Analisis semasa harga emas. (News-FA/Technical Analysis-TA)

Recommended Brokers


myhana

Active Member
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,745
Reaction score
73
Points
30
Salam..

gold masih test major downtrend 5 years.
correction pendek ke $1285,
long term target $2700
cari harga sesuai utk mula buying
kalau diizinkan tahun 2026 tuai hasil..



http://news.gold-eagle.com/article/gold-price-forecast-long-term-pattern-targets-2700/317
Klu nak dibandingkan harga pd 2014,harga sekarang ni tinggi sgt. Sapa2 yg beli gold 2014 ritu hold then jual kali ni mmg untung besar. Klu nak beli sekarang hurmm...bg aku terlalu mahal. Mgkn ble sabar sikit. Tp tu la klu ikut analisis trend akan terus menaik smp ujung thn ni.

Aku beli bk mlm sblm brexit dpt rm154/g. Harga hrni paling best aku dpt 165/g. Beza rm11/g. Bygkan klu beli 10g cukup la. Dah beza rm110.
 
Sponsored Post

jom

Active+ Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
2,566
Reaction score
68
Points
30
Nk main emas nie elok main saham ke emas fizikal ????
 

bangcak

Freshie
Joined
Nov 24, 2011
Messages
45
Reaction score
0
Points
6
start menurun dah.

bukan setakat harga je.
minat org nak citer pasal gold pon dah merudum.
agak2 tren menurun nih sampai bila??
 

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
6,742
Reaction score
297
Points
81
start menurun dah.

bukan setakat harga je.
minat org nak citer pasal gold pon dah merudum.
agak2 tren menurun nih sampai bila??
Eh..ye ke menurun?
Dulu-dulu ada dengar agen emas cakap harga akan jadi RM500/g menjelang 2020.:">
 

Fire

Freshie
Joined
Jan 24, 2018
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Good job. Trade emas memang Banyak untung tapi pads mass yang sama, boleh menyebabkan kerugian yang tinnggi jika salah trade
 

Zahar Julietbravo

Active+ Member
Joined
Feb 2, 2012
Messages
2,921
Reaction score
201
Points
33
Sekadar ingin tahu dari rakan2 disini, betul ke kalau harga emas turun harga minyak naik?

Aku ingat nak beli 1 dinar ni. thanks guys
 
Sponsored Post
Top
Log in Register