Antara civic dan city...

CG Sponsors




raywanji

Active Member
Joined
Jan 7, 2010
Messages
1,252
Reaction score
0
Points
20
assalam rakan2 sekalian,

aku tgh survey civic FD..stakat ni ade 2 bijik yang menarik minat aku:

1) tahun 2006..harga 72k..full leather seat..tp body standard..pasal service record xde plak aku tanye..mileage 66000..:">

2) tahun 2007..harga sama jugak 72k..sume standard spec..tp full service..mileage 76000..:D

tetiba pulak..muncul sebuah city yang agak menarik minat,,:))

3)tahun 2009..harga maseh sama 72k..full spec..full service record..mileage dia baru 27,000..:eek:

nak ikut beza mileage tu agak ketara..bab full service kete no 2 n 3 menang..leather seat tu brapa kosnye eh?kalo agak2 tak significant sgt aku xkesah..so cane eh bro2 otai sekalian?yang mana patut aku amik?:)cgrock:)cgrock:)cgrock

tenkiu..
 
Sponsored Post

apis_ff

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2009
Messages
226
Reaction score
2
Points
15
civic for power.. city kalau nak jimat minyak..
 

raywanji

Active Member
Joined
Jan 7, 2010
Messages
1,252
Reaction score
0
Points
20
civic for power.. city kalau nak jimat minyak..
kalo dapat 2.0 sdap la kot..1.8 tak berapa..huhuh..tp dgr2 cite civic nyer minyak pun ok jugak..tp xsejimat city la..
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,134
Reaction score
211
Points
123
kalo mileage nie used car dealer ley adjust sesuka hati x? sebab aku pun jumpe city 2009 mileage baru 20k :eek::eek:
satu lagi soalan, kalo pakai twin ekzos kat city ade effect minyak ke ( penjimatan)?
 

fine net

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,404
Reaction score
338
Points
136
bgs jgak TT bukak thread nie...

used civic FD nie slalu problem x?
klu problem kos dia tinggi x?


*dlm pertimbangan nk upgrade persona ke preve atau civic FD (use)
 

raywanji

Active Member
Joined
Jan 7, 2010
Messages
1,252
Reaction score
0
Points
20
kalo mileage nie used car dealer ley adjust sesuka hati x? sebab aku pun jumpe city 2009 mileage baru 20k :eek::eek:
satu lagi soalan, kalo pakai twin ekzos kat city ade effect minyak ke ( penjimatan)?
good question tu..aku tak sure dia leh adjust ke tak..tapi for confirmation rasanya bleh kol honda n tanya..bagi no engine or chassis or no plate..tp no plate ade yang tuka so susah la kot..twin ekzos member aku ade pakai..dia kata sama je..sbb city dah mmg jimat minyak..FD kuat sikit minyak daripada city ke?
 

raywanji

Active Member
Joined
Jan 7, 2010
Messages
1,252
Reaction score
0
Points
20
bgs jgak TT bukak thread nie...

used civic FD nie slalu problem x?
klu problem kos dia tinggi x?


*dlm pertimbangan nk upgrade persona ke preve atau civic FD (use)
tu la salah 1 bnda yang aku concern..aku skang pkai persona..xdela sakit maintenance dia..jangan kang dah amik FD tetiba kos naik 100%..mampus..haha..kau dah jumpa FD yang ok ke bro?brapa rege?
 

Ququd

Banned
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,305
Reaction score
0
Points
20
Civic pls.
Barulah kacak bergaya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register