BTC USD 48,157.7 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

|| Anak Bongsu||

Korang anak bongsu??


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

L.O.V.E

CG Top Poster Club
Joined
Jul 9, 2007
Messages
28,931
Reaction score
6
Points
120
Sesapa kat sini anak bongsu meh lapor diri kat sini...

tentang anak bongsu


Anak Bongsu
Mendengar ungkapan anak bongsu saja cukup memadai untuk membuat tafsiran bagaimanakah sikap anak bongsu. Mereka sering digambarkan sebagai seorang yang manja dan besar kepala dan mahukan orang lain mengikut kehendak mereka sahaja. Mereka perlukan orang lain untuk melakukan apa saja dalam hidup. Sering dikatakan mereka kurang berjaya dalam hidup memandangkan sikap ketidakpercaya ibu bapa terhadap mereka. Biarpun mereka berjaya namun sikap ibu bapa sendiri membuatkan hidup mereka terbatas. Mungkin ibu bapa sentiasa berasakan anak bongsu memerlukan perlindungan mereka buat selama-lamanya.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* happy go-lucky dan yakin diri.
* manja.
* berkeinginan dan bercita-cita tinggi.
* sukar membuat keputusan sendiri.

dan meh kite share pendapat sesama anak2 bongsu, best ker tak jadi anak bongsu nie??

pendapat lyn...
"tak best jadi anak bongsu nie.. sunyi.. selalu dipinggirkan.. terlalu manja.. terlalu mendesak.. terlalu nakkan perhatian"

korang plak macam mana??
 
Sponsored Post

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,041
Points
1,101
bongsu biasanya anak kesayangan apa...
 

Biggie

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Aug 31, 2008
Messages
14,648
Reaction score
79
Points
120
ak ingt ak ank bongsu...rupanya adik ak kuar 4 tahun lps tu :)):)):))
 

carnationmyra

CG Top Poster Club
Joined
May 9, 2008
Messages
22,152
Reaction score
165
Points
123
syg sgt kat adik bongsu....hihihi......comel pon comel!!
 

aqua84

Active+ Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
2,942
Reaction score
82
Points
30
ade baik n buruknyer jd ank bongsu....
yg baiknyer...sbb dpt layanan yg terlebih2...sbb die bongsu...
yg x baiknyer...aper yg die nk..mesti nk dpt..........hahahaha...
 

brozul

Super Active Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
8,469
Reaction score
28
Points
70
bongsu?
hmm........
 

L.O.V.E

CG Top Poster Club
Joined
Jul 9, 2007
Messages
28,931
Reaction score
6
Points
120
ade baik n buruknyer jd ank bongsu....
yg baiknyer...sbb dpt layanan yg terlebih2...sbb die bongsu...
yg x baiknyer...aper yg die nk..mesti nk dpt..........hahahaha...

aku tak dapat layanan lebih pun dalam family aku :(:)((
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,041
Points
1,101
tu dusta semata2 :(:)((

biasanya la........sbb diakan anak paling last..so paling dimanjai..paling disayangi oleh adik badik lain...
 

L.O.V.E

CG Top Poster Club
Joined
Jul 9, 2007
Messages
28,931
Reaction score
6
Points
120

biasanya la........sbb diakan anak paling last..so paling dimanjai..paling disayangi oleh adik badik lain...

hahaha tak semuanya..
rasa terpinggir jadi anak bongsu adalah :(
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register