Anggun @ Rawang

CG Sponsors




hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
hello kawan2 CG skalian, nak tanye pendapat korang2 la yg expert dlm hal2 properties. is it a gud place to stay utk 1st home, in terms of location, design concept, etc.
semi D (Blanca) rege RM491800



www.hongbeeland.com/anggun

feedback dari korang skalian amat dihargai...:)
 
Last edited:
Sponsored Post

cput

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
6,549
Reaction score
5
Points
65
neh pendapat je tau..

rawang? well, it is not a good location actually..

if tgk history, byk umah org beli kat sana, terbiar ler, tak jual ler..

design cantik..

for 1st time buyer, jgn terburu2 beli umah..kena byk survey specially history tanah..

tapi tue my opinion je tau..
 

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
neh pendapat je tau..

rawang? well, it is not a good location actually..

if tgk history, byk umah org beli kat sana, terbiar ler, tak jual ler..

design cantik..

for 1st time buyer, jgn terburu2 beli umah..kena byk survey specially history tanah..

tapi tue my opinion je tau..

tau bro, tapi area ni dngr nk buat mcm2, jaya jusco shopping complex, mcm2 lagi opposite anggun, tapi kalo nak beli smi d rege mcm tu susah dah nk dpt area dekat KL ni, mau 800k ke atas, design contemporary...minggu lpas gi showhouse, sales agent gi tau, arianna sold out, blanca tinggal 1 je lagi, tu pon sbb buyer tu loan x lulus...more feedback plzz....:-?
 

mie

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2008
Messages
318
Reaction score
0
Points
15
Rawang skarang bukan macam dulu. tambahan pulak yg sebelah country home. dengar citer banyak pembangunan akan dilaksanakan di kawasan tu. bukan nak puji sebab aku baru pindah kat saujana rawang. Jarak nya pun dari KL dalam 35 km jer... ok what. rumah anggun tu memang superb
 

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
Rawang skarang bukan macam dulu. tambahan pulak yg sebelah country home. dengar citer banyak pembangunan akan dilaksanakan di kawasan tu. bukan nak puji sebab aku baru pindah kat saujana rawang. Jarak nya pun dari KL dalam 35 km jer... ok what. rumah anggun tu memang superb
dats wat im talkin bout...more n more feedback is appreciated

adekah berbaloi beli semi d blow 500k kawasan klang valley, tinggal 1 je lagi ni
 

mygol

Super Active Member
Joined
Apr 10, 2008
Messages
5,761
Reaction score
71
Points
70
Aku beli umah kat bandar tasik puteri dah 5 tahun duduk kat sini.....nak kata menyesal beli x la pula...balik umah je ...nyaman dan tenang....ramai org melayu..jiran pun ok juga...cuma kalau nak refinance umah ada bank x amik.....Anggun rumah memang menarik...tapi cadangan aku cuba kau sewa 1 bulan kat situ...pas tu buat perbandingan kos pegi keje,tenaga...dll..pas tu baru buat penilaian...
 

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
Aku beli umah kat bandar tasik puteri dah 5 tahun duduk kat sini.....nak kata menyesal beli x la pula...balik umah je ...nyaman dan tenang....ramai org melayu..jiran pun ok juga...cuma kalau nak refinance umah ada bank x amik.....Anggun rumah memang menarik...tapi cadangan aku cuba kau sewa 1 bulan kat situ...pas tu buat perbandingan kos pegi keje,tenaga...dll..pas tu baru buat penilaian...
umah ni cadang utk duduk sendiri, x sesuai kot utk sewa or nk wat investment....tapi ok lagi kan dari beli area bangi/kajang sbb nk ke kl lagi dkat, sblh highway nkve je ni....
 

emasstech

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2007
Messages
3,795
Reaction score
71
Points
30
HUii harganya..tak mampu nak beli nih...
 

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
ni sum actual fotos mase aku gi usha minggu lpas...





 

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
itu baru kat luar....x tgnk dalam lagi, luas tu, tapi adekah ia berbaloi dgn price tag RM491800? pendapat korang....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register