Anwar tak mampu tadbir negara di saat krisis, kata Dr M

CG Sponsors




jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,764
Reaction score
2,469
Points
201
Tun nak buktikan bahaya DAP berada di belakang tabir sesuatu kerajaan... sekarang ramai dah sedar jika DAP diberi kuasa apa jadi....
ingat DAP ke yg problem ?
Yang problem tu bukan DAP..
Tapi cina..

Tengok pe cina jho low buat dkt najib ?

Kita patut kena faham..
Tak kisah DAP atau MCA..

Cina tetap cina terutama jenis mindset nak hak samarata..

Dalam MCA pun ada je cina mcm ni..
diorang hidup support sesama diorang..

xde function tun nk tunjuk DAP tu problem..
Sedangkan yang problem adalah cina..

Mereka yang menumpang dan tak reti nak hormat..
Pelembagaan..

Patut orang melayu faham..
Yang problem di malaysia bukan UMNO..

Tapi sikap orang melayu yang tamak..
Nak jawatan, nak kedudukan, nak harta..

Cina nak kumpul harta.. Aku leh terima..
Yang takleh terima..
Melayu pun nak kumpul harta ?
Apa nak bawa masuk kubur ?

Berbalik kpd Apa yang dikatakan kesan "DAP berkuasa" tak mencerminkan DAP yg problem..

tapi mencerminkan kegagalan tun dalam menjadi pemimpin..

leh faham point aku ?
x faham leh bertanya..
 
Sponsored Post

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,978
Reaction score
1,674
Points
101
ingat DAP ke yg problem ?
Yang problem tu bukan DAP..
Tapi cina..

Tengok pe cina jho low buat dkt najib ?

Kita patut kena faham..
Tak kisah DAP atau MCA..

Cina tetap cina terutama jenis mindset nak hak samarata..

Dalam MCA pun ada je cina mcm ni..
diorang hidup support sesama diorang..

xde function tun nk tunjuk DAP tu problem..
Sedangkan yang problem adalah cina..

Mereka yang menumpang dan tak reti nak hormat..
Pelembagaan..

Patut orang melayu faham..
Yang problem di malaysia bukan UMNO..

Tapi sikap orang melayu yang tamak..
Nak jawatan, nak kedudukan, nak harta..

Cina nak kumpul harta.. Aku leh terima..
Yang takleh terima..
Melayu pun nak kumpul harta ?
Apa nak bawa masuk kubur ?

Berbalik kpd Apa yang dikatakan kesan "DAP berkuasa" tak mencerminkan DAP yg problem..

tapi mencerminkan kegagalan tun dalam menjadi pemimpin..

leh faham point aku ?
x faham leh bertanya..
cina tak problem. jgn rasist.
uncle kentang tu cina, dia problem ke?
ebit liew pun cina, dia problem ke?

fahaman komunis dalam DAP itu yg problem.

so kalau tun m gagal jadi pemimpin dia pun dah letak jawatan
game over.

bak kata @BenVentures
no issue pls move on.. haha
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
9,483
Reaction score
1,086
Points
151
ingat DAP ke yg problem ?
Yang problem tu bukan DAP..
Tapi cina..

Tengok pe cina jho low buat dkt najib ?

Kita patut kena faham..
Tak kisah DAP atau MCA..

Cina tetap cina terutama jenis mindset nak hak samarata..

Dalam MCA pun ada je cina mcm ni..
diorang hidup support sesama diorang..

xde function tun nk tunjuk DAP tu problem..
Sedangkan yang problem adalah cina..

Mereka yang menumpang dan tak reti nak hormat..
Pelembagaan..

Patut orang melayu faham..
Yang problem di malaysia bukan UMNO..

Tapi sikap orang melayu yang tamak..
Nak jawatan, nak kedudukan, nak harta..

Cina nak kumpul harta.. Aku leh terima..
Yang takleh terima..
Melayu pun nak kumpul harta ?
Apa nak bawa masuk kubur ?

Berbalik kpd Apa yang dikatakan kesan "DAP berkuasa" tak mencerminkan DAP yg problem..

tapi mencerminkan kegagalan tun dalam menjadi pemimpin..

leh faham point aku ?
x faham leh bertanya..
Bkn semua cina jahat dn bukan semua melayu baik tu ja bro
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,764
Reaction score
2,469
Points
201
cina tak problem. jgn rasist.
uncle kentang tu cina, dia problem ke?
ebit liew pun cina, dia problem ke?

fahaman komunis dalam DAP itu yg problem.

so kalau tun m gagal jadi pemimpin dia pun dah letak jawatan
game over.

bak kata @BenVentures
no issue pls move on.. haha
Yang kita duk pertikai ni semua yang tak faham bahasa..

Yang tak boleh nak tolak ansur..
Yang pentingkan diri sendiri..
Yang rasa diri mereka ini berkuasa..

Ada aku petik uncle kentang ? Ada aku petik ustaz ebit liew ?

Aku petik cina yang tak hormat pelembagaan..
Aku petik melayu yang tamak kuasa..

So point aku jelas.. Jenis2 cina x hormat pelembagaan.. Jenis nak hak samarata komunis..

Kalau ada kt sini cina yang terasa.. Itu maksud nya kau x hormat pelembagaan.. Sebab tu kau terasa..

