beza ke nemo?:-?

kalau 1st hand ni...mmg hargai cinta...skali dipermainkan...trauma...

kalau 2nd hand ni, berjaga2 dengan cinta yg datang...

seperti yg TT katakan...

nthla....xpnah bercinta ngan 1st hand...

handset baru tu ye 1st hand..:))


tgk gak....


kalau 2nd hand tu, sama ada cinta dia dulu dia yg ditinggalkan atau dia yg meninggalkan...


kalau dia yg meninggalkan ex gf dia, tgk plak sbb apa... kalau sbb da boring, jumpak awek baru, bla bla bla sori le i nak accept u...

yg 1st hand ni cinta yg dia kasi 100%...
yg 2nd hand ni cinta yg dia kasi 50%..
50% lg dia kasi kat yg lpas...
huhhuhhu.....

Kalo 3rd dapat 25% je..


tgk jgk mcam mana penerimaan dia kpd kita..kdg2 percent tu xtepat..kalau dia btl2 cinta kat kita,xkisah 2nd hand ke 3rd hand ke,dia bg 100%..cuma bgantung pada kita camne nak pupuk hbgn tu..

aku ade byk pengalaman dgn yg 1st hand..kadang2 boring gak sbb diorg xde pengalaman..ikut je ape kita ckp..

kalau yg 2nd hand plak,pun byk gak pengalaman..diorg lebih berhati2..tp kalau kita pandai layan dia,dia blh bg cinta sepenuh ati diorg kat kita..yg penting ayat mesti power..:">

setuju.....bese nya ble kapel ngan yang x prnh ada pengalaman nie...mmg tak thrill....kecuali lah,klu dua2 mmg fisrt time in love...so derang ley bnyk explore makna cinta tu....walaupun cam lambat skit....

berbeza ngan kapel yg salah sorang nya mmg x der pengalaman,so pasangan nya akan lebih mainkan peranan dan kontrol hubungan tu....tp mungkin cam bosan skit la...ble hampirsume perkara dia x tau.....

klu kapel yg dua2 2nd hand, rse nya lebih thrill dan kena hati2....samada masing2 dah terkena atau mengena.....kapel jenis ni lebih bijak membuat percaturan supaya hubungan kali ni x gagal seperti yg sebelumnya........lebih mahir dalam mengawal emosi pasangan masing2.....

samada 1st hand or 2nd hand....yg penting keikhlasan dalam menjalinkan hubungan......

arap2 bella x baca post aku nie...
mwahaha...
aku suka law dapat 1st kapel...mmg cam TT xcakap, dia jujur n setia...
dan aku cukup bahgia dengan dia(bella). aku rasa dia r kekasih awal n akhir aku...
dan...
law bab awek yg da ada pengalaman ni mmg byk kerenah...
suka mengungkit, suka menilai antara aku n ex dia dan paling aku x suka,
kuat cemburu...

1st Hand = Naif GBS
2nd Hand = Experienced

aku penah dapat yg 2nd hand....btul2 2nd hand punyer tahu....bukan cinta jer....body pun sama....tapi aku tak kisah......yg sakit hatinya.....dia selalu teringatkan yg 1st hand sleep with her.....trust me.....it's very damn hurt everytime she talk about him......Alhamdulillah aku tak jadi kawen ngan dia ........skrg aku bahagia dgn wife aku walaupun aku pun bukan 1st hand utk dia tapi i make it first hand for her....:p:p:p
 
Last edited:
Sponsored Post

rizan

Active Member
Messages
1,151
Joined
Jan 8, 2007
Messages
1,151
Reaction score
21
Points
25
kalau nak cari kapel 1st hand kena cari budak sekolah le bela dari awl..
kapel 2nd hand ni ko paham2 le nemo..tp kalau dah jodoh terima je la huhu
 

K.E.Y..kuchi

Active+ Member
Messages
3,354
Paid Membership
Joined
Jul 14, 2009
Messages
3,354
Reaction score
8
Points
25
de beza ke nemo?:-?

kalau 1st hand ni...mmg hargai cinta...skali dipermainkan...trauma...

kalau 2nd hand ni, berjaga2 dengan cinta yg datang...

seperti yg TT katakan...

nthla....xpnah bercinta ngan 1st hand...

handset baru tu ye 1st hand..:))
 
Last edited:

abahmu

Legendary Member
Messages
17,952
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,952
Reaction score
126
Points
123
bezanya samada dia tu ada dara/teruna lg ke x :))
 

hazirah

Super Active Member
Messages
6,907
Joined
Jan 9, 2009
Messages
6,907
Reaction score
102
Points
73
tgk gak....


kalau 2nd hand tu, sama ada cinta dia dulu dia yg ditinggalkan atau dia yg meninggalkan...


kalau dia yg meninggalkan ex gf dia, tgk plak sbb apa... kalau sbb da boring, jumpak awek baru, bla bla bla sori le i nak accept u...
 

MrMama

Active Member
Messages
1,631
Joined
Aug 2, 2008
Messages
1,631
Reaction score
7
Points
25
yg 1st hand xde experience yg 2nd hand expert semacam je:))
 

acan

Banned
Messages
19,661
Joined
May 31, 2009
Messages
19,661
Reaction score
15
Points
120
emm..emm..da agk TS nye..:p
 

hackerz6

Banned
Messages
3,815
Joined
Mar 6, 2008
Messages
3,815
Reaction score
9
Points
25
Ist Hand -- mean boy/gurl tu xpernah bercinta sebelum ni...kire korang la first luv dia..

2nd Hand -- mean boy/gurl tu dah penah kapel sebelum ni..



Ada sape2 leh share experience.


From my view:


kapel dgn 1st hand ni...dorang lebih jujur dalam cinta...sebb dorang xpernah bercinta dan baru merasa nikmat bercinta..

2nd Hand -- potensi dipermainkan tinggi....namun adakalanya dorang lebih berhati2 dalam bercinta...dan cuba utk tidak mencintai korang sepenuh hati..takut terluka lagi..:-?

aku stuju bro...satu lg bezanye ade n xde dare/truna..tp xsume..:D:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register