BTC USD 60,698.6 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Antik GEL : Multipurpose Gel

qaseh zada

Freshie
Joined
Nov 9, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
Assalammualaikum wbt. Hai semua warga CG..salam kenal :)

Saya berbesar hati ingin berkongsi dengan semua tentang kebaikan dan kehebatan produk pelbagai guna, dari hujung rambut ke hujung kaki dari kanak-kanak hingga dewasa iaitu Antik GEL. Antik GEL sudah 13 tahun berada di pasaran. Tak pernah dengar? ok, serba sedikit salasilah Antik GEL ini.

Suatu masa dulu, Antik GEL dikenali dengan nama Dolla Cantik. Jadi, siapa-siapa yang pernah menggunakan dan mengakui kehebatan produk Dolla Cantik. Jangan kompius, Antik Gel = Dolla Cantik.
Produk yang sama, keberkesanan yang sama, harga yang sama
Cuma nama yang berbeza since company dulu dah tutup. Atas usaha bekas staff company Dolla Cantik yang berpendapat Dolla Cantik adalah "khazanah" yang berharga jadi produk superb ni telah dipack semula dengan nama Antik GEL.

Antik GEL

Gel berwarna hijau yang memberi sensasi dingin dan berangin (tak panas dan tak pijar) kepada pemakainya. Apabila disapu ke anggota badan mengeluarkan losyen putih. Sesuai untuk pelbagai kegunaan dari hujung rambut ke hujung kaki. Cepat menyerap dan tak melekit.

Bahan-bahan : natural herbs, purified water, menthol crystal, glycerine, diazolidinyl urea.

Kegunaan khusus:

1. Membantu menghapuskan lemak berlebihan di bahagian bawah kulit.
2. Menghilangkan kesan retak di perut bagi wanita lepas bersalin dan menjadikan kulit lembut dan licin.
3. Membakar lemak dan kolestrol.
4. Mengeluarkan angin dan kembung.
5. Mencairkan darah.
6. Melancarkan peredaran darah.

Kegunaan lain:

1. Mengempiskan perut buncit.
2. Sakit pinggang.
3. Haid tidak teratur/ Senggugut.
4. Kencing tak lawas/ Batu karang.
5. Sakit perut/ sembelit
6. Buasir.
7. Menguatkan tenaga batin.
8. Migrain.
9. Kecederaan dalaman.
10. Patah/ retak tulang.
11. Mengurangkan ketagihan merokok.
12. Merawat luka-luka kecil/ melecur
13. Kudis kencing manis.
14. Sakit lutut/ sengal-sengal sendi/ Kebas-kebas kaki
15. Bisul
16. Jerawat
17. Resdung
18. Penyakit kulit/ gatal-gatal kesan gigitan nyamuk/ kayap
19. Sakit gigi
20. Beguk / tiroid
21. Batuk/ Selseme
22. Gaut/ athiritis
23. Kanak-kanak kencing malam
24. Angin pasang surut
25. Mencegah kanser payudara/ mencantikkan payu dara
26. Risa/ lelah (asma)

Cara penggunaan:
Gunakan siang dan malam setiap hari ditempat berlemak atau sakit. Urut dengan lingkaran bulatan sehingga meresap dan mengeluarkan losyen putih. Untuk kesan yang lebih cepat dan efektif, balut dengan plastik supaya sensasi dingin "terperangkap" lebih lama.

Testimonial:
1) Makeup_Junkie
I love this Gel very much time tu... u can see result faster when u berbengkung la...especially for those yg baru habis bersalin... lagi cepat nampak... sbb berbengkung siang malam...dahtu gel ni bleh buat massage gak... very relaxing...kalau kat shoulder cam ader tense sikit, apply this gel.. rasa...hmmmmm... relax...

2) kuntakpindek
>> nak cite skit kalu sape ada migrain tu...insyaAllah bole kurg dgn gel ni. cuma letak gel ni skit atas kepala dan urut2 sampai meresap..kepala kita akan rasa berangin dan lega la skit..:)
nak cite skit ari ni...
>> saya hepi sungguh skrg ni..sb perut dah makin kempis sejak guna gel ni.cuma sapu sebelum tido dan pagi esok plg tidak mesti membuang.mcm saya ni kat blkg badan mudah naik spare tyre..tp lepas guna gel ni,walau x sapu kat situ..spare tyre dah makin kurg...hehehehe:loveliness:
>> betul tu mama..masa zaman dolla cantik tu..saya sekolah lagi..masa tu mak yg sibuk guna.pastu hilang kisah. tp x pasti la yg gel ni kot2 upgrade dr dolla tu...mana tau tukar nama je sb packaging dia mcm sama je kan..:eek:
yap betul tu..memg angin jahat kuar abis kalu pakai kan...tp lega la perut pastu...hahahhaha:lol:

