Analisis semasa harga emas. (News-FA/Technical Analysis-TA)

CG Sponsors




bangcak

Freshie
Joined
Nov 24, 2011
Messages
45
Reaction score
0
Points
6
harga uob skang = rm130/g

emas jatuh + ringgit jatuh = harga tetap.

so, untuk 'harga' emas kembali ke era rm200/g mcm tak
mustahil dah. tunggu je around 6bulan je lagi harga emas
malaysia bakal meroket keangkasa.

rasa2nya betul tak impian nih?
 
Sponsored Post

fad92

Junior Member
Joined
Nov 5, 2013
Messages
67
Reaction score
0
Points
6
harga emas jatuh dari $1170/oz kpd $1132/oz

dari 6 julai 2015 - 17 julai 2015

kejatuhan ini merupakan antara kejatuhan yg agak besar..
 

Mystycque

Fun Poster
Joined
Aug 8, 2012
Messages
978
Reaction score
64
Points
20
yes..baru je rembat 100g dalam maybank n public bank n cimb..hahha..harga terlajak murah..138 per gram..harap tindakan ini berbaloi,,
 

hady1

Fun Poster
Joined
Nov 4, 2009
Messages
604
Reaction score
7
Points
15
Lama x masuk di sini
Bagi saya Gold keseluruhan dia masih lagi down trend
Tapi di TF 4 GOLD sudah mula nampak kenaikan
Support yg Kuat untuk BUY adalah di 1108.Jika 1108 ni x break dan
GOLD akan naik mencari resistance yg kuat 1126,Gold mesti break di 1126 untuk meneruskan kenaikan
 

bangcak

Freshie
Joined
Nov 24, 2011
Messages
45
Reaction score
0
Points
6
taktau trik nih valid ke tidak, tapi sejak zaman harga emas menjunam
haritu mmg i dok follow graf kat kitco.

- setiap kali sebelum perayaan utama harga rendah berbanding selepas.

so,
bulan posa dah dekat. muslim seluruh dunia ramai yg jual simpanan
emas masing2 bakal menyebabkan harga emas menurun.
jom beli emas bulan posa nih.
lepas raya nati kita bleh dpt hasil. insyaallah.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register