BTC USD 37,366.7 Gold USD 1,797.33
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Anak member eksiden takde lesen...perlu buat report tak?

momoque

Legendary Member
gem
Messages
11,219
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,219
Reaction score
392
Points
141
Assalamualaikum...

Pagi tadi anak member kwn eksiden otw ke sek ren

Dia bonceng si akaknya yg sek men..

Skrg dua2 hospitalized wad kuning

Langgar kete kancil kuar simpang tiba2

Si driver kancil ngaku salah dia & nak setelkan seme bil2 hospital dan segala kerosakan

Nak buat report polis tp masalahnya si akak tu xde lesen...
 
Sponsored Post

shah_ae

Legendary Member
gem
Messages
16,533
Joined
Oct 27, 2008
Messages
16,533
Reaction score
1,002
Points
201
takde lesen bleh kene saman...
keluar simpang tiba-tiba salah,pun bleh kene saman...
klau die nak tanggung semua tak payah la buat repot...
kire settle luar la...
tak teruk ke kecederaan?
 

jaih

Legendary Member
gem
Messages
10,310
Joined
Jan 14, 2006
Messages
10,310
Reaction score
615
Points
171
ngan bapak sekali kena saman.. pasal bagi kebenaran anak bwk moto tanpa lesen.
 

notepad

Super Active Member
gem
Messages
9,830
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,830
Reaction score
888
Points
126
settel tepi lah. kau buat repot kancil nanti kena sebab tak buat report.

kancil salah sebab langgar budak sekolah.
 

maxpda

Super Active Member
gem
Messages
8,919
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,919
Reaction score
565
Points
121
Kalau boleh settle luar je..
Kalau report, moto tu kena saman, kancil pun kena saman..
 

CoAdmin

Fun Poster
Messages
303
Joined
Apr 19, 2011
Messages
303
Reaction score
15
Points
25
Awards
1
kalau leh setel luo.. xyah report.. kalau report.. owner moto kene.. yang bawak kene sbb xde lesen.. yang langgar kene.. haaa semua merase nanti..
 

pijoe

Legendary Member
gem
Messages
13,568
Paid Membership
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,568
Reaction score
1,398
Points
231
kalau aku kete kancil tu confirm aku pergi report polis walau salah aku.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register