Any IDea untuk langsaikan utang along

CG Sponsors




mie1975

Junior Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
72
Reaction score
0
Points
6
Salam Semua,

Saya nak mintak tolong kepada semua warga CG any idea tolong sampaikan kan...

Saya sedang menghadapi masalah dengan along. Disebabkan saya tak dapat membuat mana mana pinjaman dari bank (nama blacklist dan x pgm) terpaksala saya meminjam dari abg long pada tahun 2007 untuk perubatan anak saya sebanyak RM3000/-, nasib tidak menyebelahi saya, saya diberhentikan kerja dan dalam bulan ogos 2008 baru saya mendapat kerja dan sedang berusaha untuk melunaskan utang along yang dah jadi RM10,000 . Dah pelbagai cara saya buat untuk membuat pinjaman sehingga ari nie gagal. Sekarang saya dah tidur tak lena and berserah pada allah sahaja. Family dan member2 sume tak nak tolong sume kata tak da duit.

Sekian....
 
Sponsored Post

endingman86

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
11,492
Reaction score
61
Points
120
kawan2..ade idea x nak tolong kawan kite nie???
 

MrMama

Active Member
Joined
Aug 2, 2008
Messages
1,631
Reaction score
7
Points
25
mak oi pinjam 3k dh jadi 10k la nih:eek:...takut gak aku coz anak aku xde insurance lagi just tompang aku pye je..rileks bro kat dlm nih ramai otai loan boleh tlg
 
Last edited:

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
65
:-?:-?:-?
takder idea nak tolong...
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,178
Reaction score
1,041
Points
1,101
mak ai...cepat betul naik..bape interest along tu........try bkin OD-ASB..
 

tuksidang

Banned
Joined
Jul 26, 2008
Messages
4,972
Reaction score
462
Points
41
Jom ikut aku..
Dalam sebulan bleh settle RM10K tu..
 

emziza

Fun Poster
Joined
Mar 18, 2007
Messages
509
Reaction score
0
Points
10
Salam Semua,

Saya nak mintak tolong kepada semua warga CG any idea tolong sampaikan kan...

Saya sedang menghadapi masalah dengan along. Disebabkan saya tak dapat membuat mana mana pinjaman dari bank (nama blacklist dan x pgm) terpaksala saya meminjam dari abg long pada tahun 2007 untuk perubatan anak saya sebanyak RM3000/-, nasib tidak menyebelahi saya, saya diberhentikan kerja dan dalam bulan ogos 2008 baru saya mendapat kerja dan sedang berusaha untuk melunaskan utang along yang dah jadi RM10,000 . Dah pelbagai cara saya buat untuk membuat pinjaman sehingga ari nie gagal. Sekarang saya dah tidur tak lena and berserah pada allah sahaja. Family dan member2 sume tak nak tolong sume kata tak da duit.

Sekian....
tuan,
boleh bagi email or no.hp
pm saya.:)
 

tuksidang

Banned
Joined
Jul 26, 2008
Messages
4,972
Reaction score
462
Points
41
aku tk perlukan modal sesen pun..
cuma rajin + usaha yg sungguh2 jer
sebulan bleh settle itu RM10K
 

kasmarol

Super Active Member
Joined
Dec 12, 2008
Messages
9,935
Reaction score
59
Points
80
hm...tolong up ehsan untuk TT
 

neo_laguna

Fun Poster
Joined
May 20, 2007
Messages
914
Reaction score
19
Points
25
em...camne susah pon kan...aku nasihatkan jgn la pinjam along......sorry to say my fren...by the way...solution nye...ko try gi baitulmal...wife aku keje kat baitulmal n9 die ckp MB ade buat peruntukkan untuk sesape yg nak setelkan hutang along nih...tp bawah budi bicare MB jugak la...ko try la...secepat mungkin...ko duk mane? klu negeri lain tuh aku tak tau la kan...ko try je dulu mane tau rezeki ko ade...leh la setelkan hutang tuh...sian aku tgk org utang along ni...sbb sepupu aku dah penat lari dr along...mmg kesian...ni je info yg aku dapat tolong selebihnye ko pegi la tanye...aku doakan ko dpt la...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register