BTC USD 37,177.4 Gold USD 1,798.28
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Anak member eksiden takde lesen...perlu buat report tak?

momoque

Legendary Member
gem
Messages
11,219
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,219
Reaction score
392
Points
141
Assalamualaikum...

Pagi tadi anak member kwn eksiden otw ke sek ren

Dia bonceng si akaknya yg sek men..

Skrg dua2 hospitalized wad kuning

Langgar kete kancil kuar simpang tiba2

Si driver kancil ngaku salah dia & nak setelkan seme bil2 hospital dan segala kerosakan

Nak buat report polis tp masalahnya si akak tu xde lesen...
 
Sponsored Post

pijoe

Legendary Member
gem
Messages
13,568
Paid Membership
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,568
Reaction score
1,398
Points
231
settel tepi lah. kau buat repot kancil nanti kena sebab tak buat report.

kancil salah sebab langgar budak sekolah.
rasanya budak sekolah tak ada lesen tak dibenarkan bawak moto.. salah kancil ke sapa ke... moto tu yg kena.
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,456
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,456
Reaction score
22,262
Points
1,831
Awards
1
Pg je balai dulu. Pulis pun akan bg cadangan sebelum proceed repot tu, nnt tanya la kena saman ke x. Xrugi la btanya dulu. Balai trafik tempat ak peramah, balai lain xtau la
 

notepad

Super Active Member
gem
Messages
9,830
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,830
Reaction score
888
Points
126
orang masih pakai kancil biasanya kumpulan b40. kalau ada duit nescaya mereka sudah upgrade model lebih baru. besar kemungkinan cukai jalan insuran sudah tamat tempoh

ko report polis untuk apa ? nak klaim insuran ? cedera parah patah anggota ? kat spital wad kemalangan ada agen insuran datang melawat sambil cari kes baharu.
 

puyol

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,677
Joined
Jun 28, 2011
Messages
25,677
Reaction score
2,911
Points
261
Awards
1
orang masih pakai kancil biasanya kumpulan b40. kalau ada duit nescaya mereka sudah upgrade model lebih baru. besar kemungkinan cukai jalan insuran sudah tamat tempoh

ko report polis untuk apa ? nak klaim insuran ? cedera parah patah anggota ? kat spital wad kemalangan ada agen insuran datang melawat sambil cari kes baharu.
Nak tahu juga roadtax dengan insurans kancil hidup lagi ke tidak.
 

momoque

Legendary Member
gem
Messages
11,219
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,219
Reaction score
392
Points
141
Alhamdulillah...kes setel

Member wat juga report polis

Dua anak dia dh balik rumah...x sempat tido spital

Motor owner kancil nak repairkan
 

logammaut

Legendary Member
gem
Messages
11,571
Joined
Dec 12, 2009
Messages
11,571
Reaction score
1,407
Points
201
Biasanya buat report polis ada 2 sbb je:

1. Sbb nak claim insuran
2. Utk protection sbb mungkin akan ada org yg akan berbohong atau twist cerita
 

Yallah

Fun Poster
Messages
712
Joined
Jun 21, 2021
Messages
712
Reaction score
73
Points
20
Assalamualaikum...

Pagi tadi anak member kwn eksiden otw ke sek ren

Dia bonceng si akaknya yg sek men..

Skrg dua2 hospitalized wad kuning

Langgar kete kancil kuar simpang tiba2

Si driver kancil ngaku salah dia & nak setelkan seme bil2 hospital dan segala kerosakan

Nak buat report polis tp masalahnya si akak tu xde lesen...
Tiada masalah untuk buat report polis, saman je.

walaupun mangsa tiada lesen memandu mangsa masih boleh bawa kes ni kemahkamah untuk saman pemandu kancil tu.
 

momoque

Legendary Member
gem
Messages
11,219
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,219
Reaction score
392
Points
141
Tiada masalah untuk buat report polis, saman je.

walaupun mangsa tiada lesen memandu mangsa masih boleh bawa kes ni kemahkamah untuk saman pemandu kancil tu.
Report sudah dibuat bos

Tapi keluarga mangsa x saman

Gantirugi owner kete setelkan

Akak & adik anak member tu dah beransur ok

Si akak dh boleh berlari walopun kaki bersimen

Cuma kesan dalam jangka pjg tu x pastilah kalo ade

Cuma yg pelik HSI ni si adik dh muntah 3 kali kt zon kuning

Lps zon kuning tu dia x muntah sampai malam terus Dr. bg balik

Tanpa perlu xray ke scan kepala ke...boleh mcm tu ek?
 

mbpuser

Active+ Member
Messages
3,833
Joined
Sep 10, 2012
Messages
3,833
Reaction score
7
Points
25
Report sudah dibuat bos

Tapi keluarga mangsa x saman

Gantirugi owner kete setelkan

Akak & adik anak member tu dah beransur ok

Si akak dh boleh berlari walopun kaki bersimen

Cuma kesan dalam jangka pjg tu x pastilah kalo ade

Cuma yg pelik HSI ni si adik dh muntah 3 kali kt zon kuning

Lps zon kuning tu dia x muntah sampai malam terus Dr. bg balik

Tanpa perlu xray ke scan kepala ke...boleh mcm tu ek?
Kadang2 mungkin ada ’mild concussion’ sbb tu rasa pening dan muntah
Tak semestinya kena buat CT Scan atau Skull Xray
Bergantung pada simptom dan pemeriksaan doktor
Kalau muntah berterusan, ada simptom neurologi then kena buat la neuroimaging
Pantau kat rumah, kalau ada simptom pelik terus bawa ke hospital
Doktor selalu akan pertimbangkan ’risk & benefit’ sbb buat CT scan/skull xray pun ada risk radiation
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register