Analisis semasa harga emas. (News-FA/Technical Analysis-TA)

Recommended Brokers


myhana

Active Member
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,745
Reaction score
73
Points
30
Salam..

gold masih test major downtrend 5 years.
correction pendek ke $1285,
long term target $2700
cari harga sesuai utk mula buying
kalau diizinkan tahun 2026 tuai hasil..



http://news.gold-eagle.com/article/gold-price-forecast-long-term-pattern-targets-2700/317
Klu nak dibandingkan harga pd 2014,harga sekarang ni tinggi sgt. Sapa2 yg beli gold 2014 ritu hold then jual kali ni mmg untung besar. Klu nak beli sekarang hurmm...bg aku terlalu mahal. Mgkn ble sabar sikit. Tp tu la klu ikut analisis trend akan terus menaik smp ujung thn ni.

Aku beli bk mlm sblm brexit dpt rm154/g. Harga hrni paling best aku dpt 165/g. Beza rm11/g. Bygkan klu beli 10g cukup la. Dah beza rm110.
 
Sponsored Post

jom

Active+ Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
2,566
Reaction score
69
Points
30
Nk main emas nie elok main saham ke emas fizikal ????
 

bangcak

Freshie
Joined
Nov 24, 2011
Messages
45
Reaction score
0
Points
6
start menurun dah.

bukan setakat harga je.
minat org nak citer pasal gold pon dah merudum.
agak2 tren menurun nih sampai bila??
 

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
6,989
Reaction score
324
Points
81
start menurun dah.

bukan setakat harga je.
minat org nak citer pasal gold pon dah merudum.
agak2 tren menurun nih sampai bila??
Eh..ye ke menurun?
Dulu-dulu ada dengar agen emas cakap harga akan jadi RM500/g menjelang 2020.:">
 

Fire

Freshie
Joined
Jan 24, 2018
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Good job. Trade emas memang Banyak untung tapi pads mass yang sama, boleh menyebabkan kerugian yang tinnggi jika salah trade
 

Zahar Julietbravo

Active+ Member
Joined
Feb 2, 2012
Messages
2,925
Reaction score
201
Points
33
Sekadar ingin tahu dari rakan2 disini, betul ke kalau harga emas turun harga minyak naik?

Aku ingat nak beli 1 dinar ni. thanks guys
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
261,625
Reaction score
8,827
Points
2,226


The physical price of gold as at 9.30 am stood at RM194.04 per gramme, down RM2.01 from RM196.05 at 5 pm last Friday
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
261,625
Reaction score
8,827
Points
2,226

Harga emas menokok


BENGALURU: Harga emas menokok hari ini, ketika mana isyarat yang bercampur-campur daripada rundingan perdagangan Amerika Syarikat (AS) dan China yang menyebabkan pelabur kekal berhati-hati, meskipun data perkilangan China yang mengecewakan memberikan sokongan.

Harga emas semerta naik 0.3 peratus pada AS$1,462.46 satu auns pada 0110 GMT, selepas mencecah paras terendah tiga bulan dalam sesi sebelumnya.

Niaga hadapan emas AS mendatar, pada AS$1,463.30 satu auns.

Rundingan perdagangan dengan China berlangsung "dengan baik," kata Presiden Donald Trump Sabtu lalu, tetapi AS hanya akan membuat perjanjian dengan Beijing sekiranya perjanjian itu baik bagi Amerika.

Walaupun perang perdagangan AS-China reda sedikit, konflik yang lebih meluas antara dua ekonomi terbesar di dunia itu akan berlanjut, kata Lou Jiwei, mantan Menteri Kewangan China.

Indeks harga pengeluar (PPI) China, dilihat sebagai penunjuk utama keuntungan korporat, turun 1.6 peratus pada Oktober berbanding tempoh sama tahun sebelumnya, penurunan paling rendah sejak Julai 2016, demikian menurut data Biro Statistik Nasional (NBS), mengatasi jangkaan penganalisis dengan penguncupan 1.5 peratus.

SPDR Gold Trust, dana tukaran dagangan bersandarkan emas terbesar di dunia, berkata pegangannya susut 1.44 peratus kepada 901.19 tan pada Jumaat daripada 914.38 tan Khamis.

Dana lindung nilai dan pengurus wang mengurangkan kedudukan bulis dalam kontrak emas dan perak COMEX pada minggu berakhir 5 November, demikian menurut Suruhajaya Dagangan Hadapan Komoditi (CFTC) AS.

Pembelian emas fizikal meningkat di India ketika mana pembetulan harga menghidupkan semula minat membeli di negara pengguna emas kedua terbesar di dunia, mengurangkan jarak diskaun ke paras paling rendah dalam tempoh lima bulan, sementara minat beliannya kurang hangat di tempat lain di Asia. - Reuters


 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
261,625
Reaction score
8,827
Points
2,226

#BHBisnes Harga fizikal emas adalah RM188.89 setiap gram pada jam 9.30 pagi, turun 38 sen daripada RM189.27 pada jam 5 petang semalam. - BERNAMA
 
Sponsored Post
Top
Log in Register