BTC USD 55,232.4 Gold USD 1,777.28
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Anjing kene lastik dengan abang posmen

Sponsored Post

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
10,411
Reaction score
1,342
Points
201
Tngk la kena kat depa jgn harap nak tarik blk kes.....ang minta maaf ok, tp jumpa kt mahkamah....klau depa mulakan siap buat muka kesian ayat kesian semua kluaq, ka org kt masih xfhm2 lg ngn depa nie
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
25,740
Reaction score
1,956
Points
206
Abang posmen dan pemilik anjing berdamai
  • Oleh AHMAD SHAHERMAN SHAMSURI
  • 27 Februari 2021, 11:53 am


PETALING JAYA – Insiden seorang posmen melastik seekor anjing milik seorang penduduk di sebuah taman perumahan di Kluang, Johor baru-baru ini selesai apabila kedua-dua pihak sudah berdamai.

Insiden itu tular dilaman sosial selepas video berdurasi 21 saat yang memaparkan aksi posmen melastik haiwan itu dirakam televisyen litar tertutup (CCTV) kawasan berdekatan.

Menerusi perkongsian Aku Budak Kluang di Facebooknya, kedua-dua pihak iaitu posmen dan pemilik anjing telah bertemu semalam dan akhirnya kedua-dua pihak telah berdamai.

WhatsApp-Image-2021-02-27-at-11.47.23-AM.jpeg
Tangkap layar video pertemuan antara pemilik anjing Encik Siva (kiri) dan posmen Dollah (baju putih) yang kini telah berdamai.
“Alhamdulillah di hari Jumaat yang mulia ini segalanya dipermudahkan dan telah selesai isu Dollah posmen bersama pemilik anjing.

“Encik Siva dan Puan Magesh sudi menerima kunjungan kami dan melayan kami dgn penuh kemesraan. Apabila duduk semeja titik persamaan telah dijumpai dan titik perbezaan telah kita hindari,” katanya di laman Facebook semalam.

Tambah hantaran itu lagi, dia mengucapkan tahniah atas sikap profesional orang Kluang dan berharap agar keharmonian masyarakat di Kluang dapat dikekalkan.

“Terima kasih Encik Siva dan Puan Magesh, Dollah dan isteri serta semua yang terlibat mewujudkan suasana damai ini,” jelasnya.
Kosmo! sebelum ini melaporkan, seorang posmen Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) yang disyaki terlibat dalam kejadian melastik anjing menggunakan gelang getah digantung tugas sementara.

Pos Malaysia dalam satu kenyataan berkata, kakitangannya yang bertugas di Pos Malaysia cawangan Kluang digantung tugas sementara bagi memberi laluan siasatan dalaman dijalankan.

Malaysia Independent Animal Rescue’ (Miar) juga sebelum ini ada memuat naik video di Facebook memaparkan tindakan posmen tersebut.
Susulan kejadian itu, anjing berkenaan didakwa mengalami kecederaan pada mata kiri akibat perbuatan posmen tersebut.-K! ONLINE.

 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
13,156
Reaction score
2,157
Points
201
Lastik cicak sampai mati dpt pahala
Yg tu pecinta haiwan tak mau bising ke
1614411376068.jpeg
 

lats840

Active Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
2,466
Reaction score
453
Points
51
Tngk la kena kat depa jgn harap nak tarik blk kes.....ang minta maaf ok, tp jumpa kt mahkamah....klau depa mulakan siap buat muka kesian ayat kesian semua kluaq, ka org kt masih xfhm2 lg ngn depa nie

Tu script biasa..
Nak lg advanced, buat jamuan kat surau...
Makan2 skit, minum2 skit... Amik gmbar skit....
Kes settle... Bleh tutup cite...
Cth kes baling kpala babi kat surau...
Kan dah selesai...
Org kita ni pemaaf...

Tp kalo tak maaf kan, apo nak buat...
Geng2 die org mmg untouchable... Hahahaa...
Kes abam posmen ni plak, den pun tak stuju.... Antar surat, blah je la... Apesal ekau lastik anjing tu...

Manusia ada akal, haiwan tkde akal... Tp yg bela anjing tu tk pasti, kurang akal ke apa tak jaga anjing tu betul2...
Siang ikat ke, malam lepas ke..
Den bukan prnah bela anjing, tak tau sgt pun caro dio...
Hahahha...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register