Amran dan Rakan-rakan - PART 159: BERTEMU ABANG TAPA

Recommended Brokers


ipp

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2010
Messages
4,908
Reaction score
60
Points
30
di dalam sebuah kampung, ada seorang lelaki bernama Amran. beliau bekerja sebagai penoreh getah separuh masa di kebun getah pusaka tinggalan datuknya. sepenuh masa pula, beliau adalah seorang kutu rayau yang berjaya. beliau telah berjaya merayau hampir ke setiap pelusuk daerah Kuala Pilah.

kejayaan beliau sebagai kutu rayau sering menjadi buah mulut orang kampung. terutamanya emak beliau sendiri.

"ontah ke mano la meghayau eh budak Amran ni.. suruh motong, siap duo pokok toghuih hilang.. apo nak jadi la budak bertuah ni.." bebelan standard Makcik Kiah mengulas kejayaan anak bujangnya. dan secara standardnya juga, audien setia bebelan Makcik Kiah itu hanyalah Pakcik Latif iaitu suami kesayangannya dan Nora, adik Amran. biasanya, semasa Makcik Kiah membebel, tiada seorang pun antara mereka bertiga yang tahu lokasi semasa Amran.

namun mereka maklum, Amran akan pulang sebelum waktu makan malam. itu janji Amran kepada emaknya yg tersayang dan dia tak pernah mungkir. walaupun kadang2 dia pulang pukul 11 malam, dia akan segera bertanya pada sesiapa ahli keluarganya yg belum tidur.. "nasik ado laie tak? lom makan laie ha..."

suatu pagi, selepas Amran berjaya menoreh tujuh batang pokok getah, satu suara memanggil namanya dari jauh. Amran segera menoleh. Razak tersengih2 melangkah di celahan pohon getah untuk mendapatkan Amran.

"Bahau jom..." kata Razak bila dah cukup hampir dgn Amran.
"gilo.. jauh tu. buleh tercabut lutut kut berjalan poi Bahau. tak koso den doh.." jawab Amran dgn ikhlas.

..... bersambung.

