BTC USD 64,656.7 Gold USD 2,462.24
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Apa beza exchange link dan 3 way backlink?

Sponsored Post

link exchange :

site A (kawan) | site B (kita)
letak link kita | letak link dia

yang atas tuh kita exchange - depend pada link tuh samada dofollow/nofollow

letak link pada komen :

wordpress dah built in bahawa semua comment link nofollow
sama dengan blogger..

tapi kalau wordpress yang pakai plugin dofollow maknanya kita akan dpt gak page rank link juice tuh
 
Agak berbelit bersimpul mati soalan anda..Boleh gunakan Bahasa Melayu yang mudah faham..?:(( :((

itulah mula2 baca aku pn ponin :))

link exchange = 2 way backlinks
selit link kita je (contoh tinggal komen) = 1 way backlink

Dari segi PR, 1 way backlink lebih baik dari 2 way backlink. statement tuh cuma valid kalau 1 way backlink takde tag nofollow. kebanyakan comment dalam blog ada tag nofollow, jadi dari segi PR kurang membantu. Bagus utk blog exposure

Kalau nak sangat buat link exchange buat 3 ways backlink. At least kena ada 2 blog (A & B). Ko letak link blog org (katakan blog C) kat blog A kau punya. Lepas tuh suruh mamat yang ada blog C tuh letak link blog B kau punya dalam blog C

Lagi penin kan ayat aku :eek:

A --> C --> B

letak link = -->
 
link exchange :

site A (kawan) | site B (kita)
letak link kita | letak link dia

yang atas tuh kita exchange - depend pada link tuh samada dofollow/nofollow

letak link pada komen :

wordpress dah built in bahawa semua comment link nofollow
sama dengan blogger..

tapi kalau wordpress yang pakai plugin dofollow maknanya kita akan dpt gak page rank link juice tuh

faham jugak haQ dengan soalan jeruk ni sebab lost lah terutama bila baca cuba memahami ayat dia..teringat suasana makan nasi kandaq kat masjid kapitan.:p
 
itulah mula2 baca aku pn ponin :))

link exchange = 2 way backlinks
selit link kita je (contoh tinggal komen) = 1 way backlink

Dari segi PR, 1 way backlink lebih baik dari 2 way backlink. statement tuh cuma valid kalau 1 way backlink takde tag nofollow. kebanyakan comment dalam blog ada tag nofollow, jadi dari segi PR kurang membantu. Bagus utk blog exposure

Kalau nak sangat buat link exchange buat 3 ways backlink. At least kena ada 2 blog (A & B). Ko letak link blog org (katakan blog C) kat blog A kau punya. Lepas tuh suruh mamat yang ada blog C tuh letak link blog B kau punya dalam blog C

Lagi penin kan ayat aku :eek:

A --> C --> B

letak link = -->

Rasanya eches inilah dia jawapan yg jeruk mahukan..LOL:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register