Santai Antara jodoh dan duit...yang mana satu??

CG Sponsors




Yang mana satu pilihan anda?(baca post pertama)


  • Total voters
    0

aBe_kun89

Active Member
Platinum Member
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
Tujuan aku bukak thread ni semata2 nak try function poll kat CG...huhu...apa2pun...persoalan ni memang dah lama bermain di pikiran aku...contohnye aku bagi situasi nih...

Korang solo/single dan miskin/kedana...suatu hari..datang 2 pilihan untuk korang...dan korang kena pilih satu je...

1)Lelaki/perempuan yang nak jadi teman hidup korang..

2)Duit ribu riban supaya korang hidup senang...

Dan korang suka kedua2nya...tapi kena pilih satu je...mana satu eh???:-?

p/s:ni xda kena mengena ngan idop aku...betol..percayalah...hehe:)cgrock


ramai tak clear soalan tt

ada yang jawab, pilih duit sbb dah kawen. so wife tu apa?
samalah mamcm pilih wife atau duit.

ada jugak yang kata pilih duit sbb nnt bila dah kaya, ramai org nak.

kene pilihn satu

kalau pilih duit, maknanye takde cintas ssmpai bile2 tak kisah la dah kawen ke apa ke

kalau pilih cinta, takde duit. tak kisah la berusaha keras ke apa ke, tetap takde duit.

so.. di sini aku memilih DUIT.
aku taknak cinta, tapi aku mahu duit :)
hehe...ada gak yang mengerti soalan aku...tahniah bro!ini la apa yang aku maksudkan...PILIH SATU JE...dah tulis kat 1st post..huhu..sequence yang berlaku selepas tu takda kena mengena~:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

PiChA

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2008
Messages
2,621
Reaction score
3
Points
25
aku pilih duit.... sbb aku dah kawin... ha ha haaa...
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
kalu ada duit..aku boleh kawin dua tiga empat..x kawin pun x per..sbb ade wit..tabur jer pasti ade yg ikut..ha ha ha...hari2 tukar lauk...ha ha ha...ade aweks nie menyusahkan..lagi2 pompuan zaman sekarang..bukan boleh pakai..buat main boleh la..
 

sarialong

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
3,116
Reaction score
1
Points
25
tengok jodoh bro tu cmne..kalau pompuan kaya..maka bro pilih option 1 maka dapat lah option ke2 tuh..hehehhe
 

fine net

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,404
Reaction score
338
Points
136
duit,sbb aku lelaki...aku yg akan tanggung bakal bini aku nnti....
 

aBe_kun89

Active Member
Platinum Member
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
kalu ada duit..aku boleh kawin dua tiga empat..x kawin pun x per..sbb ade wit..tabur jer pasti ade yg ikut..ha ha ha...hari2 tukar lauk...ha ha ha...ade aweks nie menyusahkan..lagi2 pompuan zaman sekarang..bukan boleh pakai..buat main boleh la..
keh3...kenyataan panas ni bro~:))
 

aBe_kun89

Active Member
Platinum Member
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
tengok jodoh bro tu cmne..kalau pompuan kaya..maka bro pilih option 1 maka dapat lah option ke2 tuh..hehehhe
memang pandai bro along...ini baru pakej..:p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register