Anxiety and Can't sleep

CG Sponsors




saiful89

Fun Poster
Joined
Oct 26, 2007
Messages
273
Reaction score
0
Points
10
I wonder if anyone else gets this...
I go to bed and just lay here and can't fall asleep...
Then, if I fall asleep and BOOM...tros terjaga balik...
Plus, Rasa jantung tuh cam nak berlumba [menyebabkan ssh nak bernafas]...i dont know why...
i have no problems at all...im not stress...
benda nih terjadi since bln 6,2009...sebelum tuh tak der...
i read every ayat2 al-Quran yg dah diberikan oleh ibu saya...but nothing happen...~

so..untuk doktor2 yg ada kat CG nih or ada yg berpegalaman...

TOLONG SAYA...~ should i take a medicine? and i wonder...what is xanax? adakah ia membantu?:(:(:(
 
Last edited:
Sponsored Post

absani

Fun Poster
Joined
Oct 26, 2009
Messages
181
Reaction score
0
Points
10
Cuba check tiroid kerana saya ada tiroid dan simptomnya jantung berdebar2, susah tidur, berpeluh dan berat badan turun. Penyakit tiroid boleh dikesan melalui pengambilan darah specimen. Cuba bertanya doktor ok....:)
 

saiful89

Fun Poster
Joined
Oct 26, 2007
Messages
273
Reaction score
0
Points
10
ooo...tiroid 1 of the symptom...~

thx...nanti saya jumpa doktor...

saya ingatkan biasa jer...but lately...makin menjadi2..~

thx absani...~
 

little_lily

Legendary Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
14,859
Reaction score
101
Points
123
u ader amek aper2 supplement? kalo herbalife tea mmg bg jantung berdegup kencang.. and kalo minum coffee in teh afterno0n pun effect dier mmg boleh sampai ke malam

but dude, whatever u do, DO NOT TAKE ANY MEDICATION

u'll just get addicted and it's bad for ur kidney and it will bring all kinds of other problem, lets just cure it the natural way oki..

and try massage and ear candling, i heard it helps
 

fique

Active Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
1,279
Reaction score
3
Points
25
Saya pun pernah mengalami. Memng ia anxiety disoder.Disebabkan tekanan yang tinggi. Xanax just untuk penenang supaya tuan boleh tidur. Tuan better check blood pressure dulu.
 

little_lily

Legendary Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
14,859
Reaction score
101
Points
123
Saya pun pernah mengalami. Memng ia anxiety disoder.Disebabkan tekanan yang tinggi. Xanax just untuk penenang supaya tuan boleh tidur. Tuan better check blood pressure dulu.
kalo ader tekanan, dun u think lebih baik selesaikan isu yg membuat u full of anxiety dr amek ubat yg penyelesaian sementara jer :)
 

saiful89

Fun Poster
Joined
Oct 26, 2007
Messages
273
Reaction score
0
Points
10
u ader amek aper2 supplement? kalo herbalife tea mmg bg jantung berdegup kencang.. and kalo minum coffee in teh afterno0n pun effect dier mmg boleh sampai ke malam

but dude, whatever u do, DO NOT TAKE ANY MEDICATION

u'll just get addicted and it's bad for ur kidney and it will bring all kinds of other problem, lets just cure it the natural way oki..

and try massage and ear candling, i heard it helps
i think i x pernah ambik any supplement..~ and i hate coffee..~

i heard that xanax is one of the drugs...but i taw macam mana lagi nak solve this prob...~

ssh nak nafas...sakit dada...penin...letih selepas tido...x bley tido...etc..~

setiap hari saya kena...even skang pown x bley nak duduk senang...~

btw...massage really works? thx...
 

saiful89

Fun Poster
Joined
Oct 26, 2007
Messages
273
Reaction score
0
Points
10
Saya pun pernah mengalami. Memng ia anxiety disoder.Disebabkan tekanan yang tinggi. Xanax just untuk penenang supaya tuan boleh tidur. Tuan better check blood pressure dulu.
ok...nanti saya gi jumpa doc...~
 

little_lily

Legendary Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
14,859
Reaction score
101
Points
123
i think i x pernah ambik any supplement..~ and i hate coffee..~

i heard that xanax is one of the drugs...but i taw macam mana lagi nak solve this prob...~

ssh nak nafas...sakit dada...penin...letih selepas tido...x bley tido...etc..~

setiap hari saya kena...even skang pown x bley nak duduk senang...~

btw...massage really works? thx...
owh, sounds hormonal, i think ader kebenarannyer teori tiroid tu.. ader peluh2 without any reason tak?

and yeah, massage works, cari yg ader gambar tapak kaki besar, tmpt reflexology, tp jgn suh urut tapak kaki, suh urut satu badan, and make sure the tukang urut is from china, not local.. ini i dah try

or u can try ayurveda treatment.. i heard that the moment they pour hot oil on ur forehead u akan trus tertido.. but me myself never tried that yet :)
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
aku slalu gak jadi camtu
jantung berdegup laju rasa macam tak cukup oksigen tengah2 malam

try bersukan petang2 tue
jogging ke
nanti malam badan kita senang sket nak tido

jgn amik apa2 drug lagi
sbb tak ckup kronik

klau rajen p la jumpa psychiatrist
 
Sponsored Post
Top
Log in Register