part 2: Ole-ole Pak Andak
PART 3 : MASTERPLAN RAZAK
PART 4 : ADRENALIN
PART 5 : KUTU RAYAU TERLAMPAU
PART 6 : RAZAK YANG HERO
PART 7 : ANCAMAN MASA DEPAN
PART 8 : RESAH BERPANJANGAN
PART 9 : LUPAKAN PASAL PEREMPUAN
PART 10 : MISI JIMAT MASA DAN BELANJA
PART 11 : DAMAI DALAM KHAYAL
PART 12 : SASARAN YANG PERTAMA
PART 13 : BASIKAL KURANG MANIS
PART 14 : SERAHKAN PADA AKU
PART 15 : KOPI O DAN GORENG PISANG
PART 16 : BAPA SI BUAH HATI
PART 17 : OPERASI CARI BORANG
PART 18 : BASIKAL SI BUAH HATI
PART 19 : HAPAK
PART 20 : KIRIM SALAM
PART 21 : EGM
PART 22 : PECAH RAHSIA
PART 23 : KENDURI DOA SELAMAT
PART 24 : BASIKAL KETAT
PART 25 : BERITA-BERITA
PART 26 : LIPATAN SEJARAH
PART 27 : LIPATAN SEJARAH - KERTAS 2
PART 28 : BILAL
PART 29 : CARI
PART 30 : DAN JUMPA
PART 31 : DUA BELAH TANGAN
PART 32: SASARAN
PART 33 : SERIUS
PART 34 : SAKIT GIGI
PART 35 : MEMBASUH KASUT
PART 36 : LUPAKAN
PART 37 : JENAZAH DI KAMPUNG SEBERANG
PART 38 : CIKGU AMRAN
PART 39 : KUMPULAN BERPECAH
PART 40 : MACAM KATAK
PART 41 : APA PUNYA NAMA
PART 42 : ANGKUT-ANGKUT
PART 43 : SRIKANDI CINTAKU
PART 44 : AHLI SRIKANDI CINTAKU
PART 45 : ADA APA DENGAN IHA
PART 46 : LANTAK
PART 47 : BIARKAN SEMBUNYI
PART 48 : EMOSI
PART 49 : KELI DAN BAUNG
PART 50 : AJAL, JODOH DAN REZKI
PART 51 : BIDUK LALU KIAMBANG BERTAUT
PART 52 : BUMPER RAMADHAN 1 - TAK PUASA
PART 53 : BUMPER RAMADHAN 2 - SURAT
PART 54 : BUMPER RAMADHAN 3 (tamat) - SEMBAH PATIK HARAP DIAMPUN
TRAILER PART 55 : DARI IHA
PART 55 : DARI IHA
PART 56 : KEMBALI KE LANDASAN
PART 57 : SKANDAL
PART 58 : KEBUDAK-BUDAKAN
PART 59 : MESYUARAT LEPAS ZOHOR
PART 60 : SEMANGKUK CENDOL, SEPINGGAN ROJAK
PART 61 : BAKAL ADIK IPAR
PART 62 : CERITA SALIM
PART 63 : KELAS MENUNGGANG
PART 64 : LUSA ATAU TULAT
PART 65 : KERTAS KAJANG
PERUTUSAN AIDILFITRI
PART 66 - BUMPER RAYA : BUAT YANG TERISTIMEWA
(sudah siap... :)cgrock)
PART 67 : CERITA CERI
PART 68 : ..... DAN MENUNGGU DATANG GELAP
PART 69 : PERTANDINGAN MEMANCING
PART 70 : SENYUM DALAM HATI
PART 71 : JUMPA LAGI
PART 72 : NAMANYA .....
PART 73 : GADIS ITU DAN ABANGNYA
PART 74 : SATU UNTUK EMPAT?
PART 75 : RAHMAT DARI KECUAIAN
PART 76 : BERBULU
PART 77 : SATU PER EMPAT
PART 78 : KEMBALI KE LANDASAN
PART 79 : MENUNGGU ESOK
PART 80 : APA HAL?
PART 81 : PECAH
PART 82 : CERITA LEMAN (IMBAS KEMBALI)
PART 83 : PUTUS
PART 84 : TITIK PELUH AYAH DAN IBU
PART 85 : MALANG
PART 86 : MAAF
PART 87 : ABANG TAPA DAN RAKAN2
PART 88 : YA/TIDAK
PART 89 : TAK KUSUT LAGI
PART 90 : MASALAH AYAH
PART 91 : TINGGAL DUA
PART 92 : AMRAN GUSAR
PART 93 : AMRAN MENGULANG SPM
PART 94 : TERIMA KASIH SAHABAT
PART 95 : LEMAN YANG BERTUAH
PART 96 : BUSUK
PART 97 : ADA APA DENGAN RAZAK?
PART 98 : RAHSIA RAZAK
PART 99 : MALAM YANG PANAS
PART 100 : KAU GEMUK, KAU COMEL
PART 101 : SEMANGAT PERJUANGAN HARMONI
PART 102 : DEBAT (Terima Kasih Sudi Singgah)
PART 103 : ABANG TAPA NAIK ANGIN
PART 104 : BERUNDING DENGAN TAUKE LEONG
PART 105 : RUNDINGAN GAGAL
PART 106 : DREBAR BARU DI JALANAN
PART 107 : KOPERASI
PART 108 : HERO
PART 109 : PINJAMAN
PART 110 : PELAN STOR BARU
PART 111 : HAPAK LANTUN
PART 112 : DIPENDEKKAN CERITA
PART 113 : ADIK ABANG
PART 114 : SOKONG BELAKANG
PART 115 : HIKMAH TEH BASI
PART 116 : PELAN MELARIKAN DIRI
PART 117: PAGI YANG HANGAT
PART 118: TERBANG
PART 119: KADIR, LEBAI DAN .....
PART 120 : AI LIN
PART 121 : BILA SENGIH PANJANG SEJENGKAL
PART 122: METERAI JANJI
PART 123: TAUKE LEONG BERCERITA
PART 124: KONFLIK MEGA
PART 125: AI LIN vs KFC
PART 126: PELAN SPONTAN
PART 127: NOTA UNTUK AI LIN
PART 128 : BERLEPAS KE BAHAU
PART 129 : SINGGAH DI JEMAPOH
PART 130: AH TONG DAN AH TONG
PART 131: DUA JAM
PART 132: PELUANG
PART 133: TAK JADI
PART 134: SALIM BUAT HAL
Part 135: ANTARA KFC DAN STOR GETAH
Part 136: CUBA NASIB
Part 137: KETUA KELUARGA
Part 138: PERCUMA
Part 139: CERITA PENDEK
Part 140: KEKENYANGAN
Part 141: SIAPA LIN?
Part 142: RAZAK BERJAYA MENGHIDU
Part 143: HUJAN
Part 144: KELUARGA ANGKAT AI LIN
Part 145: PELANGI
Part 146: MENANGIS LAGI
Part 147: PULANG KE KAMPUNG
Part 148: LEPASKAN SEGALA
Part 149: SEMUA ORANG TAHU
Part 150: SALIM DILEMA
Part 151: TAWARAN AH TONG
Part 152: LAGI LAGI LIN
Part 153: TIADA SEMBANG
PART 154: BEREBUT
Part 155: TRIP AWAL
Part 156: TAUKE LEONG PECAH LUBANG
PART 157: SURAT
Part 158: PUNCANYA AMRAN
Part 159: BERJUMPA ABANG TAPA
PART 160: TEORI
PART 161: TEORI LAIN
PART 162: TERJAH
PART 163: YANG SILAP
PART 164: JANGAN BALIK KAMPUNG
PART 165: ROTI CANAI
PART 166: BELUM CERITA
PART 167: LALU ABANG TAPA BERCERITA
PART 168: GEMBIRA ATAS DUKA
PART 169: PULANG KE KAMPUNG
PART 170: SELEPAS MAGHRIB
PART 171: GOTONG ROYONG


