BTC USD 55,360.0 Gold USD 1,777.28
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Anjing kene lastik dengan abang posmen

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
13,156
Reaction score
2,157
Points
201
Kadang kala kasihan nasib anjing. Diluar dikatakan mengganggu dan menakutkan pengguna jalan raya. Dalam pagar pula malah dilastik.

Bertahun kerja takkan tidak biasa dengan psikologi anjing dan tak ada training bagaimana menguruskan emosi ketika ada ancaman haiwan jalanan yang garang?

Perkara ini tak akan ada kesudahan melainkan barisan penghantar ini mendapat pendidikan emosi berdepan dan menangani ancaman haiwan seperti anjing ini.

Kata orang tua-tua. Kalau dah benci tu yang tak elok sahaja akan dipandang selamanya. Kalau suka walau ada risiko tetap cari jalan keluar dan penyelesaian.

Bila minda masyarakat begini mahu diubah? Anjing jangan diprovok!

Persatuan Haiwan Malaysia
 
Sponsored Post

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
10,411
Reaction score
1,342
Points
201
Kadang kala kasihan nasib anjing. Diluar dikatakan mengganggu dan menakutkan pengguna jalan raya. Dalam pagar pula malah dilastik.

Bertahun kerja takkan tidak biasa dengan psikologi anjing dan tak ada training bagaimana menguruskan emosi ketika ada ancaman haiwan jalanan yang garang?

Perkara ini tak akan ada kesudahan melainkan barisan penghantar ini mendapat pendidikan emosi berdepan dan menangani ancaman haiwan seperti anjing ini.

Kata orang tua-tua. Kalau dah benci tu yang tak elok sahaja akan dipandang selamanya. Kalau suka walau ada risiko tetap cari jalan keluar dan penyelesaian.
View attachment 345954
Bila minda masyarakat begini mahu diubah? Anjing jangan diprovok!

Persatuan Haiwan Malaysia
Patutnya tuan anjing tu kena ajar anjing dia, klau di gigitnya org sapa plk yg akan di persalahkan?
 

no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
8,821
Reaction score
310
Points
96
Point of view ni mmg nampak tak patut lastik. Tapi kalau anjing tu terlepas awal macamana? So brother tu protect awal diri dia dari ancaman anjing.
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
5,383
Reaction score
1,105
Points
156
Abang Posmen hanya guna getah ikat sampul surat sebagai lastik kan...
Anjing tu tak cederakan..
Saya suka Persatuan Haiwan Malaysia ni selalu ke depan mempertahankan hak haiwan.
Tapi adakah persatuan ini ke depan membantu jika haiwan tu menyerang mangsa?
Jangan tunjuk hero masa keadaan menyebelahi kita je. Kena le adil.
 

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
Abang Posmen hanya guna getah ikat sampul surat sebagai lastik kan...
Anjing tu tak cederakan..
Saya suka Persatuan Haiwan Malaysia ni selalu ke depan mempertahankan hak haiwan.
Tapi adakah persatuan ini ke depan membantu jika haiwan tu menyerang mangsa?
Jangan tunjuk hero masa keadaan menyebelahi kita je. Kena le adil.

Abg posmen dah kena gantung kerja kan?
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
5,383
Reaction score
1,105
Points
156
Betul dh tu lastik dgn getah posmen.
Tu la kegunaan sebenar getah posmen
Masa saya kanak2, selalu menunggu posmen, nak minta getah tu.
Macam2 boleh buat, lastik cicak dsb.
 

Ardy

Active Member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
1,981
Reaction score
132
Points
78
ari tu dalam fb dashcam owner malaysia,

ternampak satu brader up video dia, tngh drive, tetiba anjing berlari melintas jalan,

terlanggar, terpelanting anjing tu ke 5 meter di depan dan kemudian berlari terjengkot2...

captionnya "maaf, Pecinta haiwan"

kalau pecinta haiwan tengok mcm mana?
 
Last edited:

g-man

Active+ Member
Joined
Jan 16, 2011
Messages
4,927
Reaction score
677
Points
81
Pasni abg posmen tu dtg..anjing tu confirm lari hehehe..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register