Klo uncle kentang dan ustaz ebit liew terasa..
Itu berpunca dari diorang x hormat pelembagaan..

-------
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,764
Reaction score
2,469
Points
201
Bkn semua cina jahat dn bukan semua melayu baik tu ja bro
Baca balik komen aku..

Aku dh state dgn jelas..

Cina tetap cina terutama jenis mindset nak hak samarata..

Sedangkan yang problem adalah cina..

Mereka yang menumpang dan tak reti nak hormat..
Pelembagaan..

Ianya merangkumi semua cina..
Yang nak haksamarata..

Manakala mereka yang menghormati pelembagaan.. Hidup saling menghormati x menjadi masalah..
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,978
Reaction score
1,674
Points
101
Yang kita duk pertikai ni semua yang tak faham bahasa..

Yang tak boleh nak tolak ansur..
Yang pentingkan diri sendiri..
Yang rasa diri mereka ini berkuasa..

Ada aku petik uncle kentang ? Ada aku petik ustaz ebit liew ?

Aku petik cina yang tak hormat pelembagaan..
Aku petik melayu yang tamak kuasa..

So point aku jelas.. Jenis2 cina x hormat pelembagaan.. Jenis nak hak samarata komunis..

Kalau ada kt sini cina yang terasa.. Itu maksud nya kau x hormat pelembagaan.. Sebab tu kau terasa..

Klo uncle kentang dan ustaz ebit liew terasa..
Itu berpunca dari diorang x hormat pelembagaan..

-------
1605749858605.png

ini lah ape yg ko kata :)

uncle kentang tu cina lah
ebit liew tu cina lah
ustad ridwan teh pun cina jugak

cina tak salah..
fahaman komunis DAP yg salah.

1605750216622.png
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,764
Reaction score
2,469
Points
201
View attachment 313911
ini lah ape yg ko kata :)

uncle kentang tu cina lah
ebit liew tu cina lah
ustad ridwan teh pun cina jugak
Boleh je ambil separuh komen aku tafsir sendiri..

Aku xleh kata apa..

Tapi kalau baca penuh komen aku..

Boleh faham maksud yang nak disampaikan..

Dap bukan problem..
Yang problem cina..

Jho low tu problem tak ?

Dia dap ke ?

Ke dia mca ?

Ke dia xda parti ?

Lepas tu aku sambung hujah..

"Cina tetap cina terutama jenis mindset nak hak samarata..

Dalam MCA pun ada je cina mcm ni..
diorang hidup support sesama diorang..

xde function tun nk tunjuk DAP tu problem..
Sedangkan yang problem adalah cina..

Mereka yang menumpang dan tak reti nak hormat..
Pelembagaan.."

So kalau baca semua komen aku tu..

X timbul isu.. Kalau baca separuh n then nak kata rasis.. Itu terpulang.. 😉
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,978
Reaction score
1,674
Points
101
Boleh je ambil separuh komen aku tafsir sendiri..

Aku xleh kata apa..

Tapi kalau baca penuh komen aku..

Boleh faham maksud yang nak disampaikan..

Dap bukan problem..
Yang problem cina..

Jho low tu problem tak ?

Dia dap ke ?

Ke dia mca ?

Ke dia xda parti ?

Lepas tu aku sambung hujah..

"Cina tetap cina terutama jenis mindset nak hak samarata..

Dalam MCA pun ada je cina mcm ni..
diorang hidup support sesama diorang..

xde function tun nk tunjuk DAP tu problem..
Sedangkan yang problem adalah cina..

Mereka yang menumpang dan tak reti nak hormat..
Pelembagaan.."

So kalau baca semua komen aku tu..

X timbul isu.. Kalau baca separuh n then nak kata rasis.. Itu terpulang.. 😉
melayu takde problem ke?

kalau jo low problem
uncle kentang problem tak?

negara tak perlukan rasis.
kita kene kerjasama sesama kaum.

Fahaman DAP yg kene tolak.
melayu dalam DAP pun ramai tolak perlembagaan tolak agung.
pasal kepala otak dah kene cuci.
 

stonz

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,715
Reaction score
199
Points
43
hebat tuan2 berbahas.. boleh dah jadi ahli politik.. petah berbicara...
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,764
Reaction score
2,469
Points
201
melayu takde problem ke?

kalau jo low problem
uncle kentang problem tak?

negara tak perlukan rasis.
kita kene kerjasama sesama kaum.

Fahaman DAP yg kene tolak.
melayu dalam DAP pun ramai tolak perlembagaan tolak agung.
pasal kepala otak dah kene cuci.
Aku dah ketengahkan pendapat..
Malang nya tn mata pena x baca..
Lepas tu quote separuh komen aku ajak bincang..

Penat bincang gini.. 🥵

Ni komen aku ttg melayu..

IMG_20201119_121138.jpg


So dlm komen aku dh aku ketengahkan masalah cina yang x nak follow pelembagaan dengan melayu yang tamak..

Ini bukan masalah parti.. Ini masalah orang kita..

Melayu cara dia..
Cina cara dia..

Aku boleh comfirmkan..
Cina dlm parti mca pun ada sama perangai mcm dalam parti dap.. Mereka tetap cina² yang tak faham pelembagaan..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register