BTC USD 38,326.2 Gold USD 1,802.69
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Others Anney ketagih makan batu lebih 30 tahun

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,557
Reaction score
2,864
Points
206
makan-batu.jpeg


NEW DELHI – Seorang lelaki warga emas di negeri Maharasthra, India mampu bertahan dengan hanya makan batu setiap hari sejak 32 tahun lalu, lapor portal Detik Food kelmarin.

Ramdas Bodke, 78, yang tinggal di kampung Adarki Khurd makan 250 gram batu setiap hari dan mengamalkan rutin itu setelah mengalami sakit perut secara berterusan.

Ramdas telah berubat di merata-rata tempat, namun penyakitnya tidak sembuh.

Dia yang tidak tahan menanggung kesakitan akhirnya mengikut saranan seorang penduduk di kampungnya untuk mengganti makanan dengan batu.

Ramdas mengakui tidak lagi berasa sakit perut dan meneruskan amalan makan batu hingga berpuluh tahun lamanya.

Diet pemakanan yang aneh dan ekstrem itu dibantah anggota keluarga lelaki itu yang bimbang dengan kesihatan dirinya.

Begitupun, kerana ketagih makan batu, Bodke mengambil keputusan memakannya secara bersembunyi.

Menurut beberapa pakar perubatan, ketagihan makan batu itu dikaitkan dengan masalah mental yang dihadapi Bodke. – Agensi

 
Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
22,369
Reaction score
3,060
Points
201
makan-batu.jpeg


NEW DELHI – Seorang lelaki warga emas di negeri Maharasthra, India mampu bertahan dengan hanya makan batu setiap hari sejak 32 tahun lalu, lapor portal Detik Food kelmarin.

Ramdas Bodke, 78, yang tinggal di kampung Adarki Khurd makan 250 gram batu setiap hari dan mengamalkan rutin itu setelah mengalami sakit perut secara berterusan.

Ramdas telah berubat di merata-rata tempat, namun penyakitnya tidak sembuh.

Dia yang tidak tahan menanggung kesakitan akhirnya mengikut saranan seorang penduduk di kampungnya untuk mengganti makanan dengan batu.

Ramdas mengakui tidak lagi berasa sakit perut dan meneruskan amalan makan batu hingga berpuluh tahun lamanya.

Diet pemakanan yang aneh dan ekstrem itu dibantah anggota keluarga lelaki itu yang bimbang dengan kesihatan dirinya.

Begitupun, kerana ketagih makan batu, Bodke mengambil keputusan memakannya secara bersembunyi.

Menurut beberapa pakar perubatan, ketagihan makan batu itu dikaitkan dengan masalah mental yang dihadapi Bodke. – Agensi



lantak kau..malas nak hadam story begini..hehehe
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
28,843
Reaction score
2,103
Points
206
nk tau jugak, doktor penah cek status kesihatan anney?
ado xray perut anney?
cmno batu tu di hancurkan asid dlm perut?
anney berak kluar apo? pasir?

den nak tau, misteri sungguh nih
 

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
8,474
Reaction score
776
Points
121
Kalau binatang carnivore macam buaya memang dia telan batu untuk tolong hadamkan tulang-tulang yang ditelannya.
Anney ni mungkin spesis tu jugak kot.
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
24,208
Reaction score
2,534
Points
201
Orang tamil ka ni?
 

simplest_box

Super Active Member
Joined
May 21, 2012
Messages
5,177
Reaction score
241
Points
83
Dia ni lah sebenarnya itu batu besar atas kapala ada duduk
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register