*beberapa perkataan dan frasa mungkin kurang difahami. sila tanyakan dalam ruang reply. insyaallah boleh saya atau mana2 forumer lain terangkan.. selamat membaca...
~ipp~
 
Last edited:
Sponsored Post

BES

Fun Poster
Joined
May 27, 2012
Messages
562
Reaction score
48
Points
20
sambungannya mana...adui...potong stim..malas ar macam ni :D
 

TT

CG Super Hardcore Club
Gold Member
Joined
Jan 13, 2009
Messages
149,623
Reaction score
20,701
Points
1,661
pergh panas hati..baru sekerat dah sambung
 

ZURA-SAN

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 14, 2010
Messages
13,035
Reaction score
21
Points
120
ala TT ni.

boleh lak bersambung..
sambung jela terus..
 

ipp

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2010
Messages
4,908
Reaction score
60
Points
30
sambungannya mana...adui...potong stim..malas ar macam ni :D
maafkan hamba sebab terpotongkan stim tuan...
hamba dah ngantuk ni...
insyaallah lain kali hamba sambung..
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,071
Reaction score
925
Points
161
Meh aku volunteer sambung…

Razak yg sedari tadi sedang memujuk Amran akhirnya mengalah. Mereka berdua akhirnya berpakat untuk tidak meneruskan hajat untuk memBahau. Tiba-tiba perut Amran memulas. Menandakan waktu makan hampir tiba dan bersedia melahap apa saja hidangan. Razak seakan mengerti perilaku Amran kerana peel Amran sejak kecil sudah difahaminya.

Mereka berdua tanpa rasa segan silu terus melangkah pulang. Sesampainya di rumah, Amran berkata, ‘’ yang ekau ikut den ni kenapo? Den tak ajak pun ekau makan. Razak mengerti untuk kedua kalinya. Razak melangkah pulang dengan bergayanya. Tiba-tiba, ‘’Razak…tunggu sekejap’’. Kata Amran. Razak terhenti langkah dan memaling mukanya ke arah Amran yang telah siap sedia mengunyah ubi kayu buatan Makcik Kiah.’’ Apa dia? Tanya Razak. ‘’ Selipar kau tertinggal, ambil dan pergi balik cepat. Tegas Amran. Razak akur.

Tiba-tiba lagi aku pun rasa boring nak sambung…korang la pulak…meh kita kacau thread TT ni..kui…kui…kui..
 
Last edited:

ipp

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2010
Messages
4,908
Reaction score
60
Points
30
Meh aku volunteer sambung…

Razak yg sedari tadi sedang memujuk Amran akhirnya mengalah. Mereka berdua akhirnya berpakat untuk tidak meneruskan hajat untuk memBahau. Tiba-tiba perut Amran memulas. Menandakan waktu makan hampir tiba dan bersedia melahap apa saja hidangan. Razak seakan mengerti perilaku Amran kerana peel Amran sejak kecil sudah difahaminya.

Mereka berdua tanpa rasa segan silu terus melangkah pulang. Sesampainya di rumah, Amran berkata, ‘’ yang ekau ikut den ni kenapo? Den tak ajak pun ekau makan. Razak mengerti untuk kedua kalinya. Razak melangkah pulang dengan bergayanya. Tiba-tiba, ‘’Razak…tunggu sekejap’’. Kata Amran. Razak terhenti langkah dan memaling mukanya ke arah Amran yang telah siap sedia mengunyah ubi kayu buatan Makcik Kiah.’’ Apa dia? Tanya Razak. ‘’ Selipar kau tertinggal, ambil dan pergi balik cepat. Tegas Amran. Razak akur.

Tiba-tiba lagi aku pun rasa boring nak sambung…korang la pulak…meh kita kacau thread TT ni..kui…kui…kui..
woo.. jahat, jahat!
ni yg buek den tak sonang hati nak tido ni.. :((
 

omgkenny

Active Member
Joined
Jul 26, 2010
Messages
1,413
Reaction score
8
Points
25
haha.. bleh plak cenggitu main sambung2 citer org...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register