3) My abah, Ariffin Sidek (0199311929)
ok, ni pengalaman daripada abah saya sendiri. Dia bawak teksi, perut memang boncit dan pakai baju memang sendat. Selalu mengomel yang perut dia sakit sebab bergesel dengan stereng teksi. huhuhu. Pastu saya bagi dia cuba pakai, my mama pakaikan setiap malam. Dan hasilnya dalam 2 minggu, perut buncitnya susut. Ketara sangat walaupon belumla kempis sepenuhnya. Berat dia sebelum ni ialah 85 kg dan tak pernah kurang daripada 80 kg. Sekarang berat dia ialah 79 kg. dia sangat suka okkey :)
Kesan pemulihan, pembuangan dia lawas. Mcm kena flush jek, kuarla toksin2 lama yang menyendatkan usus. Sekarang sambil-sambil bawak teksi dia aktif menjual gel ni di kalangan driver-driver teksi area Kuantan ni.

4) memyself :)
ok, masalah saya ialah rambut gugur dan migrain. Jadi, pakai selalu sebelum tidur dan lepas mandi. Rambut kurang gugur dan migrain cepat lega. Nak tidur tu lena jek. Sangat best taw. Lagi best bila bungkus dengan plastik biasa tu, dingin dan segar jek. Lagi satu kes, saya apply dekat muka. Letak kat jerawat, cepat betul kecutnya.

SDC11169.JPG


HARGA : RM 30 (100 g)
Postage : RM 35 (pos laju)

Nak order?
email:[email protected]
call/sms:0145005852
Antik GEL ini adalah 100% milik bumiputera. Dan modus operanti untuk promosinya ialah secara offline dengan mengikuti kumpulan-kumpulan AMANAH IKHTIAR MALAYSIA dan dari rumah ke rumah. Jadi banyak testimonial adalah dari mulut ke mulut, dan saya akan update dengan lebih kerap.Harapannya dengan inisiatif membawa ke pasaran online memberi 1001 rahmat kepada semua. :)
 
Sponsored Post

qaseh zada

Freshie
Joined
Nov 9, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
Penyelesaian bagi masalah resdung:

Nak tahu tahap resdung anda, colek Antik GEL menggunakan jari kelinking. Ratakan dengan kedua-dua jari dan sapukan di telinga (buat macam korek telinga), biarkan 5 min. Anda akan rasa merenyam, gatal-gatal. Jika rasa tersangat gatal, bermakna resdung anda agak teruk.

Cara mengubati:
1) Sapu di hidung sekerap mungkin dan..
2) Didihkan air, masukkan dalam mangkuk, tambah dengan 2 sudu teh Antik GEL. Hadapkan muka ke dalam mangkuk (wapkan muka). Untuk lebih efektif, selubung dengan towel.

p/s: Ada kes resdung yg kronik sampai keluar ulat-ulat resdung yang bermaharajalela dalam muka pesakit.Jangan panik, sapu dengan towel lembap yang suam.

Jom cuba Antik Gel, RM 35 including pos laju.
 

qaseh zada

Freshie
Joined
Nov 9, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
Penyelesaian bagi masalah resdung:

Nak tahu tahap resdung anda, colek Antik GEL menggunakan jari kelinking. Ratakan dengan kedua-dua jari dan sapukan di telinga (buat macam korek telinga), biarkan 5 min. Anda akan rasa merenyam, gatal-gatal. Jika rasa tersangat gatal, bermakna resdung anda agak teruk.

Cara mengubati:
1) Sapu di hidung sekerap mungkin dan..
2) Didihkan air, masukkan dalam mangkuk, tambah dengan 2 sudu teh Antik GEL. Hadapkan muka ke dalam mangkuk (wapkan muka). Untuk lebih efektif, selubung dengan towel.

p/s: Ada kes resdung yg kronik sampai keluar ulat-ulat resdung yang bermaharajalela dalam muka pesakit.Jangan panik, sapu dengan towel lembap yang suam.

Jom cuba Antik Gel, RM 35 including pos laju.
 

qaseh zada

Freshie
Joined
Nov 9, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
Penyelesaian bagi masalah buasir:

Pedapkan Antik GEL dengan jari (jangan colek taw, beza tu).Bagi minyaknya saja yg lekat di jari kemdian sapu di buasir ( u know where..hehehe). Sy tak syorkan colek sebab nanti banyak sgt yg disapu kat buasir tu, nanti tak tahan plak rasa dingin gel ni.
InsyaALLAH, masalah anda akan terawat. Cubalah :)
 

qaseh zada

Freshie
Joined
Nov 9, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
Penyelesaian bagi masalah buasir:

Pedapkan Antik GEL dengan jari (jangan colek taw, beza tu).Bagi minyaknya saja yg lekat di jari kemdian sapu di buasir ( u know where..hehehe). Sy tak syorkan colek sebab nanti banyak sgt yg disapu kat buasir tu, nanti tak tahan plak rasa dingin gel ni.
InsyaALLAH, masalah anda akan terawat. Cubalah :)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register